Del artiklen:
Slagelse Kommune i kamp mod sygefraværet i hjemmeplejen.
Slagelse Kommune i kamp mod sygefraværet i hjemmeplejen. - Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Slagelse Kommune har fået et milliontilskud til projekt, der skal hjælpe til at forebygge sygefraværet i kommunens hjemmepleje – blandt andet ved at opbygge gode relationer til borgerne.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, [email protected]

Alt for mange sygedage presser kommunernes hjemmepleje flere steder.

Slagelse Kommune har netop modtaget 4,6 mio. kroner til et nyt projekt, som skal fokusere på at forebrygge sygefraværet i kommunens hjemmepleje.

Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse

Projektet med projekt  – ‘Et godt sted at være’ -går ud på at uddanne alle medarbejdere og ledere bl.a. i nye metoder til at opbygge gode relationerne til borgere og deres pårørende.

“Når man arbejder med mennesker er der altid mange følelser på spil, på godt og ondt. Hvis ikke man som medarbejder eller leder har redskaberne til at navigere i, at følelser er naturlige og sagtens kan eksistere sammen med en høj grad af professionalisme, så kan arbejdet – og relationen til borgeren – med tiden blive en belastning for én mentalt. Og det er dét, vi rigtigt gerne vil undgå,” siger Charlotte Kaaber, chef for Center for Sundhed og Ældre. 

Projektet hviler på en grundig analyse af sygefraværet på området – en analyse der allerede har sat gang i både tværgående initiativer og lokale initiativer. Nu skal arbejdet med at øge arbejdsglæden og det psykiske overskud gennem bedre relationer mellem ansat og borger også sættes i gang. 

Det er ikke kun i Center for Sundhed og Ældre, at man glæder sig over tilskuddet og projektet. I Forebyggelses- og Seniorudvalget er man også klar på at komme i gang. 

“I Slagelse vil vi have borgerne i centrum, men det sker kun gennem medarbejdernes refleksion over sin egen praksis og faglige forståelse af, hvordan man udvikler en god relation og forståelse for hinanden. Det er ikke simpelt og enkelt, og det tager lang tid og træning. Vi taler altså her om en langsigtet og kontinuerlig rejse, som vi nu tager de første skridt på,” siger Unnie Oldenborg (S), fungerende formand i Forebyggelses- og Seniorudvalget.