(Arkiv)

Sexchikane i kommunerne varierer fra kontor til kontor

En undersøgelse fra Aarhus Kommune viser, at andelen af ansatte udsat for sexchikane varierer en del fra magistrat til magistrat.
"Jeg ved godt, at det næsten er en urimelig fordring at henstille jer til at begrænse den sociale aktivitet. Men det er nødvendigt, hvis vi skal tage vare på de udsatte i vores samfund," siger borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) henvendt til de unge.

Aarhus nedsætter særligt råd for at mindske smitte hos unge

En såkaldt ungekriseledelse med blandt andre studerende skal nu rådgive Aarhus Kommune om, hvordan man kommer smitte blandt unge til livs.
Byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Gert Bjerregaard (SF), forventer at kommunen kan spare store beløb fremover, hvis medarbejderne fortsætter med at holde digitale møder frem for fysiske. (Arkiv)

Kommuner kan spare millioner ved at holde møder digitalt

Der er mange millioner kroner at spare ved at holde møder digitalt, viser en opgørelse i Aarhus Kommune. Her regner man med at have sparet 85 millioner kroner på grund af digitale møder under det første halvår med corona. De digitale møder er kommet for at blive, mener politikere.
Mobile testcentre for coronavirus, som dette fra Nordjylland, har fået smittetallene ned i både Silkeborg og Aarhus. (Arkiv)

To kommuner fik knækket corona-kurven: ‘Andre kan lære af os’

Fra at være i nationens kritiske søgelys med høje corona-smittetal er Aarhus og Silkeborg nu foregangskommuner i kunsten at mindske spredningen, som andre kan tage ved lære af.
Sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed udarbejdede Aarhus Kommune ti tiltag, der skulle vende stigende smittetal. Det lykkedes. (Arkiv)

Undgå smittespredning: Ti gode råd fra Aarhus

I begyndelsen af august var smittetallene alarmerende i Aarhus Kommune, og det fik kommunen til at indføre tiltag, der skulle knække kurven. Se kommunens ti tiltag her
Rabih-Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, mener, at demokratiet lider, når borgerne ikke føler sig godt informerede om deres kommune og nærområder. (Arkiv)

Ny undersøgelse: For mange borgere ved ikke nok om det lokale demokrati

En undersøgelse i Aarhus Kommune viser, at over hver tredje borger i kommunen mener, at de ved for lidt om de kommunalpolitiske processer. 'Det er et demokratisk problem', siger rådmand.
Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V) er frustreret over unges fester og efterladte skrald i byens parker, og han vil nu have et møde med Østjyllands Politi om, hvordan problemet holdes i ave resten af sommeren. (Arkiv)

Kommunerne står magtesløse over for musikstøj

Mange kommuner melder om et stærkt stigende antal tilfælde af 'musik til gene' i det offentlige rum denne sommer. I Aarhus er rådmanden frustreret over larm og affald på grønne områder, men kan intet gøre uden politiets indsats.
Lone Norlander (EL), medlem af Sundhed- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune, vil diskutere god omgangstone med rådmand Jette Skive (DF) efter et nyhedsindslag på tv. (Arkiv)

Kaldt løgner af rådmand på tv: ‘Det var grænseoverskridende’

Hvad må man som lokalpolitikere egentlig kalde hinanden i det offentlige rum? Det skal Sundhed- og Omsorgsudvalget i Aarhus nu diskutere på et udvalgsmøde på baggrund af et live-indslag i regionalt tv.
Aarhus Universitetshospital lukker nu flere indgange for at holde coronasmitten for døren. En af dem, der forbliver åben, er J3. (Arkivfoto)

Vagter med opfordring skal holde smitte fra hospital i Aarhus

Aarhus Universitetshospital lukker flere indgange og begrænser besøg efter øget coronasmitte i kommunen.
(Arkiv)

34 nye smittede i Aarhus: Borgmester kalder situation alvorlig

Flere aarhusianere er den seneste tid blevet ramt af coronavirus. Især personer med somalisk herkomst er ramt.
Steen Bording Andersen, formand for Danmarks Biblioteksforening, lægger op til en debat om en landsdækkende kulturpolitik på sitet kulturdebat.nu

Opråb fra formand for kulturudvalg til kulturminister Joy Mogensen

Når nu kommunerne har en kulturpolitik, hvorfor har staten så ikke også en? Det spørgsmål stiller kulturudvalgsformand og formand for biblioteksforening, Steen Bording Andersen, kulturminister Joy Mogensen. Han opfordrer ministeren til at stille sig i spidsen for at lave en ny landsdækkende kulturpolitik.
Aarhusborgmester Jacob Bundsgaard finder inspiration ved de effektive beslutningsprocesser, der er sat i værk under Covid-19. Her ses han sammen med rådmand Bünyamin Simsek og politidirektør Marian Thomsen på et pressemøde for nylig.

Borgmestre: Coronakrisen skærper vores arbejde

To borgmestre har under nedlukningen fundet værdifuld viden om, hvordan kommunerne kan effektiviseres. Den nye viden vil blive brugt på den anden side af pandemien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.