Del artiklen:
Billedskoleundervisningen for børn er blevet for dyr for Lolland Kommune, som nu ikke vil forlænge aftalen med Billedskolen Storstrøm.
Billedskoleundervisningen for børn er blevet for dyr for Lolland Kommune, som nu ikke vil forlænge aftalen med Billedskolen Storstrøm. - Foto: Billedskolen Storstrøm

Billedskolen Storstrøm bliver for dyr for Lolland Kommune, derfor forlænges samarbejdet med de øvrige kommuner ikke, men alternative løsninger om billedkunst for børn er i spil.

Af Lene Vind, [email protected]

Når aftalen om driften af den regionale Billedskolen Storstrøm udløber ved årsskiftet, vil Lolland Kommune ikke forlænge samarbejdet om de lokale børns deltagelse i billedskolen.

Det har kommunens fritids- og kulturudvalg besluttet, skriver Folketidende.

Billedskolen Storstrøm er for alle børn og unge mellem 6 og 16 år i Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Faxe, Stevns og Næstved Kommune. På det seneste hold har Lolland haft omkring fem elever med på hvert hold og i fremtiden kan det gøre bekendtskabet dyrt for kommunen, når det ikke finansieres via projektmidler.

”Det bliver nogle meget dyre hold, for vi skal betale for 12 elever, selv om der kun er fem på holdet,” siger Tine Vinther Clausen, udvalgsformand (V) til Folketidende.

Fælles om billedkunst for børn

Billedskolen Storstrøm er Danmarks første regionale billedskole og den er resultatet af et samarbejde mellem kulturregionens fem kommuner med finansiering fra staten og kommuner, som er grundlaget i kulturaftalerne. Kulturaftalerne støtter udvikling af nye projekter, derfor er billedskolen nu et selvstændigt projekt, som de involverede kommuner selv definerer. 

Ifølge Sigrid Abrahamsen, leder af Billedskolen Storstrøm deles de deltagende kommuner om administrationen og tilbudene om undervisning.

“Billedskolen er en god måde at skabe et lokalt tilbud med formidling af billedkunst for børn på et højt fagligt niveau uden at hver kommune skal stå med det hele selv,” siger Sigrid Abrahamsen.  

Hun vil meget gerne hjælpe Lolland Kommune med at finde en alternativ løsning, fordi Kommunen nu overvejer, hvordan børn fremover kan få mulighed for at stifte bekendtskab med billedkunst.

Fritids- og Kulturudvalget har nemlig ikke helt opgivet tanken om en billedskole.  Forvaltningen havde opstillet tre scenarier, som udvalgets medlemmer kunne tage stilling til på det seneste møde, men det var ikke tilstrækkeligt, så forvaltningen undersøger nu muligheden for, at der kan laves en billedskole i et kommunalt regi.

” Vi må bare indse, at i den form, som det har haft her, har det simpelthen ikke solgt billetter – og så bliver det altså for dyrt. Derfor bliver vi nødt til at undersøge, om vi kan skabe et alternativt tilbud, ” siger Tine Vinther Clausen, udvalgsformand (V) til Folketidende.

Hvordan Billedskolen Storstrøm skal se ud i fremtiden, er en politisk beslutning i de deltagende kommuner.