Del artiklen:
"Det er en beslutning, jeg er rigtig ked af, men den er for min egen skyld helt nødvendig," skriver Pernille Bendixen om sin afsked med Dansk Folkeparti. - Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Pernille Bendixen, byrådsmedlem og 2. viceborgmester i Odense, forlader Dansk Folkeparti grundet uenighed om genåbning.

Af Johan Storgaard Jespersen, [email protected]

Medlem af byrådet i Odense for Dansk Folkeparti og 2. viceborgmester Pernille Bendixen melder sig ud af sit parti. 

Det var DF’s støtte til ideen om et coronapas i forbindelse med genåbningen, som var dråben, der fik bægeret til at flyde over for Pernille Bendixen. Det oplyser hun tirsdag morgen i en statusopdatering på sin Facebookprofil: 

“Meget kan jeg leve med. Coronapas kan jeg ikke leve med,” skriver Pernille Bendixen efterfulgt af en vred emoji. 
 
“Det kan jeg ganske enkelt ikke støtte, og jeg har derfor valgt at melde mig ud af Dansk Folkeparti i dag. Det er en beslutning, jeg er rigtig ked af, men den er for min egen skyld helt nødvendig,” fortsætter lokalpolitikeren, der desuden er 2. viceborgmester i Odense Kommune.
 
Pernille Bendixen har siddet i byrådet for Dansk Folkeparti siden 2009 og sad også i Folketinget fra 2015-2019. Hun har tidligere oplyst, at hun ikke genopstiller til det kommende kommunalvalg, og hun agter derfor heller ikke at søge mod noget nyt parti, skriver hun i sit opslag.
 
Pernille Bendixen er langt fra den første byrådsrepræsentant, som Dansk Folkeparti har måttet tage afsked med i den seneste tid. Mere end 30 ud af de 223 byrådspolitikere, som partiet fik valgt ind ved kommunalvalget i 2017, er siden faldet fra.
 
Dansk Folkeparti fik tildelt to pladser i Odenses byråd ved det seneste kommunalvalg i 2017, hvor 6,4 procent af vælgerne satte deres kryds ud for en DF-politiker. Partiets andet byrådsmedlem, Christel Gall, sprang fra i oktober 2020 for at danne sit eget parti efter en dramatisk kamp om partiets spidskandidatur, som hun tabte til Carsten Sørensen. Sidstnævnte overtager nu Pernille Bendixens plads i byrådet, oplyser hun.