Del artiklen:
Kun én ansøger kom til samtale med daværende borgmester Jacob Bjerregaard, da man i 2018 skulle ansætte en ny kommunaldirektør i Fredericia.
Kun én ansøger kom til samtale med daværende borgmester Jacob Bjerregaard, da man i 2018 skulle ansætte en ny kommunaldirektør i Fredericia. - Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kun to søgte jobbet i 2018 som kommunaldirektør i Fredericia. Med så få ansøgere burde stillingen være genopslået, og dermed er reglerne ikke blevet fulgt, vurderer ekspert.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Endnu en gang bliver tidligere borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard og forvaltningen sat i et dårligt lys. Denne gang handler det om kritisabel håndtering af ansættelsen af en ny kommunaldirektør.

Tilbage i foråret 2018 slog Fredericia Kommune stillingen som kommunaldirektør op. Men kun to søgte det ellers attraktive lederjob med en årsløn på 1,3 millioner kroner. Og kun en kom til samtale, skriver Fredericia Dagblad. Det endte med, at den nu fyrings-indstillede Annemarie Schou Zacho-Broe fik jobbet som kommunaldirektør.

Med kun to ansøgere har kommunen ikke levet op til kravene for ansættelser i det offentlige. Det vurderer kommunalforsker og forskningsleder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch.

“Når man kun har to ansøgere, er det åbenlyst, at man ikke kan leve op til reglerne. Og derfor skal stillingen genopslås. Det sker med jævne mellemrum i kommunerne, nogle gange endda efter gennemførelse af 1. runde-samtaler. Man har derfor ikke overholdt reglerne om besættelser af stillinger i det offentlige, da kommunaldirektøren blev ansat,” siger Roger Buch til Fredericia Dagblad.

Avisen gør til sammenligning opmærksom på, at i 2019 søgte 24 jobbet som koncernchef for teknik og miljø i Fredericia.

Politiet er efter anmodning fra byrådet i Fredericia i gang med at granske, hvad der er foregået, mens Jacob Bjerregaard (S) var borgmester. En advokatundersøgelse har påpeget en række brud på god forvaltningsskik.

Læs også:
Endnu en chef er sendt hjem i Fredericia Kommune