Del artiklen:
Endnu en kommune har besluttet at forbyde ansatte at ryge i arbejdstiden - også på hjemmearbejdsdage. (Arkiv)
Endnu en kommune har besluttet at forbyde ansatte at ryge i arbejdstiden - også på hjemmearbejdsdage. (Arkiv) - Foto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix

Endnu en kommune indfører nu forbud mod rygning på privatadressen, når man arbejder hjemme. Selvom det ifølge byrådsmedlem er ‘krænkende for den private ejendomsret’, står både rød og blå blok i byrådet bag.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Kommunerne har for alvor sat fokus på rygning blandt medarbejderne i alle organisationsled, og i flere kommuner er det ikke bare smøgen i frokostpausen på kommunens matrikler, der er blevet skoddet.

For eksempel har Gentofte Kommune besluttet at indføre nultolerance over for al røg i arbejdstiden. Det betyder, at kommunens ansatte ikke må ryge i arbejdstiden “hverken indendørs, udendørs eller uden for matriklen, på hjemmearbejdspladsen og under transport mellem arbejdssteder”.

Læs også:
Flere kommuner forbyder rygning i arbejdstiden

I Odsherred Kommune er diskussionen i gang i byrådssalen, og tirsdag blev det besluttet at droppe tobakken for kommunens medarbejdere i deres private hjem og biler. Det skriver Sjællandske Medier.

Flere byrådsmedlemmer i Odsherred gjorde under debatten tirsdag opmærksom på, at der er grænseoverskridende elementer i forslaget:

“Det er en stor indgriben, at forbyde rygning i private hjem og private biler. Det er krænkende for den private ejendomsret, og det smerter mit liberale hjerte, men jeg stemmer ja – udelukkende fordi medarbejderne i kommunen har stemt ja til rygepolitikken,” sagde byrådsmedlem i Odsherred Pia Gade (V) ifølge Sjællandske Medier.

Også SF havde betænkeligheder. Herfra kunne Arne Mikkelsen trøste sig ved, at udvalget bag forslaget “går efter røgen – ikke rygerne.”

“Det er yderst vidtgående og på grænsen, men jeg hæfter mig ved at et enigt hovedudvalg står bag forslaget,” sagde Arne Mikkelsen ifølge Sjællandske Medier.

Herefter blev forslaget vedtaget. Det betyder, at det fra nytår ikke er tilladt at tænde en smøg, når man er på arbejde for eller i Odsherred Kommune – heller ikke mellem møder, under transport mellem arbejdspladser, på tjenesterejser – eller på hjemmearbejdsdage, fremgår det af en pressemeddelelse.