Del artiklen:
Træls. Det ord sætter byrådsmedlem Frida Valbjørn Christensen på den chikane, hun er blevet udsat for.
Træls. Det ord sætter byrådsmedlem Frida Valbjørn Christensen på den chikane, hun er blevet udsat for. - Foto: Randers Kommune

Uønskede opkald og sms’er fra sexhungrende mænd. Det er noget af den chikane, som et byrådsmedlem har oplevet. Hun har nu meldt flere former for chikane til politiet.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Klamme telefonopkald og sms’er om bestemte seksuelle ydelser. Det er, hvad et byrådsmedlem er blevet udsat for, efter at nogen har sat hendes nummer i en sexannonce.

Det er byrådsmedlem i Randers Frida Valbjørn Christensen (Enh.), som har været udsat for chikanen. Hun føler sig ret sikker på, at chikanen har med hendes politiske virke at gøre. 

“Nogle havde lavet en sex-annonce i mit navn og udbudt escort på en hjemmeside. Jeg fik rigtig mange opringninger og sms’er fra mænd,” siger Frida Valbjørn Christensen til Randers Amtsavis.

I den mindre alvorlige afdeling har hun også fem gange i løbet af en aften oplevet, at nogle bestilte pizzaer i hendes navn.

Frida Valbjørn Christensen har tidligere fået ubehagelige opkald uden at gå til politiet. Men denne gang har hun meldt det. Og hun har en grum mistanke om, at hun som en ret synlig politiker i Randers har fået sig nogle fjender.

“Jeg kan jo ikke vide, om det har noget med mit politiske virke at gøre, men det kan jeg da forestille mig,” siger Frida Valbjørn Christensen til Randers Amtsavis.

Uhørt fortæller kommunaldirektør

Kommunaldirektør i Randers Jesper Kaas Schmidt ved, at politikere en gang imellem må stå model til ubehageligheder – især på de sociale medier. Men dette tilfælde med Frida Valbjørn Christensen overgår, hvad han tidligere har hørt om.

“Det er første gang i min tid som kommunaldirektør i Randers, at jeg hører om en så omfangsrig sag. Det er grelt og voldsomt,” siger Jesper Kaas Schmidt til Randers Amtsavis.

Fire ud af ti kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmer har oplevet chikane, trusler, hærværk eller vold i forbindelse med deres politiske hverv. Det viser en undersøgelse, som blev gennemført i 2017. Læs mere om undersøgelsen her.

I 2018 blev der udsendt en vejledning til lokalpolitikere om, hvad de kan gøre, hvis de bliver udsat for chikane, trusler eller vold.

Læs vejledningen her