"Jeg har tænkt over, at vi har pillet noget stress ud af arbejdsdagen, og der er også forsvundet stress fra folks privatliv i den periode, hvor en stor del af landet var lukket ned," fortæller seniordirektør i Kolding Kommune Annette Lund til JydskeVestkysten.

Sygefraværet faldt stik mod forventning

Forventingen var, at flere sosu'er og sygeplejersker ville melde sig syge under coronaepidemien i foråret. Men det gik stik modsat i Kolding Kommune. Mindre stress og bedre hygiejne kan være kan være årsager til fald i sygefravær.
I Vejle Kommune viser nyt udbudsmateriale, at pris vægter 70 procent og kvalitet 30 procent, når byrådet skal træffe afgørelse om ny leverandør af måltider til visiterede borgere. (Arkiv)

Madlevering i udbud: Pris vigtigere end kvalitet

Prisen vejer tungere end smag og kvalitet, når Vejle Kommune i udbudsrunde skal beslutte, hvem der fremover skal levere mad til flere hundrede borgere.
Ifølge flere plejehjem har de ældre fået det bedre under coronakrisen.

Plejehjem: Ældre trives bedre under coronakrise

De ældre sover bedre. Der bruges mindre medicin. Der er færre konflikter med beboere ramt af demens. Sådan opleves hverdagen på flere plejehjem under coronakrisen.
KL og regeringen udlægger økonomiaftalen forskelligt. Social- og indenrigsministeren lover velfærdsløft, mens KL kun lover uændret velfærd.

Økonomiaftale sikrer kun uændret velfærd for den enkelte borger

Mens social- og indenrigsministeren taler om et generelt løft af servicen, så mener KL, at økonomiaftalen isoleret set giver uændret velfærd. Professor siger, at der ikke er tale om nogen gavebod.

Rudersdal inspirerer til nye løsninger på ældreområdet

Specialeopgave fra Roskilde Universitet peger på, at tillidsbaseret styring og ledelse kan være med til at løse de store udfordringer, som kommunerne står over for på ældreområdet. I Rudersdal Kommune har man udformet en ny tillidsbaseret ledelsesstruktur, der kan være en inspiration for andre kommuner.

Nye tal: 60 procent flere over 80 år i 2030

Se her, hvor stor en stigning hver kommune vil opleve i antallet af +80-årige fra i dag frem til 2030 ifølge nye tal fra Danmarks Statistik.

Er coronakrisen enhver direktørs søde organisationsdrøm?

Det er drømmestof at se en hel organisation flyve i samme retning med hjerte og vilje som brændstof. I en dybt kompliceret situation har vi skabt fælles viden, styret mod et fælles mål drevet frem af gensidig respekt og løbende evaluering. Men vi kender stadig ikke scenariet for den post-corona ny-normal-situation, som utvivlsom vil byde på nye og stadig ukendte udfordringer.
Mette Færch er leder af Damgaardsparken

Læring under et Covid-19 udbrud

Med 10 dages afstand til plejecentret og masser af tid til at reflektere, skriver leder af Damgårdsparken Mette Færch om kompleksiteten i rengøring og holder gevinsten ved tværgående organisationsprincipper op mod smittespredning.

Når corona rammer, og lederen må stå af

At aflevere ledelsesstafetten og stemple ud er det sværeste, når du i sundhedssektoren rammes af Covid-19. Øret hører diagnosen, men hjernen kan ikke slippe rattet, før ledelsen klart og logisk sender dig hjem, skriver plejehjemsleder Mette Færch.

Genåbning: Kommunernes beredskab går ikke på nødblus

Den langsomme genåbning betyder ikke, at de sidste fire ugers arbejde med akutberedskaber er afblæst. Tværtimod skal kommunerne fremover håndtere begge dele, fremgår det af et notat fra Sundhedsstyrelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.