Del artiklen:
Borgmester Karsten Søndergaard (V) i Egedal Kommune lover job til ledige, der tager en sosu-uddannelse, efter de er belevet ledige under coronakrisen. (Arkiv)
Borgmester Karsten Søndergaard (V) i Egedal Kommune lover job til ledige, der tager en sosu-uddannelse, efter de er belevet ledige under coronakrisen. (Arkiv) - Foto: Hanne Loop/Egedal Kommune

Tag sosu-uddannelsen, så har vi et job til dig bagefter. Den garanti giver nordsjællandske Egedal Kommune til de borgere, der er blevet ledige under coronakrisen.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Nedlukningen af samfundet og den trinvise genåbning under corona har været hård ved flere brancher, hvor medarbejdere er blevet fyrede i hobetal.

Samtidig har der de senere måneder været stor opmærksomhed omkring behandlingen og plejen af ældre medborgere på plejehjem og hjemmeplejen i samtlige kommuner på grund af TV 2-dokumentaren ‘Plejehjem bag facaden’. De to ting kombinerer Egedal Kommune i Nordsjælland nu med et initiativ:

Under overskriften ‘Brancheskift – introduktion til sosu-uddannelserne’, tilbydes ledige borgere i kommunen at få en smagsprøve på, hvad det vil sige at arbejde som social- og sundhedsassistent og få en introduktion til uddannelserne. Til gengæld giver kommunen en jobgaranti til de ledige, der vælger at tage uddannelsen.

Kommunaldirektør Christine Brochdorf skriver i en pressemeddelelse om baggrunden for initiativet:

“Ligesom i andre kommuner har en del borgere i Egedal mistet deres job under coronakrisen, dem vil vi rigtig gerne hjælpe tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt.”

“Vi ved, at de kommende år byder på udfordringer med at rekruttere social- og sundhedsansatte, som aldrig har været så eftertragtede, som de er nu. Denne løsning er både win-win for de ledige og for kommunen. Derfor vil vi garantere nyuddannede, at de får et job her i Egedal.”

Borgmester Karsten Søndergaard (V) følger op:

“Vores ambition er at skabe rammerne for verdens bedste hverdag for borgerne i Egedal. Det handler både om børnefamilierne, der skal have ordentlige pasningsmuligheder, et erhvervsliv der skal have gode rammer for at skabe en forretning, men i høj grad også om at vores ældre medborgere, som der bliver mange flere af, skal have en god og tryg tid i den sidste del af livet,” siger Karsten Søndergaard.

Læs også:
Kommuner kan miste flere tusinde sosu'ere til tidlig pension