Aalborg Kommune

Undersøgelsen af de gæsternes besøg på Vejle Kunstmuseum skete på en stille hverdag. De forholdsvis få gæster, der var på besøg, bemærkede hinanden og nogle faldt i snak. Den intime stemning betød, at det faldt naturligt at indgå i en samtale med gæsterne og invitere dem med på walk-alongs. Flere besøgte museet alene og udviste glæde ved og interesse for at dele deres oplevelser. På dette billede ses Sofie Penge, Dan Arnløv Jørgensen fra Vejle Kommune og museumschef Flemming Hedegaard Larsen.

Nyt værktøj til at undersøge effekten af kunst i kommunerne

Hvad betyder kunst og kultur for borgerne? Det har Bikubenfonden undersøgt sammen med Aalborg Kommune, Vejle Kommune og Odense Kommune. Resultatet er et metodeværktøj, som kan kvalificere den politiske debat.
Regionsrådet vil styrke samspillet mellem kultur og sundhed i Nordjylland og bl.a. skabe interaktive patientstuer på Aalborg Universitetshospital i et banebrydende samarbejde mellem sundhedspersonale, nordjyske kunstnere og den kendte skuespiller Thure Lindhardt.

Kunst skal fremme sundhed i Nordjylland

Regionsrådet i Nordjylland støtter nu et særligt samarbejde mellem personale og kunstnerne om at skabe interaktive patientstuer på Aalborg Universitetshospital.
Ansatte i en forvaltning under Aalborg Kommune har i årevis fået for lidt udbetalt i løn. Det får nu konsekvenser for fremtidige ansættelser. (Arkiv)

Ansatte har fået millioner for lidt i løn i årevis

Flere fagforbund har gjort byråd opmærksom på, at en kommunal forvaltning har underbetalt sine ansatte gennem ti år. 'Vi har prioriteret anderledes,' siger forvaltningsdirektør, der står over for kæmpe regning.
Projektet Kunstgødning er et samarbejde, som handler om børns møde med kunsten, og indtil videre er det udbredt til 18 institutioner i Nordjylland.

Samarbejde giver stærkere kulturliv i kommunerne

I ly af 12 regionale kulturaftaler mellem staten og kommunerne vokser en underskov af kulturprojekter. Flere af projekterne udvikler sig og lever videre, efter at støtten til dem stopper.
Museumsloven bliver tolket lidt forskelligt, når det drejer sig om byggeri på steder med kulturarv, men de fleste bygherrer overholder reglerne om at kontakte de lokale myndigheder, når de planlægger byggeri.

Standsning af byggeri flere gange vækker opsigt

En byggematador i Aalborg stoppede ikke, da han stødte på kulturarv i jorden. Men heldigvis indgår de fleste bygherrer tidligt i et samarbejde med kommunen og det lokale museumsvæsen.
Et samlet beløb på 6,5 mio. kr. er på vej tilbage til forældre, der har betalt for skolefritidsordning, der ikke er blevet benyttet under corona-nedlukningen. (Arkiv)

Aalborg betaler 6,5 mio. kr. tilbage til forældre

7.500 forældreindbetalinger til fritidsordninger i Aalborg Kommune under nedlukningen skal betales tilbage, mener kommunens skoleudvalg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.