I mange år markedsførte Ærø sig selv som 'bryllupsøen'. Men ifølge anklage har alt vedrørende bryllupper ikke været i den skønneste orden på øen. (Arkivfoto)

Bidrag til julefrokoster bliver til sag om bestikkelse

Pengene gik direkte til at betale personaleforeningens julefrokost. Men alligevel er chefen for borgerservice og vielseskontoret i Ærø Kommune tiltalt for at have modtaget bestikkelse fra ægteskabsbureau.
(Arkiv)

Bykonges brug af borgmesterbil er ulovlig

Ishøjs socialdemokratiske borgmester Ole Bjørstorp har brugt tjenestebil ulovligt, vurderer Ankestyrelsen.
Finansminister Nicolai Wammen (S), formand for KL Jacob Bundsgaard og formand for Danske Regioner Stephanie Lose holder pressemøde med lancering af strategien "Grønne indkøb for en grøn fremtid" Rentekammersalen i Finansministeriet.

Regeringen vil indføre to vegetardage i statens kantiner

Med ny grøn indkøbsstrategi for staten vil regeringen indføre kødfri dage og klimakompensation for flyrejser. Læs om de grønne initiativer her.
Der skal tænkes nyt for at indføre fire dages arbejdsuge i børnehaver. Det erkender man i Odsherred Kommune.

Kortere arbejdsuge skal afprøves i børnehaver

Odsherred Kommune gør sig bemærket på landsplan ved at have indført en fire dages arbejdsuge for administrative medarbejdere. Nu vil kommunen også afprøve, om man i daginstitutioner med succes kan indføre en kortere arbejdsuge.
"Vi tror, at der til stadighed skal arbejdes med kulturen i administrationen," skriver byrådsmedlem i Odsherred og direktør Helge Fredslund (V) om kommunens borgerkontakt.

Opråb: Indfør svarfrister

Der skal være svarfrister, når borgerne henvender sig til kommunen. Og administrationen skal i det hele taget blive bedre til borgerkontakt. Der skal 'arbejdes med kulturen i administrationen', mener byrådsmedlem.
Byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Gert Bjerregaard (SF), forventer at kommunen kan spare store beløb fremover, hvis medarbejderne fortsætter med at holde digitale møder frem for fysiske. (Arkiv)

Kommuner kan spare millioner ved at holde møder digitalt

Der er mange millioner kroner at spare ved at holde møder digitalt, viser en opgørelse i Aarhus Kommune. Her regner man med at have sparet 85 millioner kroner på grund af digitale møder under det første halvår med corona. De digitale møder er kommet for at blive, mener politikere.
Åbningstiderne i borgerservice i Sønderborg Kommune ændres fremover, så borgerne i langt højere grad kan komme i tale over telefonen med medarbejderne. (Arkiv)

Fremtidens borgerservice: Færre fremmøder – mere telefontid

Erfaringerne fra corona-nedlukningen får nu Sønderborg Kommune til at overveje permanente ændringer af borgerservice. Åbningstiden for fysisk fremmøde skal sættes ned, mens der skrues op for digital og telefonisk betjening.
Når man fylder 15 år, skal man bestille et NemId for at kunne tjekke sin digitale postkasse. Der er desværre mange unge, som går glip af beskeder fra det offentlige.

Unge går glip af vigtige beskeder fra det offentlige

Alle 15-årige får en digital postkasse. Det er dog ikke altid, de unge eller forældrene er opmærksomme på det, viser ny undersøgelse. Alt for mange unge går glip af vigtige beskeder fra myndighederne.
Sonja Marie Jensen (S), mener ikke, at Nyborg Kommune skal være reklamesøjle for ulighed i samfundet. (Arkiv)

‘Kommunen skal ikke være reklamesøjle for ulighed’

Medarbejdere i Nyborg Kommune ønsker mulighed for at tegne privat sundhedsforsikring, men det møder ideologisk modstand fra dele af byrådet.
Uffe Thorndahl, her i sin borgmestertid i Hørsholm, er uretmæssigt blevet ignoreret i forbindelse med aktindsigter i Guldborgsund Forsyning, erkender selskabets formand nu. (Arkiv)

Kommune dropper ulovlig syltning af tidligere borgmester

I Guldborgsund og andre kommuner er man irriteret over, at den tidligere Hørsholm-borgmester Uffe Thorndahl laver meget arbejdskrævende aktindsigter. På den baggrund har Guldborgsund Forsyning ignoreret eks-borgmesteren, men den går ikke længere.
Kommunaldirektør i Randers Kommune Jesper Kaas Schmidt slår fast, at det er politikerne, der tegner de store linjer og forvaltningen, der følger anvisningerne. (Arkiv)

Kommunaldirektør: Byrådet – og ikke embedsfolkene – bestemmer retningen

Magtfordelingen mellem kommunens politikere og forvaltninger er til debat i Randers Kommune, hvor V-politiker spørger: Hvem bestemmer egentlig?
Sønderborg Kommune og FOA kan ikke blive enige om betaling til dagplejere, der under coronakrisen skal gøre ekstra rent i hjemmet. (Arkiv)

FOA: Dagplejere arbejder gratis for kommunen

Dagplejerne i Sønderborg Kommune arbejder hver dag en time gratis med rengøringen, og det er ikke rimeligt, mener fagforbundet FOA. Kommunens politikere vil ikke blande sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.