Del artiklen:
Con Amore Kulturpris er blevet uddelt siden 2014 til forskellige kommuner, der gør en særlig indsats for amatørkulturen.
Con Amore Kulturpris er blevet uddelt siden 2014 til forskellige kommuner, der gør en særlig indsats for amatørkulturen. - Foto: Peter Rafn Dahm

Det frivillige kulturliv i kommunerne fortjener anerkendelse, og det sker med uddelingen af Con Amore Kulturprisen 2020. De nominerede er Holstebro, Roskilde og Guldborgsund Kommuner, og vinderen afsløres den 22. november i Middelfart.

Af Lene Vind, [email protected]

Det er vigtigt at holde kulturfanen højt, når kulturlivet er presset, som det har været under Corona-krisen. Derfor er det lidt på trods, at AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd alligevel har valgt at uddele Con Amore Kulturprisen 2020, der oprindeligt skulle have været uddelt ved Kulturmødet på Mors.

”Lokale teatre, kor, orkestre og andre lokale kulturtiltag er virkelig pressede for tiden på grund af corona.  Derfor har vi valgt at uddele prisen lidt på trods, fordi der virkelig er brug for synlighed på området,” siger Susan Fazakerley, sekretariatsleder i AKKS.

De nominerede kommuner

Prisen går til kommuner, som gør en ekstra indsats for frivilligkulturen, og de tre nominerede
kommuner befinder sig i vidt forskellige egne af landet. Det drejer sig om Holstebro, Roskilde og Guldborgsund kommune.

”Blandt de indstillede kommuner har vi valgt tre meget stærke og forskellige kandidater, der alle udmærker sig ved at have et særligt fokus på amatørkulturen,” siger jurymedlem Birgit Overgaard fra AKKS. 

Fokus for nomineringen har blandt andet været samskabelse, en kulturel fødekæde, gode fysiske rammer, tilgængelige støttemuligheder samt en forståelig og god vejledning i forhold til Corona-situationen.

AKKS skriver i nomineringen, at i Guldborgsund Kommune lægger man blandt andet vægt på samskabelse mellem kommune og kommunens kulturelle aktører.
Roskilde Kommune har fokus på det lokale kulturliv i landsbyerne samt for sin hjemmeside Arrangørguiden, der hjælper borgere, som vil lave et arrangement i kommunen.
Holstebro Kommune lægger vægt på, at talentarbejde, amatørlivet og det professionelle kunstmiljø er gensidigt afhængige, og miljøerne skal støttes og tænkes sammen. 
 
”På den måde giver de tre kommuner nogle gode eksempler på, hvordan en kulturpolitik for amatørkulturen kan udtænkes og udføres. Vi håber selvfølgelig, at vi med prisen også kan inspirere andre kommuner landsdækkende til at gøre det samme,” siger  Susan Fazakerley.

Det er syvende gang, at AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd uddeler Con Amore Kulturprisen, og det sker ved et nedjusteret event den 22. november på Kulturøen i Middelfart.