Del artiklen:
Petersen og Sørensens Tobaksfabrik. Fortællinger og portrætter af industriens arbejdere bliver en central del af sommerens fejring.
Petersen og Sørensens Tobaksfabrik. Fortællinger og portrætter af industriens arbejdere bliver en central del af sommerens fejring. - Foto: Foto: Horsens Industrimuseum.

Industrien har haft stor betydning for nutidens Horsens, derfor inviterer Horsens Kommune og museerne til festlige arrangementer den kommende sommer, hvor den lokale industri hyldes.

Af Lene Vind, [email protected]

Når Horsens Kommune, Industrimuseet og Horsens Museum slår de udendørs døre op til en udstilling i Horsens midtby, er det for at skabe arrangementer, der inviterer til fællesskab og forståelse.

Anledning til udstillingen, talks, et nyt gavlmaleri og to særlige byvandringer er, at alle får mulighed for at blive klogere på de mennesker, der har gjort – og fortsat gør – en stor forskel for Horsens’ lokale industri.

Museumschef ved Museum Horsens, Merete Bøge Pedersen, er ikke i tvivl om, betydningen af at kende den lokale industrihistorie.

”I en kommune som Horsens vil rigtig mange have en oldefar, en faster eller en nabo, der har arbejdet i vores lokale industri. Det er vigtigt at fortælle netop deres historier, for de er kimen til det Horsens, vi kender i dag,” siger hun i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

Et ekstra skulderklap til en bekendt

I forbindelse med arrangementerne og sommerens udendørs udstilling eftersøger Horsens Kommune personlige historier om lokale industriarbejdere, som fortjener et ekstra skulderklap.

”Kender du én, der arbejdede med fabrikation, forsyning eller jernbaner? Én, der var med til at udvikle industrikvartererne i Horsens? Én af de horsensianere, der har gjort en forskel i andelsbevægelser og håndværkerforeninger? Eller måske én, der kan et helt særligt håndværk?,” hedder det i kommunens efterlysning.

Læs hele pressemeddelelsen her.