Sociale botilbud – En omlagt hverdag med digitale broer

Hverdagen er ændret markant på de sociale botilbud under coronaudbruddet. Selvom man på Fonden Startskuddet har lukket for besøg, fortsætter det pædagogiske arbejde med omlagte aktiviteter og digitale broer til samfundet.
På Kanonskolen tager lærerne ud på de sociale tilbud og laver udeundervisning.

De interne skoler bryder smittekæderne

Interne skoler for samfundets udsatte kan være potentielle epicentre for smittespredning. Alligevel beder børne- og undervisningsministeren samt formanden for KL’s Børne- og undervisningsudvalg i et fælles brev skolerne om fortsat at holde åbent. Det har skabt undren blandt skoledere.
(Arkiv)

Botilbud kan ikke nægte handicappede adgang til egen bolig

En del botilbud har nægtet unge handicappede adgang til egen bolig efter besøg uden for botilbuddet. Det har man ikke lov til, understreger Social-og Indenrigsministeriet i et brev til alle kommuner, men helt så enkelt er det alligevel ikke.
Børn som har brug for at blive anbragt bliver formentligt nogle af ofrene, når kommunerne med den nye udligningsreform får styrket incitament til at anbringe børn indenfor kommunegrænsen.

Kommentar: Rod i cpr-registre straffer svage borgere

Børn og handicappede bliver hårdt ramt af konflikt mellem ministerium og private konsulentfirmaer, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar. Han forudser også, at det vil skade innovationen på det sociale område.

Brancheorganisation forudser akut arbejdskraftmangel på det specialiserede socialområde

Man bør forberede sig på, at covid-19-pandemien kan vare længere end antaget. Derfor opfordrer Landsorganisationen for sociale tilbud, Danske Regioner, KL og fagforeningerne til i fællesskab at iværksætte en intensiv rekrutteringskampagne.

Danmark lukker ned: Sårbare unge risikerer at falde ned mellem to stole

Heidi Thamestrup, formand for Landsforeningen Autisme, hejser et advarselsflag i forhold til sårbare unge, der sendes hjem fra specialskoler til bosteder: 'Personalet er der ikke, og der er behov for en håndholdt indsats'. Det bakkes op af LOS, hvor direktøren opfordrer kommunerne til at holde nødtelefonerne åbne.

Anbragte spædbørn flyttes fra sted til sted

26 procent af de spædbørn, som blev anbragt i 2012 og 2013, måtte flytte anbringelsessted inden for fem år. "Man kan ikke altid undgå skift, siger formanden for KL's socialudvalg, Thomas Adelskov.

22.000 fejlmedicineringer på bostederne

I 2019 indberettede personalet på landets bosteder 22.000 fejlmedicineringer. Det er en stigning på 7000 på fem år. "Det er langt fra godt nok.," siger Knud Aarup, formand for organisationen Bedre Psykiatri.
Forholdene på et bosted i Norddjurs Kommune er af tidligere ansatte beskrevet som værende under al kritik gennem en årrækken. (Arkivfoto)

Ansatte på bosted står frem: Trusler og stikkerkultur på jobbet

De var ansat til at passe på samfundets svageste borgere. Nu står ansatte i Norddjurs Kommune frem og fortæller om en betændt hverdag med løgne, dårligt arbejdsmiljø og trusler om fyringer.

Lukket botilbud sender millionregning til kommunerne

Socialtilsynet lukkede et kommunalt bosted på baggrund af misdrift fagligt og økonomisk. Det kostede millioner af kroner. Regningen er nu sendt videre til køberkommunerne og stedet er genåbnet under nyt navn.

Astrid Krag sparker åben dør ind om tilsynsshopperi og øger statslig kontrol med socialtilsyn

Tilsynshopping er samskabt af en uensartet tilsynspraksis og koordination på tværs af socialtilsynene. Reelt kunne de selv have lukket et lille problem uden indblanding af ministeren, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.
Spareplaner for socialområdet i Aarhus Kommune skaber dybe frustrationer for handicappede og pårørende. (Arkivfoto)

Handicappede føler sig ladt i stikken i Aarhus

En lang række organisationer fører an i demonstrationer mod besparelser på handicapområdet. S-byrådspolitiker forstår godt frustrationerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.