Del artiklen:
Kulturpuljen ejes af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), og er en del af Kulturministeriets foreningspulje, der udmøntes på baggrund af aftalen om
Kulturpuljen ejes af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), og er en del af Kulturministeriets foreningspulje, der udmøntes på baggrund af aftalen om "Bedre vilkår til særligt hårdt ramte dele af dansk erhvervs-, idræts- og kulturliv". - Foto: dfs.dk

Amatørkulturen rundt i kommunerne kan nu også søge kompensation, fordi de har fået aflyst lokale arrangementer på grund af covid-19. Puljen er indtil videre på 3 mio. kr., men måske bliver beløbet større efter aftalen i aftes.

Af Lene Vind, [email protected]

Så er kompensationerne i forbindelse med corona-krisen også nået til amatørkulturen. En ny covid-19 kulturpulje åbnede mandag for ansøgninger fra foreninger, der arbejder med amatørkultur og det frivillige kulturelle område.

Kulturpuljen er på 3 mio. kroner, og formålet er at yde et ekstraordinært tilskud til lokale foreninger og organiseringer. Puljen skal afhjælpe de økonomiske konsekvenser, som blandt andre amatørkulturens lokale foreninger og organisationer har oplevet som følge af nedlukning af aktiviteter og restriktioner i forbindelse med covid-19 i perioden fra 11. marts til 31. oktober 2020.

Efter den politiske aftale i aftes, er der mulighed for at puljen også udvides til at omfatte perioden fra 31. oktober og året ud. Det vil vise sig de kommende dage, når aftalens detaljer er helt på plads.

Del af større pulje

Kulturpuljen administreres af Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) og midlerne stammer fra en pulje på 20 mio. kroner, som hører under Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). DUF har lavet en samarbejdsaftale med DFS og de øremærkede penge til amatørkulturen.

De tre millioner kroner kan søges af alle lokale foreninger og organiseringer, der har en omsætning årligt på maksimalt en mio. kroner, som er foreningsorganiseret eller har foreningslignende opbygning, herunder også både medlemmer og associerede medlemmer af Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS ) samt medlemmer af og under Amatørernes Kunst og Kultur Samråd (AKKS).

Puljen kan søges frem til 16. november 2020 og kan støtte med både små og store beløb, og dække både afholdte udgifter og tabte indtægter i forbindelse med aflysninger.

Der mere information om puljens kriterier og ansøgningen her

Kommunale puljer til kulturen

Også flere kommuner giver en økonomisk håndsrækning til kulturlivet. En af dem er Holbæk Kommune, som har afsat en pulje på 327.468 kroner til kompensation for dokumenteret indtægtstab, som skyldes covid-19-restriktioner. Læs mere her