Del artiklen:
Udvalgsformand Steen Olsen (S) erkender, at han på et udvalgsmøde for et år siden klappede Sofie Janning (S) bagi: 'Det var upassende adfærd,' siger hun.
Udvalgsformand Steen Olsen (S) erkender, at han på et udvalgsmøde for et år siden klappede Sofie Janning (S) bagi: 'Det var upassende adfærd,' siger hun. - Foto: Slagelse Kommune

Politiker i Slagelse har fortalt om krænkende adfærd i byrådet uden at afsløre, hvem der stod bag. Nu står partikollega frem og erkender, at det var ham. Byrådskollega er fortørnet over at blive mistænkeliggjort og truer med retssag.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Sagerne om sexisme og grænseoverskridende adfærd har også nået politikere i de danske kommuner, hvor flere kvindelige byrådsmedlemmer har fortalt, at de er blevet seksuelt krænket i deres politiske arbejde. Byrådspolitiker Sofie Janning (S) i Slagelse Kommune er en af de 122 byrådspolitikere, der for nylig fortalte Radio4 om episoder, hvor hun har følt sig krænket:

“Den mest fysiske ting, jeg har oplevet, var til et udvalgsmøde for knap et år siden. Da vi skal i gang med mødet og står flere ved siden af hinanden, og jeg skal til at sætte mig ned, er der en af de andre, der klapper mig bagi,” sagde Sofie Janning til Radio4.

Læs også:
Hver fjerde kvindelige byrådspolitiker har oplevet sexisme

Hun sagde dog ikke i hvilket af de to fagudvalg, hun er medlem af, episoden fandt sted, og det har fået Venstres Jørn-Ole Didriksen helt op i det røde felt:

“Det her er fandeme krænkende. Vi er syv mænd i det hele, så det er seks for mange, der bliver mistænkeliggjort her. Jeg mener, hun skal stå offentligt frem – ellers overvejer jeg et sagsanlæg for ærekrænkelse. Jeg er i allerhøjeste grad blevet krænket,” sagde Jørn-Ole Didriksen til Sjællandske Medier onsdag.

Men i dag torsdag fortæller formand for Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser, partifælle Steen Olsen (S), at det var ham, der stod bag det ét år gamle klap bagi.

Han har fået et opkald fra Sofie Janning, der fortalte, at det var ham, hun talte om i radioprogrammet.

Det har fået Steen Olsen til at stå frem og på onsdag aftens udvalgsmøde indrømme sin upassende adfærd over for en parti- og byrådskollega:

“Jeg mindes ganske enkelt ikke den situation. Og det er ikke for at rende fra mit ansvar. Og uden at forklejne motiverne vil jeg sige, at der absolut ikke har været noget seksuelt i det. Det ved Sofie også godt,” siger Steen Olsen til Sjællandske Medier.

Det bekræfter Sofie Janning:

“Det handler om det principielle. Det var upassende adfærd. Der var intet seksuelt over det, og det var ikke sexchikane, men da helt klart nedværdigende, siger Sofie Janning til Sjællandske Medier.

Læs også:
Kodeks mod sexisme på vej i flere kommuner

Men sagen er ikke ovre for Jørn-Ole Didriksen. Han siger til Sjællandske Medier, at han overvejer et sagsanlæg:

“Det er yderst kritisabelt, det, der er foregået. Det er helt ude i hampen. Hun burde være gået til borgmesteren for et år siden. Så var det måske også blevet klaret i egne rækker i stedet for dette. Hvordan kan vi have tillid til de mennesker i forhandlinger og lignende i fremtiden? spørger Jørn-Ole Didriksen.

Læs også:
Flere kommuner vil nu bekæmpe sexisme