Del artiklen:
Slagelse Kommune vil gøre det mere udbredt, at unge tager fritidsjob på plejecentre. (Arkiv)
Slagelse Kommune vil gøre det mere udbredt, at unge tager fritidsjob på plejecentre. (Arkiv) - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Et spændende projekt skal få skoleelever i de store klassetrin til at vælge et fritidsjob i kommunens plejecentre – og måske senere derfor vælge en uddannelse inden for plejefaget.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Det er en gevinst for både de unge og de ældre, når de unge får fritidsjob på plejecentre.

Det er argumentet for fritidskonsulent Allan Hessel, når han i den kommende tid opretter fritidsjob for Slagelse Kommunes skoleelever i 8. og 9. klasser. Det skriver Sjællandske Medier:

“Det giver rigtig god mening for alle parter. Det er svært at finde rigtige fritidsjob til de unge, der går i folkeskole. Fritidsjob på plejecentre giver kvalitet til de ældres liv, og samtidig håber vi, at flere unge vil læse videre og få interesse for fag, hvor der er stor mangel på arbejdskraft,” siger Allan Hessel til Sjællandske Medier.

Foruden at berige de ældre og selv høste erfaring er et andet argument, at plejepersonalet får mulighed for at øge kvalitetstiden på andre områder, da der bliver bedre tid til det med de unges hjælp.

Erfaringen kommer fra et forsøg på et af kommunens plejecentre, hvor ordningen har været i gang i et halvt års tid. Derudover har Allan Hessel sat lignende projekter op i Korsør og Skælskør.

“De unges opgave er at give de ældre beboere kvalitetstid. Beboerne har været meget isolerede på grund af corona, så behovet er ekstra stort lige nu. De unge kan læse op for de ældre, spille kort eller gå en tur. Det er ikke meningen, at de unge skal indgå i plejen,” siger Allan Hessel til Sjællandske Medier.

De unge, der vælger et fritidsjob på et plejecentre, modtager efterfølgende et kursusbevis, som skal kunne bruges til deres fremtidige vej i uddannelsessystemet – måske som social- og sundhedshjælper.