‘De unges stemme’ – podcast med anbragte i centrum

Økonomi og måltal er baggrundsmusik for debatten om anbringelser. 'Mennesket i centrum' er et begreb, der ligesom 'de unges stemme' er trængt i baggrunden. Nu udgiver en fond podcast, hvor de unge har ordet.

OVERBLIK: Det ved vi om regeringens udspil om anbragte børn

Regeringen vil give mere refusion til kommuner og give anbragte børn ret til at sige nej til forældresamvær.
Vi har behov for at der nedsættes et nationalt socialt videnscenter og områdets kompleksitet taget i betragtning, bør det baseres på tværministerielt samarbejde, skriver Laust Westtoft, Strategisk- og politisk chef i LOS

Hjælper vi udsatte børn med tvang?

Politiske indgreb bør ske med afsæt i viden. Udsatte børns hverdag er utrolig kompleks - vi mangler et vidensoverblik og har derfor brug for et nationalt videnscenter, skriver politisk chef i LOS.

Målet om flere tvangsfjernelser bygger mere på en politisk overbevisning end på viden.

Statsministerens nytårsbudskab om flere tvangsfjernelser møder kritik fra alle fronter, men statsministeren står fast. Få her indblik i udtalelser fra eksperter, fagfolk og interesseorganisationer.

Fakta og tal om anbragte børn og unge

Antallet af anbragte børn falder generelt, men vi har en lille stigning fra 2015 - 2018 i antallet af anbragte børn mellem 6 - 11 år

FAKTA: Her er Socialdemokratiets udspil for udsatte børn

Socialdemokratiet præsenterede i 2018 et udspil, der blandt andet gik på anbringelser af børn. Læs mere her.
Den unge mor, fra realityserien af samme navn, fik tvangsfjernet sin datter fire dage efter fødslen. Hun og Kærsten har siden fået datteren igen.

Anbringelser er ikke en investeringsmodel, der får gruppen af udsatte børn til at forsvinde.

Lad os ikke friste af enkle løsninger på komplekse problemer. Gruppen af udsatte børn forsvinder ikke ved at anbringe nogle flere noget før. Skriver Ann Hermansen, familiechef i Randers Kommune.

Privat konsulenthus giver svar på tiltale

Kommunerne trækker på skuldrene, når direktør Anne Brorson spørger, hvad det er, der købes for millioner hos de sociale tilbud. 'I 90 procent af sagerne kan vi ikke se, hvad bostedet har leveret', siger hun.

KL ser ikke et problem i at bruge konsulenter på resultatløn i handicapsager

KL vurderer, at kommunerne godt kan anvende eksterne konsulenter til rådgivning på handicapområdet og kilder i kommunerne fortæller, at prisreduktion ikke altid er det samme som serviceforringelser

Alliance mod serviceforringelser og afspecialisering på socialområdet

Spareøvelser, hvor serviceniveauet reduceres under borgerens behov er baggrunden for, at toneangivende organisationer har dannet en ny alliance mod afspecialisering og serviceforringelser.

Private konsulenter på handicapområdet er kun en flig af udfordringerne

Sagen om konsulenter på handicapområdet er mere nuanceret end resultataftaler og jagten på besparelser. Det er en alt for enkel pressefortælling om de skyldige, skurkene og de sagesløse.
Et hul i loven gør det muligt for sociale botilbud af skifte adresse og dermed tilsynsmyndighed midt i en kulegravning. Det vil et samlet Socialudvalg i Folketinget nu have lukket. (Arkivfoto)

Botilbud udnytter fidus: Politikere vil lukke smuthul i loven

Såkaldt tilsyns-shopperi er en fidus, som private sociale botilbud kan udnytte, hvis de risikerer at blive lukket af det sociale tilsyn. Nu vil politikerne lukke hullet i loven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.