Del artiklen:
Borgmester i Lyngby/Taarbæk Kommune Sofie Osmani går nye veje i coronakommunikationen til kommunens unge. (Arkiv)
Borgmester i Lyngby/Taarbæk Kommune Sofie Osmani går nye veje i coronakommunikationen til kommunens unge. (Arkiv) - Foto: Taarbæk Kommune/Ritzau Scanpix

Lyngby-Taarbæk Kommune er meget hårdt ramt af corona, og nu går borgmester Sofia Osmani nye veje for at få budskaber ud til især unge. Se video med hende.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Hvad gør man, når alt, alt for mange bliver smittet med corona i ens kommune? Man kan for eksempel lave en pædagogisk video. Sådan lyder svaret i hvert fald fra borgmesteren i Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani (K).

Sofia Osmani har lavet en video for at kommunikere budskaber om blandt andet at holde afstand.

Det sker på baggrund af, at Lyngby-Taarbæk Kommune nu er landets tredjehårdest ramte kommune, når man ser på antallet af smittede per indbygger. Det viste tal fra Statens Serum Institut i går, onsdag.

“Vi har haft et relativt lavt smittetryk i kommunen, men tallene viser, hvor hurtigt det kan ændre sig. Med de aktuelle smittetal er det derfor også ekstra vigtigt, at alle er opmærksomme på afstand og hygiejne i dagligdagen. Og at man begrænser kontakter både i arbejdsregi og privat,” siger Sofia Osmani til mediet Det Grønne Område.

Læs også:
Kommune udpeger skoleelever til smitte-ambassadører

De corona-smittede i Lyngby-Taarbæk er især i aldersgruppen 20-29 år. Og derfor prøver Sofia Osmani i sin video at kommunikere især til yngre mennesker. Det er ifølge Det Grønne Område da også sådan, at der har været koncentration af smitte omkring uddannelsesinstitutionerne.

Se videoen med Sofia Osmani her: