Del artiklen:

Antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelser, er trods coronakrisen på det laveste niveau siden 2008. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Af Peter Risager, [email protected]

Ikke siden 2008, før finanskrisen ramte Danmark og man havde rekordhøj beskæftigelse, har antallet af personer, der modtager kontanthjælpsydelser, været på et lavere niveau.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver NB-Økonomi.

Dermed har coronakrisen indtil videre ikke haft den store effekt på antallet af kontanthjælpsmodtagere, som mange økonomer ellers frygtede i foråret.

Faktisk viser tallene, at selv da antallet af kontanthjælpsmodtagere i maj var på sit højeste under coronakrisen, var antallet af ydelsesmodtagere fortsat på det laveste niveau siden 2009. Dermed kan udviklingen i modtagere af kontanthjælpsydelser i år bedst beskrives som en lille, kortvarig top, som varede fra marts til maj, og som siden har været kraftigt dalende.

(Artiklen fortsætter under grafen)

Modtagere af kontanthjælpsydelser indeholder i statistikken fra Danmarks Statistik ni grupper af ydelsestyper, og kan også beskrives som antal ikke-forsikrede ledige. Det skal dog bemærkes, at personer, der modtager sygedagpenge ikke er med i opgørelsen.

Den samlede arbejdsløshed er steget

Dagens offentliggørelse er ikke ens betydende med, at der ikke har været en stigning i ledigheden under coronakrisen. Antallet af dagpengemodtagere er fortsat på et væsentligt højere niveau, end det var i februar.

Samtidig siger tallene for modtagere af kontanthjælpsydelser ikke noget om, hvor stor en del der er kommet i beskæftigelse, og hvor stor en del der er overgået til andre ydelsestyper.

Den store stigning fra foråret i antallet af kontanthjælpsmodtagere kan også indikere, at nu hvor store dele af landet udsættes for en nedlukning, der minder meget om den, man så i foråret, så kan antallet af personer på kontanthjælpsydelser komme til at stige igen i de kommende måneder.

Læs den uddybede artikel i NB-Økonomi (kræver abonnement)