Del artiklen:
Kulturfabrikken i Hedensted Kommune er et sted, hvor mange ildsjæle fra kommunens 31 lokalsamfund inden corona kunne vise deres aktiviteter frem.
Kulturfabrikken i Hedensted Kommune er et sted, hvor mange ildsjæle fra kommunens 31 lokalsamfund inden corona kunne vise deres aktiviteter frem. - Foto: kulturfabrikken.hedensted.dk

Mindre events og nye tiltag på kulturområdet kan søge økonomisk støtte i ‘Kulturpuljen’, så flere af kommunens borgere kan være en del af kulturlivet – selv under coronarestriktionerne.

Af Lene Vind, [email protected]

Flere borgere skal have mulighed for at deltage i fællesskaberne på kulturområdet, derfor er Fritidsudvalget i Hedensted Kommune og Det Fælles Landdistriktsråd gået sammen om at skabe en ny kulturpulje. Den skal tilskynde foreningerne til at udvikle nye former for kulturaktiviteter i 2021.

Puljen er på 300.000 kroner og foreninger i Hedensted Kommune kan søge op til 30.000 kroner.

”Puljen støtter bl.a. foreningerne i deres opstart og stiller garanti for et evt. underskud, som ansøgerne måtte have ved at afprøve nye tiltag” siger Peter Altenborg fra Det Fælles Landdistriktsråd.

Han tilføjer, at Det Fælles Landdistriktsråd gerne støtter foreninger, der ser nye udviklingsmuligheder for deres aktiviteter på kulturområdet, så det forbliver alsidigt og en oplevelse for borgerne at deltage i.

Kulturoplevelser på egen hånd

Formålet med Kulturpuljen er at give flere borgere mulighed for at deltage i gode hverdagsfællesskaber, få positive oplevelser og give flere lyst til at være en del af kulturlivet. Puljen kunne f.eks. støtte en teaterforestilling for børn ude i en bøgeskov eller en klassisk intim-koncert i en smuk industriel lagerhal.

”Vi vil gerne, at der bliver tænkt ud af boksen i disse corona-tider, særligt i forhold til hvordan vi sikkert samler og afvikler aktiviteter for forskellige målgrupper. Vi tror på, at vejen frem i det nye år, er mange mindre events og tiltag, der f.eks. kan besøges af borgerne på egen hånd, siger Hans Vacker, formand for Fritidsudvalget.

Ved at tilbyde mindre events, undgår foreningerne at samle for mange.

”Samtidig sikrer vi os, at borgerne kan få oplevelsen med, uanset hvor lavt forsamlingsforbuddet måtte være,” siger Hans Vacker.

Kulturpuljen kan søges løbende fra nu af og de specifikke kriterier og ansøgningsskemaet findes  på Hedensted Kommunens hjemmeside