Del artiklen:
Fredericia Kommune har nedsat en krisestab, som mødes hver dag og drøfter kommunens håndtering af situationen efter rystelserne i ledelsen. (Arkiv)
Fredericia Kommune har nedsat en krisestab, som mødes hver dag og drøfter kommunens håndtering af situationen efter rystelserne i ledelsen. (Arkiv) - Foto: Morten Mølby / Fredericia Kommune

Uroen i Fredericia giver så meget ekstra arbejde, at der nu skal indkøbes ekstra arbejdskraft. I værste fald går presset ud over den daglige drift.

Af Citathistorie fra andet medie,

Tre hjemsendte chefer, en politianmeldelse, en advokatundersøgelse og intens pressedækning. Det har været tre intense måneder for personalet på rådhuset i Fredericia. Det slider hårdt på medarbejderne, og det kan gå ud over den daglige drift, skriver TV SYD.

Det fremgår af dagsordenen for et hasteindkaldt økonomiudvalgsmøde torsdag aften. Her skal udvalget blandt andet kigge på, om der frem til juni skal afsættes 300.000 kroner til at købe ekstern hjælp.

Behovet er stort, fremgår det af dagsordenen:

”Fredericia Kommune er pt. under et massivt pres og bruger mange ressourcer på håndtering af aktindsigter, presse samt juridiske og økonomiske spørgsmål – på baggrund af advokatundersøgelsen og de interne afdækninger. De samme medarbejdere skal løfte rigtig mange opgaver og samtidig også håndtere den daglige drift, så vidt det overhovedet er muligt”.

TV SYD har fået oplyst, at der siden december er indkommet cirka 150 anmodninger om aktindsigt med relation til uroen.

Kommunen har nedsat en krisestab, som mødes hver dag og drøfter kommunens håndtering af situationen.

”Fredericia Kommune er i en særlig situation med kun to fungerende medlemmer af Direktionen, og der ses et stort behov for fortsat løbende ekstern bistand i den kommende tid”, lyder beskrivelsen i dagsordenen.
I sidste ende rammer det ikke blot medarbejderne, men også borgerne:

“Der er lige nu en stor risiko for, at Fredericia Kommune ikke på alle områder kan opretholde driften samtidig med håndtering af den nuværende særlige situation, som kommunen befinder sig i,” lyder det.