Hver lovot-robot har sin egen unikke personlighed, som udvikles over tid. Den har indbyggede sensorer, som gør det muligt at efterligne levende væsners adfærd.

Pelsede robotter skal øge livskvaliteten på plejehjem

Social robot fra Japan forsøger at komme i kontakt med alle omkring sig og giver ikke op, hvis den afvises.
Plejehjemsbeboere har indtil nu udgjort 40 procent af alle coronarelaterede dødsfald i Danmark. Men det har ændret sig nu, efter at mange beboere er blevet vaccineret mod coronavirus, vurderer professor Jan Pravsgaard Christensen. (Arkiv)

Vaccinationer har ført til markant færre døde på plejehjem

Knap 40 procent af coronadødsfald i Danmark er sket på plejehjem. Men det har ændret sig nu, siger professor.
Efterladte til en 91-årig kvinde, der døde af covid-19, har krav på erstatning fastslår Patienterstatningen.

Familie får erstatning for 91-årigs coronadød på plejehjem

En principiel afgørelse fra Patienterstatningen baner vejen for flere coronaerstatninger i andre sager.
Gæstekokke skal tilberede god mad fra bunden til de ældre borgere i Odense Kommune.

Gæstekokke skal kokkerere til de ældre

Politisk enighed om at beboere på plejecentre og leve- og boenheder i Odense Kommune, flere gange om måneden skal have mad tilberedt helt fra bunden af gæstekokke. Partierne bag aftalen vil afsætte knap 10 millioner kroner om året til ordningen.
Fagforbundet FOA er "stærkt bekymret" for den personalemangel, som kan komme ved at udskyde vaccinationen af frontpersonale. (Arkiv)

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø – ansatte må vente

FOA er bekymret for personalemangel grundet sygdom, efter at vaccinestik til frontpersonale udskydes.
Skal staten under epidemier kunne forbyde ældre på plejehjem at få besøg? Det diskuteres nu kraftigt. Fotoet er fra et specielt besøgsrum med en glasvæg for at hindre coronasmitte.

Regeringen kritiseres for at videreføre besøgsforbud på plejehjem i ny lov

En stribe organisationer vil indskrænke muligheden for at forbyde besøg i ældre borgeres egne boliger på plejehjem under epidemier.
Plejepersonale med corona-symptomer eller med coronasmittede i familien opfordres ifølge FOA i flere tilfælde til at møde på job. (Personerne på fotoet har ikke relation til artiklen).

FOA: Chefer beder plejepersonale med symptomer om at gå på job

Et par gange om ugen hører fagforbundet FOA fra blandt andre sosu'er, der opfordres til at bryde corona-retningslinjer. Virolog er rystet.

Stor forskel i løft af ældreplejen

Offentliggørelsen af de kommunale budgetter for 2021 viser, at selvom kommunerne samlet set har tilført ældreområdet 731 mio. kr., så er det langtfra alle kommuner, der dækker det øgede demografiske behov.
"Udvalgsformanden og forvaltningen har haft travlt med at tale problemerne ned i stedet for at løse dem," siger Kasper Fuhr Christensen, som er byrådspolitiker for Velfærdslisten.

Voldsom kritik af udskældt plejehjem

Et demensplejehjem i Randers blev landskendt i TV 2-dokumentar for dårlig behandling af beboerne, og nu får plejehjemmet kraftig kritik af Styrelsen for Patientsikkerhed. Politiker kræver både udvalgsformand og ledelse skiftet ud.
I sommer blev plejecentret Kongsgården i Aarhus Kommune og beboeren Else landskendt, da TV 2 afslørede graverende plejesvigt i dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden".

Aarhus reorganiserer ældreplejen efter skandale

Byrådet i Aarhus har besluttet sig for at reorganisere ældreplejen, og der bliver nedsat en styregruppe med repræsentanter for ansatte og pårørende. Det sker i kølvandet på afsløringen af ydmygende plejesvigt.
Der skal nu bruges ekstra penge på at gøre julen god for de ældre på plejehjem og i ældreplejen.

Kommune bruger ekstra penge på julehygge for ældre

Der skal være ekstra tid til omsorg og julehygge i år i den kommunale hjemmepleje og på plejehjemmene. Og corona-ensomhed skal bekæmpes. Det mener politikere og afsætter ekstra ressourcer til en styrket juleindsats i ældreplejen.
Der har den seneste uge været mindst et smittetilfælde på 27 plejehjem i Region Hovedstaden. Det svarer til omkring hver syvende plejehjem. (Arkiv)

Hver syvende plejehjem i hovedstaden er ramt af coronatilfælde

27 plejehjem i Region Hovedstaden er ramt af coronavirus. Tre regioner går derimod helt fri af virusset.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.