Almene boliger

Almene boliger

Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for Børn- og unge i Odense Kommune, vil have flere aktiviteter i Vollsmose-bydelen. (Arkiv)

Kan man spille guitar i en ghetto?

Budgetforlig betyder, at Odense Musikskole skifter adresse til ghettoen Vollsmose. Men formanden for musikskolens brugerråd frygter, at det lukke skolen, fordi mange forældre vil trække deres børn væk fra undervisningen på grund af Vollsmoses omdømme.
Politikerne på Hillerød Rådhus (billedet) har besluttet at sælge 63 lejligheder i boligsocialt område. Lejerne er bekymrede. (Arkiv)

Kommune sælger ud af omstridte udlejningsboliger

Hillerød Kommune har sat "Til salg"-skilt op ved ti opgange med udlejningsboliger efter årelang kamp med bl.a. skimmelsvamp og dårlige renoveringsprojekter. Lejerne frygter, at en ny ejer vil sætte huslejen op eller rive bygningerne ned.
Borgmester John Bræddder (G) kæmper sammen med byrådet i Guldborgsund for at få et boligområde fjernet fra ghettolisten. (Arkiv)

Til kamp mod ghettoerne med nye initiativer

Både i Guldborgsund og Kolding er man optaget af at få fjernet boligområder fra ghettolisterne. Den ene kommune vil sætte beboerantallet ned, den anden vil samarbejde med store arbejdspladser.
Carlsberg Byen i København er et eksempel på, hvordan hovedstaden er gået fra at rumme mange mennesker fra middelklassen - og fattigere folk - til at være befolket af især velstående og veluddannede.

Eliten vokser hurtigere i København end i resten af landet

Arbejderklassen svinder ind i hovedstaden, mens overklassen vokser hurtigere frem, viser ny analyse. 'Danmark er et sted, hvor vi mødes høj som lav. Men det her fortæller, at det gør vi ikke mere,' siger chefanalytiker og kalder København for 'akademikerhøjborg'.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.