Del artiklen:
Ann Lindhardt (V), byrådsmedlem i Hørsholm Kommune, vil indføre whistleblower-ordning i kommunen hurtigst muligt. (Arkiv)
Ann Lindhardt (V), byrådsmedlem i Hørsholm Kommune, vil indføre whistleblower-ordning i kommunen hurtigst muligt. (Arkiv) - Foto: annlindhardt.dk

Ifølge et EU-direktiv skal kommunerne hver især implementere en whistleblower-ordning inden oktober 2021. Flere er allerede i gang, og Hørsholm kan meget vel blive den næste i rækken.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Kommunalt ansatte skal have nemmere ved anonymt at anmelde lovovertrædelser, grove fejl eller forsømmelser.

En sådan whistleblower-ordning er allerede en realitet i flere kommuner, der ifølge et EU-direktiv forpligter arbejdsgivere inden for både den private og den offentlige sektor til at etablere ordningen inden oktober 2021. Det skriver Sjællandske Medier.

Læs også:
Køge: Trods beskeden whistleblower-effekt fortsætter ordningen

I Hørsholm Kommune foreslår Venstre, at man ligeså godt kan etablere ordningen nu, og derfor er et forslag fra Ann Lindhardt (V) på dagsordenen på næste byrådsmøde:

“Ordningen skal ses som en fortrolig kanal på arbejdspladsen. Det kan være et proaktivt værktøj på den måde, at ordningen kan give medarbejderne sikkerhed for, at deres individuelle og kollektive bekymringer og indtryk er noget, som arbejdspladsen værdsætter.”

“Det er også en måde at vise, at der er en forståelse for situationer, hvor det kan være umuligt eller svært at gå til de overordnede via traditionelle kommunikationskanaler,” siger Ann Lindhardt til Sjællandske Medier.

Hørsholmborgmester Morten Slotved (K) er lydhør over for forslaget:

“Det er helt sikkert noget, vi skal have undersøgt. Vi har selvfølgelig allerede en ordning, hvor vores HR-chef udgør vores whistleblower-ordning. Vi har meldt ud, hvordan medarbejderne kan komme i kontakt med ham, og hvad der er muligt i forhold til anonymitet,” siger Morten Slotved.

Læs også:
Odder får borgerrådgiver - whistleblower-ordning lader vente på sig