Del artiklen:
Er det miljøskadeligt og overflødigt at hænge valgplakater op? Ja, mener spidskandidat for Venstre.
Er det miljøskadeligt og overflødigt at hænge valgplakater op? Ja, mener spidskandidat for Venstre. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

‘Valgplakater er grimme, og så er det noget svineri’. Det siger Venstre-spidskandidat ved kommunalvalget og rejser debat om miljø og valgdeltagelse.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Skal der hænges tusindvis af valgplakater op før kommunalvalget 16. november?

Nej. Det er noget miljøsvineri med valgplakater, og så er de oven i købet grimme. Det mener Venstres spidskandidat i Rødovre Kommune, Mikkel Molin. 

“I Danmark er der 9.500 kandidater til kommunalvalget. Det er helt absurd at tænke på, hvor meget miljøsvineri, de står for med alle deres valgplakater. Det har jeg besluttet ikke at være en del af. Det svarer til, at man fyldte mindst fire villagrunde med affald efter valget,” siger Mikkel Molin til Rødovre Lokal Nyt og tilføjer:

“Det er lidt hyklerisk, når man ser på, hvor meget den grønne debat fylder. Især hos visse partier, at de så selv går ud og først ødelægger bybilledet og dernæst bidrager til forureningen.”

Mikkel Molin (V) har en opfordring til andre byrådskandidater vedrørende valgplakater:
Mikkel Molin (V) har en opfordring til andre byrådskandidater vedrørende valgplakater: "Lad os lade være med at spilde penge og svine." (Foto: Venstre)


Mikkel Molin er ikke bekymret for, om ingen valgplakater i bybilledet vil få færre til at stemme ved kommunalvalget. Han mener, at det er en hån mod hele det demokratiske projekt, hvis man “stemmer ud fra et billede i en lygtepæl,” som han siger til Rødovre Lokal Nyt.

S afviser tiltaget

Mikkel Molin opfordrer andre partier til også at droppe valgplakaterne. Men det bliver afvist af det dominerende parti i Rødovre, Socialdemokratiet.

“Det har vi ikke tænkt os at efterleve. Det er vigtigt, at vi får en valgprocent, der er så høj som overhovedet muligt. Valgplakater er med til at understrege, at der er valg og gøre opmærksom på demokratiet. Det overskygger de andre hensyn,” siger Socialdemokratiets gruppeformand i Rødovre, Flemming Lunde Østergaard Hansen, til Rødovre Lokal Nyt.

I Fredensborg Kommune kom Venstre galt afsted, da man promoverede et lignende forslag om at droppe valgplakater. Læs mere her:

Læs også:
Intern valgkampsstrategi lækket til hele byrådet