Del artiklen:
Ansatte i en forvaltning under Aalborg Kommune har i årevis fået for lidt udbetalt i løn. Det får nu konsekvenser for fremtidige ansættelser. (Arkiv)
Ansatte i en forvaltning under Aalborg Kommune har i årevis fået for lidt udbetalt i løn. Det får nu konsekvenser for fremtidige ansættelser. (Arkiv) - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Flere fagforbund har gjort byråd opmærksom på, at en kommunal forvaltning har underbetalt sine ansatte gennem ti år. ‘Vi har prioriteret anderledes,’ siger forvaltningsdirektør, der står over for kæmpe regning.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

De seneste ti år har ansatte i Aalborg Kommune fået for lidt udbetalt i løn. Alt for lidt.

Det drejer sig om medarbejdere i kommunens Familie- og Beskæftigelsesforvaltning, der ikke har fået den berettigede løn ifølge en lokal lønaftale, skriver TV2 Nord.

Fejlen er blevet opdaget af 15 fagforbund, som efterfølgende har rettet henvendelse til kommunalbestyrelsen i et åbent brev. Og ifølge HK Nordjylland erkender ledelsen i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, at medarbejdere er underbetalte sammenlignet med de ansatte i andre dele af Aalborg Kommune og sammenlignet med andre kommuner.

Og det er ikke småpenge, det drejer sig om. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen skønner selv, at det handler om 26 millioner kroner, forvaltningens ansatte ikke har fået udbetalt. Men HK mener, at beløbet næppe rækker:

“Vi har forsøgt at granske tallene, og jeg tvivler på, at 26 millioner er nok. Jeg tror, beløbet er meget større,” siger Katharina Hauge Antonsen, formand for HK Kommunal Nordjylland, til TV2 Nord.

Direktør i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Arne Lund Kristensen forklarer, at pengene er blevet brugt på at ansatte flere medarbejdere frem for at øge de enkelte medarbejderes løn:

“Vi har prioriteret at have flere hænder i stedet for at udbetale så meget i lokalløn til den enkelte,” siger Arne Lund Kristensen til TV2 Nord.

Forvaltningen har fremlagt medarbejderne en plan, der vil betale medarbejderne den manglende løn over de næste fem år – blandt andet ved at skære 62 fuldtidsstillinger væk:

“26 millioner er et stort beløb, men det svarer til godt en procent af vores samlede lønbudget. Vi har lavet en plan over fem år for ikke at skulle lave alt for dramatiske omstillinger og afskedigelser. Vi tror på, at vi kan løse problemet ved at ændre arbejdsgange og ved naturlig afgang fra medarbejdere,” siger Arne Lund Kristensen til TV2 Nord.