Statsminister Mette Frederiksen (S) afslørede i sin åbningstale torsdag, at syv kommuner de kommende år bliver friforsøgskommuner inden for ældreområdet, folkeskolerne og dagtilbud.

Syv kommuner skal have mere frihed på et velfærdsområde

Vi behøver ikke lovgive om alt mellem himmel og jord, siger statsministeren i sin åbningstale.
Borgmester Karsten Søndergaard (V) i Egedal Kommune lover job til ledige, der tager en sosu-uddannelse, efter de er belevet ledige under coronakrisen. (Arkiv)

Kommune garanterer sosu-job til coronaledige

Tag sosu-uddannelsen, så har vi et job til dig bagefter. Den garanti giver nordsjællandske Egedal Kommune til de borgere, der er blevet ledige under coronakrisen.
Selv om der er en mindre stigning i smitten på danske plejehjem, er der et stykke til situationen i slutningen af marts og april. (Arkiv)

Smitten på plejehjem er på det højeste i næsten fem måneder

21 beboere på ti forskellige plejehjem er smittet i sidste uge. Det er det højeste siden starten af maj.
Konkursen er faretruende nær på Munke Mose friplejehjem i Odense. Kommunen står klar med egne medarbejdere, hvis plejehjemmet bukker under.

Konkurs truer forude: Friplejehjem i frit fald

Venstre argumenterer meget for friplejehjem, men de er ikke altid en succes. I Odense er et af kommunens tre friplejehjem kommet i så store økonomiske problemer med en gæld på 80 mio. kr., at det er tæt på konkurs.
Venstres sundhed- og ældreordfører Jane Heitmann vil ikke udelukke nogen muligheder - ej heller et lovkrav - for at sikre friplejehjem og frit valg for de ældre i kommunerne.

Venstre er klar til at se på “alle muligheder” for at sikre friplejehjem i alle kommuner...

Venstre udelukker ikke et lovkrav for at sikre friplejehjem i alle kommuner. Det skal sikre de ældre valgmuligheder, hvis de er utilfredse med de kommunale plejehjem.
Der skal være mindst ét friplejehjem i hver kommune, så de ældre har noget mere at vælge imellem, mener Venstres ældreordfører Jane Heitmann.

Venstre: Flere friplejehjem skal sikre bedre ældrepleje

Flere friplejehjem og pårørende i alle plejehjemsbestyrelser er vejen frem, mener Venstre efter ny sag om svigt - denne gang i Helsingør.
De ældre skal meget mere frit kunne vælge plejehjem, og der skal være langt flere tilbud at vælge imellem. Sådan lyder det fra borgerlige ordførere. Fra venstre Jane Heitmann (V), Per Larsen (K) og Pernille Vermund (NB).

Borgerlige partier: Ældre skal kunne vælge pleje langt mere frit

Kommunerne skal anstrenge sig meget mere, for at ældre får frit valg af pleje og plejehjem. Sådan lyder opfordringen fra Venstre, Konservative og Nye Borgerlige i kølvandet på plejesvigt. V vil have flere profil-plejehjem, og Nye Borgerlige vil sætte kommunerne helt ud af spillet.
(Arkivfoto)

Hjemmehjælper straffes med fængsel for at svindle ældre

En 27-årig kvindelig hjemmehjælper udnyttede sin stilling til at stjæle svage mennesker kontooplysninger for i alt 338.000 kroner.
Rådmand Søren Windell (K) i Odense Kommune tror ikke, at kommunen alene kan løfte behovet for flere ældreboliger de kommende år. (Arkiv)

Rådmand efterlyser, at private investerer i byggeri af plejeboliger

Odense Kommune kan meget vel komme til at mangle flere hundrede plejeboliger de kommende ti år. Det får rådmand til at håbe på, at flere private virksomheder vil investere i byggeri af plejeboliger.
"Jeg er glad for, det lykkes. Nu kan vi forhåbentlig skabe bedre forhold for de ældre på vores plejehjem," siger første viceborgmester i Randers Christian Brøns, Venstre, til TV2 ØSTJYLLAND.

Efter plejesvigt: Nu skal Randers have kulegravet sin ældrepleje

På et ekstraordinært byrådsmøde i Randers har et flertal vedtaget, at der skal laves en uvildig undersøgelse af kommunens ældrepleje. Undersøgelsen kommer i kølevandet på afsløring af plejesvigt.
Socialudvalgsformand Allan Petersen (DF), Hedensted Kommune, foreslår, at kommunen ansætter en egentlig ombudsmand for ældre og pårørende efter skandalesager i andre kommuner. (Arkiv)

Kommuner: Er vores plejesystemer gode nok?

Hvordan kan det ske, at pårørende og ældre oplever svigt i syge- og ældreplejen? Det spørgsmål vil man finde svar på i Hedensted Kommune, hvor en ny sag atter bringer sindene i kog.
Den 86-årige demente Einar gik fra plejehjemmet Trongården her i Nordsjælland. Ti dage senere blev Einar fundet død - kun 500 meter fra plejehjemmet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dement 86-årig død – vandrealarm virkede ikke

Den 86-årige demente Einar havde en såkaldt vandrealarm på, da han forlod sit plejehjem. Men alarmen blev ikke udløst, og Einar døde. Personale og ledelse er dybt berørte af sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.