Del artiklen:
Et kommunalt projekt i Esbjerg skal hjælpe unge ud af prostitutionens kløer. (Arkiv)
Et kommunalt projekt i Esbjerg skal hjælpe unge ud af prostitutionens kløer. (Arkiv) - Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Et projekt til millioner af kroner skal i de kommende år hjælpe prostituerede unge mænd og kvinder ud af branchen og guides hen mod en anden levevej.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Det er efterhånden et sjældent syn i provinsen at se prostituerede i gadebilledet, men det er ikke ensbetydende med, at de ikke er til stede.

Prostitutionen er flyttet fra gadehjørner og skumle baggårde og foregår mere i det skjulte, men det skal et treårigt, kommunalt projekt ‘Exit Prostitution’ nu gøre noget ved i Esbjerg. Det skriver JydskeVestkysten.

Projektet er kendt i andre store byer gennem de senere år, og med syv millioner støttekroner fra Socialstyrelsen skal projektet samarbejde med KFUK’s Sociale Arbejde i Reden Esbjerg og sende folk på gaden og ud i miljøerne, hvor prostitutionen findes.

Center for Misbrug og Udsatte i Esbjerg skal styre indsatsen, og her siger centerchef Morten Jensen, at man forventer, at 45 prostituerede deltager i exitforløbet gennem de tre år, og at omkring 120 vil få hjælp til at forbedre deres livsvilkår. “Jeg tænker, at der i Esbjerg er de samme problemer med prostitution som i andre mellemstore europæiske byer. Der er tydeligvis et mørketal – et ukendt land – der er større, end vi tror,” siger Morten Jensen til JydskeVestkysten.

Læs her Socialstyrelsens evaluering af ‘Exit Prostitution’ efter erfaringer fra København, Aarhus, Odense og Aalborg fra 2012-2016.