Det er altid arbejdsgiverens og ledelsens ansvar at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø, siger næstformand i FH, Morten Skov Christensen. (Arkiv)

Hver sjette bliver mobbet på arbejdspladsen

Ifølge undersøgelse fra fagbevægelsen bliver én ud af seks lønmodtagere mobbet på deres arbejde. Det er et alvorligt problem, for mobning har store psykiske og fysiske konsekvenser.
(Arkiv)

Rengøringsassistent død med Covid-19: Gjorde rent på corona-afsnit

En rengøringsassistent blev i marts smittet med coronavirus og døde kort tid efter. Han er dermed det tredje kendte offer for den dødelige virus blandt frontpersonalet herhjemme.
Der blev ikke gjort nok for at sikre de ansatte mod coronasmitte på en lungemedicinsk afdeling med coronapatienter på Bispebjerg Hospital. Sådan lyder vurderingen fra Arbejdstilsynet, der giver afdelingen et strakspåbud. (Arkiv)

Ansatte blev coronasmittet: Hospitalsafdeling får strakspåbud

Arbejdstilsynet giver strakspåbud til lungeafsnit, efter at flere ansatte blev coronasmittet og en døde.
(Arkiv)

Højtuddannede: Arbejdet var mindre stressende under coronakrisen

Arbejdsmiljøet blev på nogle punkter bedre på hjemmearbejdspladsen under coronakrisen, rapporterer højtuddannede i en ny undersøgelse, der overrasker stress- og arbejdsmiljøforskere.

Kommuner ville spare milliarder, hvis sygefraværet var som i Lemvig

Nye sygefraværstal for kommunalt ansatte viser store forskelle mellem kommunerne. Lemvig har landets laveste sygefravær med 8,9 sygedage pr. ansat i kommunen, mens Faxe ligger højest med 14,3 sygedage pr. ansat.
Mange mennesker har arbejdet hjemmefra de seneste måneder for at reducere risikoen for smitte med coronavirus. (Arkivfoto)

Borgmestre vil lære af corona og lade syge arbejde hjemme

Coronakrisen har gjort det klart for flere sjællandske borgmestre, at der er mange fordele ved hjemmearbejde.
(Arkiv)

Sundhedsansatte kritiserer regler for erstatning for coronasmitte

Læger og sygeplejersker frygter juridisk tovtrækkeri om erstatning i arbejdsskader som følge af Covid-19.
(Arkiv)

Hjemme eller på kontoret: Medarbejdere må nu arbejde, hvor de vil

En aarhusiansk virksomhed har valgt at lade medarbejderne arbejde, hvor de vil. Mange medarbejdere er mere glade og produktive, når de arbejder hjemmefra.
Anette Mortensen, borgmester i Stevns Kommune.

Sagsbunkerne vokser i kommunerne: ‘Vi er sat langt tilbage’

Borgmestre i hovedstadsområdet glæder sig til at få flere medarbejdere tilbage på rådhuset, hvor de trods corona-restriktioner kan arbejde mere effektivt.
Mange danskere arbejder hjemmefra under coronakrisen. Flere ledere overvejer at gøre mere brug af hjemmearbejde for medarbejdere - også når coronakrisen er overstået. (Arkivfoto)

Hver femte chef vil have mere hjemmearbejde efter coronakrise

Coronakrisen har fået flere danske chefer til at skifte holdning til hjemmearbejde, viser ny undersøgelse.
(Arkiv)

114 medarbejdere i region er smittet med corona

Bekræftede coronasmittede i Region Hovedstaden er primært hospitalsansatte, oplyser regionen, som beroliger med, at man har tilstrækkeligt med personale.
Arbejdstilsynet foretager i øjeblikket ikke kontrol på landets arbejdspladser på grund af coronakrisen. Det undrer forsker og fagforbund. (Arkiv)

Arbejdstilsynet er fraværende i coronakrisen

Arbejdstilsynet bliver hjemme under coronakrisen, mens arbejderne stadig skal møde frem på farlige byggepladser. Det er et svigt fra regeringens side, mener forskere og 3F.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.