Del artiklen:
Albertslund Kommune skal nu spare 1 mio. kroner på biblioteket i fht. budget 2020, og det betyder reduceret åbningstid.
Albertslund Kommune skal nu spare 1 mio. kroner på biblioteket i fht. budget 2020, og det betyder reduceret åbningstid. - Foto: Foto fra Wikipedia

Kommunerne har nu vedtaget, hvor besparelserne i budget 2020 skal findes. I Albertslund Kommune betyder det, at borgerne får færre timer til at låne bøger på biblioteket – stik imod landstendensen.

Af Lene Vind, [email protected]

‘De skønne biblioteker i Albertslund er en af hjørnestenene i kommunens kulturliv,’ står der på Albertslund Kommunes hjemmeside, men nu bliver der skåret lidt på en af hjørnestenene.

Ifølge Sjællandske Medier rammer de vedtagne besparelser i budget 2020 Albertslund Bibliotek, som således skal spare 1 mio. kroner.

I går skrev vi i NB-Kommune, at den generelle åbningstid på bibliotekerne er steget markant gennem en årrække, og det samme er udlånet af både fysiske og digitale bøger.

Læs også:
Rekordstort antal bibiloteker med længe åbent

I Albertslund Kommune går man nu mod denne tendens ved at reducere åbningstiden i bestræbelserne på at overholde budgettet for 2020.

En bunden opgave

Ifølge Sjællandske Medier var det uden begejstring, at kommunalbestyrelsen tog beslutningen om at ændre servicen på bibliotekerne.

”Jeg må indrømme det ikke er særligt sjovt, det her. Jeg havde mest lyst til at stemme imod, men det er jo en bunden opgave, at vi skal finde de her besparelser,” siger Hediye Temiz (R), formand for Kultur- og Fritidsudvalget til Sjællandske Medier.

For beslutningen om en reduktion i åbningstiderne stemte Socialdemokratiet, SF, Radikale og Konservative. Imod stemte Enhedslisten, DF og Alternativet. Venstre undlod at stemme.
Med beslutningen bliver der både reduceret på den betjente og ubetjente åbningstid fra 1. januar 2021.