Beskæftigelsesindsats

Flere af de arbejdsløse, som kommer i jobcentrene, føler sig presset til sex under eksempelvis ressourceforløb.

Kontanthjælpsmodtagere føler sig oftere presset til sex

Kvinder på kontanthjælp, i ressourceforløb eller jobafklaring oplever langt oftere end andre, at de bliver presset til sex. Det viser en ny kortlægning.
"Nu har Corona-tiden vist, at vi alle - inklusivt verdens ledere - meget effektivt kan mødes, kommunikere og tage beslutninger digitalt. Så selvfølgelig kan en ledig og en jobkonsulent også mødes til en digital CV-samtale," siger Karsten Mølgaard Jensen, direktør for A-kassen Ase.

A-kasse og fagforbund: Hold fast i digitale møder med ledige

Med genåbningen af beskæftigelsesindsatsen vil muligheden for digitale møder udløbe 1. oktober. Det er ærgerligt, mener flere interessenter. Coronakrisen har givet os en række positive erfaringer med digital kommunikation, som vi bør fastholde, siger direktør for a-kasse.
(Arkiv) KL forventer snarlig bekendtgørelse om, at ledige igen kan indkaldes til fysiske samtaler på jobcentre og deltage fysisk i virksomhedstilbud. Dog indtil videre kun i Jylland og på Fyn.

Fysiske møder og virksomhedstilbud kan være på vej i Jylland og på Fyn

KL og organisationer venter ny bekendtgørelse i dag eller i morgen, hvor jobcentre vest for Storebælt åbner.
Digitale samtaler er ikke blot form. De kan bruges til at skabe mening i samtalerne for borgerne, lyder det fra arbejdsmarkedscheferne Lone Lollesgaard, Vesthimmerland, og Jannie Knudsen, Jammerbugt Kommune.

Frikommuneforsøg gav forspring i coronakrise

Sagsbehandlere i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner har i flere år holdt samtaler med arbejdsløse uden at mødes fysisk. Det var en stor fordel, da coronakrisen ramte, fortæller de to arbejdsmarkedschefer.
Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skal en omfattende opkvalificeringspakke til ledige hjælpe folk godt videre og virksomheder med de medarbejdere, de har brug for. (Arkivfoto)

Regeringen vil opkvalificere ledige tilbage i arbejde

Regeringen arbejder på en stor opkvalificeringspakke til dem, der blandt andet under krisen er blevet ledige.
Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, holder i år sin 1. maj-tale live på Facebook, transmitteret live fra Arbejdermuseet i København.

Regering vil renovere almene boliger for 30 milliarder

I 1. maj-tale på Arbejdermuseet præsenterer Mette Frederiksen den første pakke, der skal øge beskæftigelse efter coronakrisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.