Del artiklen:
Læg mærke til teksten nederst i venstre hjørne. Den forklarer lidt om, hvorfor et helt byråd er blevet gjort til grin i det populære tv-show Natholdet.
Læg mærke til teksten nederst i venstre hjørne. Den forklarer lidt om, hvorfor et helt byråd er blevet gjort til grin i det populære tv-show Natholdet. - Foto: Natholdet/Høje-Taastrup Kommune.

Byråd leverer en pinlig og sjov udstilling af, hvordan et virtuelt byrådsmøder kan begynde. Der jokes med sexistiske undertoner, og et byrådsmedlem får skænket rødvin.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Der er nok en borgmester, som er pinligt berørt på sine byrådsmedlemmers vegne. Og der er nok også nogle byrødder, som ønsker, at de kunne æde deres ord igen.

Sådan er situationen i byrådet i Høje-Taastrup Kommune. Her er man blevet gjort godt og grundigt til grin i det populære TV 2-show  Natholdet.

Baggrunden er et virtuelt byrådsmøde i Høje-Taastrup tirsdag 26. januar. Mødet er sat til at begynde kl. 18, men man begynder at streame – altså sende det ud til offentligheden – lidt før. Du kan selv se med her:

Her er så, hvad der sker:

Byrådsmedlem Thomas Bak (S) logger på med følgende kommentar:

“Hva’ så? Er der nogle frække piger på linjen?”

(Det var sådan noget smålumre mænd sagde i det forrige årtusinde, når de ringede til telefonskabets åbne mødested for telefonsex).

Borgmester Michael Ziegler (K) holder den gode mine og siger tørt:

“Jeg skal måske gøre dig opmærksom på, at der streames…”

Thomas Bak slår en latter op… 
“Det er din MeToo-sag…,” lyder det fra en mødedeltager. 

Kort efter kommer byrådsmedlem Anne Mette Bak (S) på.

“Hej, hej, får vi rødvin også. Hvor fornemt,” siger Anne Mette Bak, da hendes mand skænker hende rødvin derhjemme i stuen og lyder lidt opstemt.

Igen gør Michael Ziegler opmærksom på, at der streames.

Viralt hit

De sjove kommentarer har TV 2-programmet Natholdet fået øje på. I et program udsendt torsdag 4. februar gøres der tykt grin med byrøddernes kommentarer. Indtil videre har mere end 2.300 forholdt sig aktivt til Natholdets opslag på Facebook. (Det kan også ses i den originale streaming på Høje-Taastrup Kommunens egen Facebook-side.

null
"Til grin kan man altid blive," siger byrådsmedlem Thomas Bak (S). (Foto: Høje-Taastrup Kommune)


Byrådsmedlem Thomas Bak forklarer om sit ordvalg – ‘frække piger’ – til Sjællandske Medier:

“Jeg vidste ikke, at der blev streamet, men til grin kan man altid blive. Det er en stående joke fra min ungdom, og det var bare en frisk og sjov hilsen. Der er ikke noget i det.”

Det er ikke første gang, at byrådspolitikere kommer galt afsted ved åbne, virtuelle byrådsmøder. Under corona-nedlukningen i marts 2020 kaldte et byrådsmedlem i Hillerød Kommune et andet byrådsmedlem for en “led kælling”. Den sag vakte stor postyr.