Del artiklen:
Lånere på udvalgte biblioteker kan fra i dag låne et kort til Nationalmuseets medlemsklub og få adgang Her ses borgmester Steen Christiansen, Albertslund Kommune, låner Frazeen Shah og vicedirektør på Nationalmuseet, Anni Mogensen.
Lånere på udvalgte biblioteker kan fra i dag låne et kort til Nationalmuseets medlemsklub og få adgang Her ses borgmester Steen Christiansen, Albertslund Kommune, låner Frazeen Shah og vicedirektør på Nationalmuseet, Anni Mogensen. - Foto: Niels Offenberg, Albertslund Bibliotek.

Fire kommuner og Nationalmuseet er gået sammen om et unikt projekt, hvor bibliotekets brugere forsøgsvis kan låne et klub-kort, der giver fri adgang til Nationalmuseet. Det er for at fremme fællesskabet om danmarkshistorien.

Af Lene Vind, [email protected]

Nationalmuseet ønsker at bringe alle danskere endnu tættere på danmarkshistorie og derigennem styrke sammenhængskraften. Derfor har museet lavet en medlemsklub NATKLUB for at fremme fællesskabet, og udvalgte biblioteker kan nu udlåne medlemskortet til lånerne.

”Der er mennesker med få midler i Danmark, som ikke har økonomisk råderum til at gå på museum. Derfor afprøver vi i samarbejde med bibliotekerne at stille lånerkort til vores NATKLUB til rådighed for alle, der har brug for det”, siger Nationalmuseets vicedirektør Anni Mogensen i en pressemeddelelse.

Fire biblioteker udlåner Museums-kort

Bibliotekerne i Holbæk, Albertslund, Rudersdal og Køge er med i forsøgsordningen, som gælder hele 2021. De fire biblioteker får hver 35 natklubkort, der hos bibliotekerne betegnes museumskortet, som kan udlånes.

Med et NATKLUB lånekort får kortholderen og en ledsager fri entré til museet i 4 uger ligesom ved et almindeligt boglån. Normalt koster et NATKLUB-medlemskort 345 kr.

Man kan låne flere kort, så foreninger f.eks. kan låne til flere medlemmer og tage afsted sammen. I det nye år kan gæsterne bl.a. spille historiebanko, tage med på et farefuldt togt i den nye store vikingeudstilling, heppe med til forårets sportsbegivenheder eller gå på skattejagt med børnene i museets samlinger.

Rækker ud til nye gæster

Bibliotekerne er glade for at kunne låne kommunens borgere et medlemskab til Nationalmuseet.

”Projektet giver fantastisk god mening, da rigtig mange af vores brugere ikke går på museum i dag. Sammen med Nationalmuseet opfordrer vi desuden NGO’er og lokale frivillige organisationer til at låne og bruge Museums-kortet”, siger Marie-Louise Fischer Hoffmann, bibliotekschef på Albertslund Bibliotek.

Albertslund Kommune åbnede for halvandet år siden verdens længste vikingebro og borgmesteren er glad for, at Nationalmuseet og Albertslund igen krydser veje med det her pilotprojekt.

“Vi har mange borgere, der interesserer sig for kultur og historie, men som måske endnu ikke har haft lejlighed til at besøge Nationalmuseet. Nu bliver det lidt nemmere, og jeg er glad for at museet på den måde rækker hånden ud til os,” siger borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen.

Læs mere om museumskortet her.