Del artiklen:
Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, Randers Kommune, genåbner jobbank for vikarer under anden bølge af coronapandemien. (Arkiv)
Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, Randers Kommune, genåbner jobbank for vikarer under anden bølge af coronapandemien. (Arkiv) - Foto: Randers Kommune

Behovet for vikarer til opgaverne i kommunerne er igen blevet yderst aktuel under anden bølge af coronapandemien. I Randers forbereder man sig ved at genåbne forårets jobbank.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

I flere kommuner er behovet for vikarer for ansatte i de kommunale funktioner vendt tilbage med fuld styrke med stigende smittetal og skærpede restriktioner i institutionerne.

I Randers Kommune siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, at selvom der ikke er alarmerende smittetal i kommunen, så er antallet af smittede støt stigende. Og det øger behovet for at finde vikarer, når og hvis kommunalt ansatte smittes eller går i karantæne:

“Det er vigtigt, at vi udøver rettidig omhu og er beredt. Derfor er det nu tid til, at vi genopliver forårets jobbank for vikarer, der kan hjælpe, hvis en kommunal institution bliver ramt af omfattende smitte,” siger Jesper Kaas Schmidt til Randers Amts Avis.

Læs også:
Kommune leder med lys og lygte efter pædagoger og pensionister

 
Han forklarer, at både studerende, pensionerede og ledige er mere end velkomne til at tilmelde sig jobbanken. Og det gælder også, hvis man i forvejen er i job, men alligevel kan sætte nogle timer af til formålet.

Vikarerne dækker alle områder inden for kommunens virkefelt på omsorgsområdet: bosteder, skoler, ældrecentre og så videre. Og i Randers er man på omsorgsområdet særligt på udkig efter sosu-medhjælpere, sosu-assistenter, sygeplejersker. På skoleområdet gælder det pædagoger, pædagogmedhjælpere og lærervikarer. 

Inden for socialområdet gælder vikarbehovet særligt socialpædagoger, pædagogiske assistenter, sosu-hjælpere og -assistenter, psykomotorisk terapeuter og socialrådgivere. Det skriver Randers Amts Avis.

Læs også:
Kommunes interne jobbank hitter