Del artiklen:
HamletScenen blev etableret i 2008 og har siden haft til opgave at videreudvikle Shakespeare-teatertraditionen i Danmark.
HamletScenen blev etableret i 2008 og har siden haft til opgave at videreudvikle Shakespeare-teatertraditionen i Danmark. - Foto: Frit/Ritzau Scanpix.

HamletScenen i Helsingør vil være hele Danmarks ‘Shakespeare-teater’, der skal stille sig til rådighed for både danske og udenlandske projekter.

Af Johan Storgaard Jespersen, [email protected]

HamletScenen, som for nyligt blev ejer af sin egen indendørs teatersal i den gamle kaserne på Kronborg, vil nu træde i karakter som hele Danmarks Shakespeare-teater og stille viden og netværk til rådighed for danske teater kollegaer.

Det meddeler institutionen ifølge Sjællandske Nyheder i et brev, som de har sendt ud til alle danske teatre.

“På HamletScenen har vi gentænkt vores væren i verden, og vi ønsker at træde i karakter som hele Danmarks Shakespeare-teater i krydsfeltet mellem national og international teaterudveksling,” siger Lars Romann Engel, der er teaterdirektør og kunstnerisk leder på HamletScenen.
 
Det kan helt konkret dreje sig om:

  • At præsentere en eksisterende eller planlagt Shakespeare-turnéforestilling med kant og størst mulig publikumsrelevans på Kronborg.
  • At opnå mere viden om Shakespeares dramatiske univers og for eksempel tilrettelægge et foredrag eller et seminar.
  • Eller at få større indsigt i at arbejde scenisk med Shakespeare og tilrettelægge en workshop eller en masterclass.

Lars Romann Engel håber, at mange teatre vil benytte anledningen til at kontakte HamletScenen med deres egne potentielle Shakespeare-projekt.

Siden HamletScenen blev etableret i 2008, har den haft til opgave at videreudvikle Shakespeare-teatertraditionen i Danmark og den særlige kulturarv, der knytter sig til Hamlet og Kronborg.