Aarhus Kommune

Det Kongelige Bibliotek i Aarhus vandt Renoverprisen 2020. Nu er 128 nye projekter indstillet til prisen.

Renoveringsprojekter i hele landet dyster om pris

128 forskellige projekter rundt i landets kommuner er nu indstillet til Renoverprisen 2021, som gives til Danmarks bedste renoveringsprojekt i år.
Byrådsmedlemmerne Jesper Kiel (t.v.) og Stina Sølvberg Thomsen (i midten) lægger sammen med lokalpolitikere flere andre steder i landet pres på undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Byråd presser minister: Drop de nationale test

Kommunerne København, Aarhus, Aalborg, Svendborg, Albertslund og flere andre beder nu om, at deres skoler bliver fritaget eller fritstillet i forhold til at skulle gennemføre nationale test. Undervisningsministeren afviser indtil videre.

Gellerup bypark er nomineret til stor arkitekturpris

Socialt udsat boligområde er ved at forvandle til en attraktiv bydel og nu er det grønne område i Gellerupparken og Toveshøj nomineret til Europas vigtigste arkitekturpris, og parterne er både stolte og overraskede.
I sommer blev plejecentret Kongsgården i Aarhus Kommune og beboeren Else landskendt, da TV 2 afslørede graverende plejesvigt i dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden".

Aarhus reorganiserer ældreplejen efter skandale

Byrådet i Aarhus har besluttet sig for at reorganisere ældreplejen, og der bliver nedsat en styregruppe med repræsentanter for ansatte og pårørende. Det sker i kølvandet på afsløringen af ydmygende plejesvigt.
Rådmand Thomas Medom (SF): 'Der er for mange stressede situationer i vores institutioner.'

Rådmand vil hæve forældrebetalingen for at højne kvaliteten

Rådmand: Flere uddannende pædagoger og større forældrebetaling skal sikre det største løft af daginstitutionsområdet i historien.
I Aarhus kan borgerne nu blandt andet se, hvilke postnumre der er hårdest ramt af corona.

Kommune giver borgerne detaljeret indsigt i coronasmitte

Er den helt gal med coronasmitten i 8220 Brabrand? Det og andre spørgsmål om udbredelsen af corona i Aarhus Kommune kan borgerne nu få detaljerede svar på.
Under coronapandemien er de ældres ensomhed blevet en faktor, der skal gøre noget ved, mener kommune. (Arkiv)

‘Ældreensomhed under corona er et kæmpe problem’

De ældre borgeres ensomhed stiger under pandemien, og det vækker stor bekymring i Aarhus. Kommunen samarbejder derfor med en stribe ældreorganisationer om at skabe aktiviteter i lang tid fremover.
POV-projektet er udviklet under kulturaftalerne og det er en metode til undervisning i produktiv læring med film, som skolelærere selv kan bruge uden hjælp udefra, og som de kan være med til at udbrede til andre lærere.

Kulturprojekt breder sig i Midtjylland som ringe i vandet

Nogle kulturprojekter rækker ind i fremtiden, fordi de naturligt udvikler sig, mens de foregår. Sådan er det POV - en undervisningsmetode i at lave film, som er finansieret via midler fra Kulturregion Aarhus.
Skoler og dagtilbud i Aarhus Kommune er maksimalt pressede på grund af coronapandemien. Det får organisationer, kommune og forældre til at rette henvendelse til ministeren. (Arkiv)

Corona presser kommunes skoler og dagtilbud maksimalt

Aarhus Kommune er sammen med faglige organisationer og forældre gået sammen om en opfordring til børne- og undervisningsministeren om at skabe større rum og fleksibilitet til at håndtere krisen lokalt. 'De ansatte på børne- og ungeområdet er slidte og maksimalt pressede,' siger lokal fagforeningsformand.
Elever fra Aarhus' ungdomsuddannelser demonstrerede foran rådhuset i Aarhus mod forlængelsen af den virtuelle undervisning i august.

Aarhus vil have alle elever på ungdomsuddannelser testet

Aarhus Kommune oplever igen stigende smitte. Kommunen opfordrer nu alle elever på ungdomsuddannelser til at blive testet.
(Arkiv)

Sexchikane i kommunerne varierer fra kontor til kontor

En undersøgelse fra Aarhus Kommune viser, at andelen af ansatte udsat for sexchikane varierer en del fra magistrat til magistrat.
"Jeg ved godt, at det næsten er en urimelig fordring at henstille jer til at begrænse den sociale aktivitet. Men det er nødvendigt, hvis vi skal tage vare på de udsatte i vores samfund," siger borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) henvendt til de unge.

Aarhus nedsætter særligt råd for at mindske smitte hos unge

En såkaldt ungekriseledelse med blandt andre studerende skal nu rådgive Aarhus Kommune om, hvordan man kommer smitte blandt unge til livs.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.