Del artiklen:

Ti kommuner har indhentet coronaledigheden i midten af november, viser tal fra Jobindsats.dk. Se her, hvordan det går med ledigheden i din kommune.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]
og Peter Risager, [email protected]

Langt de fleste kommuner er på vej mod en ledighed, der er mindre end før coronakrisen, og ti kommuner er allerede på et lavere ledighedsniveau end før nedlukningen.

Det viser tal fra Jobnet, som opgør antallet af nytilmeldte og frameldte ledige. Det skriver NB-Beskæftigelse.

Der skal dog tages mindst ét vigtigt forbehold. Tallene er ikke sæsonkorrigerede, og især sommerhuskommuner har haft usædvanlig travlt i en sæson, hvor danskerne er strømmet til sommerhusene, og hvor sæsonen har været længere end normalt.

Mens ti kommuner har mere end indhentet coronaledigheden, så har en fjerdedel af kommunerne mere end ti procent at indhente endnu. I bunden af listen ligger Tårnby og Dragør, der er hårdt ramt af de mange fyringer i Københavns Lufthavn. Her er antallet af nye ledige henholdsvis 22 og 28 procent højere end antallet af frameldte ledige.

På landsplan steg ledigheden voldsomt i foråret, og holdte et stabilt højt niveau over sommeren. Siden er ledigheden faldet løbende over efteråret. I maj var der over 70.000 flere fuldtidsledige end i februar. Det tal var i september faldet til 29.000. Nu viser seneste tal altså, at faldet i ledigheden ser ud til at fortsætte.