Del artiklen:

Det seneste år er der kommet knapt 10.000 flere danskere. Det ses i overvejende grad i de store byer, men få yderkommuner har også haft stigende indbyggertal. Se udviklingen i folketallet for alle landets kommuner her.

Af Peter Risager, [email protected]

Urbaniseringen fortsætter i Danmark, og der kommer flere indbyggere i de store bykommuner København, Aarhus, Odense og Aalborg. Flere midt- og vestsjællandske kommuner har dog også haft en stigning i antallet af indbyggere.

Det viser helt nye folketal for primo fjerde kvartal, som Danmarks Statistik offentliggjorde onsdag morgen. I alt er der kommet 9.750 flere danskere siden starten af fjerde kvartal 2019.

Blandt overraskelserne er Slagelse, Sorø, Ringsted, Faxe og Stevns kommuner, som alle har haft en stigning i indbyggertallet det seneste år. Også Vejen, Middelfart og Holstebro overrasker vest for Storebælt med en beskeden stigning i indbyggertallet.

Ganske forudsigeligt fortsætter fraflytningen fra Lolland-Falster, Sydjylland og store dele af Nord-og Vestjylland, hvor særligt de unge flytter mod de store byer.

De største tilflytninger er dog ikke kommet til de største bykommuner, men dem finder man i stedet i de to mindre bykommuner, Silkeborg og Roskilde.

Se udviklingen i indbyggertallet over det seneste år for alle landets kommuner i kortet her.