Del artiklen:
I Aarhus kan borgerne nu blandt andet se, hvilke postnumre der er hårdest ramt af corona.
I Aarhus kan borgerne nu blandt andet se, hvilke postnumre der er hårdest ramt af corona.

Er den helt gal med coronasmitten i 8220 Brabrand? Det og andre spørgsmål om udbredelsen af corona i Aarhus Kommune kan borgerne nu få detaljerede svar på.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Alle med interesse for Aarhus kan nu på kommunens hjemmeside se daglige corona-smittetal og fordeling på alder, uddannelsesniveau og postnumre.   

Formålet er størst mulig åbenhed om de data, kommunen dagligt modtager fra Styrelsen for Patientsikkerhed, så man som borger i Aarhus Kommune selv kan følge med i, i hvilke aldersgrupper og hvor i kommunen smitten er størst. Hensigten er, at det skal medvirke til større opmærksomhed og motivation til at passe på, at man ikke risikerer at smitte andre. Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Se tal for coronasmitte i Aarhus her
Leder af kommunens kriseledelse, stadsdirektør Niels Højberg, siger:

”Vi bliver ved med at se for høje smittetal i Aarhus. Derfor lægger vi nu de nye data ud for at skærpe opmærksomheden. Både i august og begyndelsen af september fik vi ved fælles hjælp smitten bragt ned. Det skal vi lykkes med igen!”

“Derfor kommer det nye tiltag nu. Men misforstå det ikke som signal om, at man kan ”slappe af” i de områder, hvor der ikke er så meget smitte.”

Forvaltningen for Børn og Unge tager nu kontakt til lederne af skoler i områder, hvor der er udbredt smitte, og skoler, dag- og fritidstilbud er berørte. Det sker med henblik på, at de kan tage initiativ til en dialog i lokalområderne om, hvad der skal til for at nedbringe smitten.

Også fra Teknik og Miljø er man klar til handling. Direktør for Teknik og Miljø Henrik Seiding siger i pressemeddelelsen:

”Vi vil invitere Fællesrådene i kommunen til at gøre opmærksom på tiltag, der kan begrænse smitten i netop deres lokalområde. Det kan være forskellige løsninger, der skal til lokalt, og med de nye data får alle et bedre grundlag at handle på og finde gode løsninger ud fra.”

Data om den lokale coronasituation kommer fra Statens Serum Institut, som Styrelsen for Patientsikkerhed hver dag sender til Aarhus Kommune.

Direkte link til tal om covid-19 i Aarhus Kommune: www.aarhus.dk/covid-19-i-tal