Del artiklen:
Frank Jensen på pressemødet i dag, mandag.
Frank Jensen på pressemødet i dag, mandag. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Frank Jensen (S) træder tilbage som overborgmester i København efter anklager om krænkelser af kvinder. Det oplyser han på et pressemøde.

Af Ritzau, [email protected]

Frank Jensen (S) træder tilbage som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet efter anklager om krænkelser af kvinder.

Det oplyser han på et pressemøde mandag. Det er 13 timer, efter at han fik opbakning fra partifællerne i København til at fortsætte.

– I aftes var jeg utrolig glad for, at jeg fik bred opbakning fra Socialdemokratiet i København og fra min gruppe på rådhuset til, at jeg kunne fortsætte mit arbejde som overborgmester, siger overborgmester i København Frank Jensen (S).

– Nu har jeg sovet på det. Det kommer til at skygge for det politiske arbejde, jeg gerne vil beskæftige mig med.

– Derfor har jeg besluttet mig for at træde tilbage som overborgmester. Nu forlader jeg, Frank Jensen, overborgmesterkontoret. Og det gør jeg i dag, siger Frank Jensen.

Han har været overborgmester i København i 11 år og næstformand for Socialdemokratiet i 8 år. Samlet har han været i politik i 33 år.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde tidligere, at hun ser med stor alvor på de anklager om krænkelser, som er rejst mod Københavns overborgmester.

Hun sagde samtidig, at der endnu ikke er truffet konklusioner i sagen om ham.

– Jeg ser med meget stor alvor på de anklager, der er rejst. Det er åbenlyst, at vi i Socialdemokratiet også har problemer. Det skal ændres nu.

– Chikane og krænkelser kan ikke forsvares. Vi skal i fællesskab skabe en kultur, hvor det ikke er i orden. Hverken i ord eller handling, siger Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar.

/ritzau/