Bo- og opholdstederne skal ikke forvente at forhandlingspresset bliver sat på standby. Ankestyrelsens undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter har ikke opsættende virkning og kommunerne suser derudaf med forhandlingsløsninger offentlige som private.

Kommuner fortsætter brug af handicapkonsulenter

Ankestyrelsens igangværende undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet, har ikke opsættende virkning. Private løser fortsat opgaver.
Det viser sig at Ankestyrelsens igangværende undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet bygger på et ufuldstændigt grundlag og det kan give et uklart billede. Ankestyrelsen vil ikke lave om i undersøgelsen pga oplysninger fra pressen, men Social- og Indenrigsminister Astrid Krag har en anden mening.

Mange flere kommuner bruger konsulenter på handicapområdet

Kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet er større end afdækket af Altinget og KL. Ankestyrelsen vil ikke ændre undersøgelsen, men ministeren har en anden holdning.

Forældre tog barn fra plejefamilie og forsøgte at stikke af til Iran

Retten i Svendborg har fredag fængslet et forældrepar, som blev anholdt i Tyskland på vej til Iran med deres søn.
Hjørring rådhus. (Arkivfoto)

Hjørring Kommune underkendt af Ankestyrelsen

En kommune kan ikke erstatte fastansat personale på et plejehjem med besøg af hjemmeplejen. Det fastslår Ankestyrelsen, men afgørelsen er ikke så enkel endda.
Indenrigs- og socialminister Astrid Krag ved pressemøde sammen med statsminister Mette Frederiksen for nylig. (Arkivfoto)

Anbragte småbørn klarer sig bedre end anbragte unge

Fokus skal være på børnene og ikke forældrene i anbringelsessager, siger Astrid Krag, der ønsker, at kommunerne tidligere tvangsfjerner udsatte børn.
Fregatten Jylland er blandt de museer, der får eftergivet 90 procent af et lån hos Arbejdsmarkedets Feriefond. (Arkivfoto)

Institutioner får afskrevet trecifret millionbeløb

En række låntagere får helt eller delvist eftergivet lån, som de har optaget i Arbejdsmarkedets Feriefond. Se listen over institutionerne her.
(Arkiv) Sagsbehandlere på jobcentrene har i gennemsnit fået færre sager på deres bord. Det er især nogle grupper af ledige, der er prioriteret i de enkelte kommuner.

To trediedele af kommunernes jobcentre har betydeligt færre sager pr. sagsbehandler

Både Socialrådgiverne og HK bekræfter udviklingen. HK Kommunal frygter dog, at området igen vil blive ramt af besparelser.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) vil give udsatte børn og unge ret til selv at sige nej til kontakt og samvær med deres biologiske forældre. Forslaget har ikke medvind i Foreningen af Døgn- og Dagtilbud.

Minister: Vi skal som samfund blive langt bedre til at lytte til børn

Astrid Krag holder fast i, at anbragte børn skal kunne fravælge forældresamvær trods kritik og viden om, at pressede familier er tilbøjelige til at træffe 'forhastede beslutninger'.

‘De unges stemme’ – podcast med anbragte i centrum

Økonomi og måltal er baggrundsmusik for debatten om anbringelser. 'Mennesket i centrum' er et begreb, der ligesom 'de unges stemme' er trængt i baggrunden. Nu udgiver en fond podcast, hvor de unge har ordet.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) sender regningen for de ekstra refusioner til kommunernes udgifter for anbragte børn tilbage til kommunerne.

Regeringen sender regning for større refusioner tilbage til kommunerne

Det bliver de rigeste kommuner med færrest børnesager, som kommer til at betale en stor del af regningen for regeringens børnepakke.
Vi har behov for at der nedsættes et nationalt socialt videnscenter og områdets kompleksitet taget i betragtning, bør det baseres på tværministerielt samarbejde, skriver Laust Westtoft, Strategisk- og politisk chef i LOS

Hjælper vi udsatte børn med tvang?

Politiske indgreb bør ske med afsæt i viden. Udsatte børns hverdag er utrolig kompleks - vi mangler et vidensoverblik og har derfor brug for et nationalt videnscenter, skriver politisk chef i LOS.

Målet om flere tvangsfjernelser bygger mere på en politisk overbevisning end på viden.

Statsministerens nytårsbudskab om flere tvangsfjernelser møder kritik fra alle fronter, men statsministeren står fast. Få her indblik i udtalelser fra eksperter, fagfolk og interesseorganisationer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.