I februar offentliggjorde direktøren for Tour de France, Christian Prudhomme, ved et stort pressemøde, at verdens største cykelløb starter i Danmark i 2021. (Arkivfoto)

Dansk Tour de France-start overskrider budget markant

Den danske Tour de France-start i 2021 kommer til at koste mindst 60 millioner ekstra, viser kommunernes budgetter.
Både De Radikale og Alternavivet er tilfredse med, at orkestret Copenhagen Phil er kommet på finansloven. Her ses de ved en tidligere koncert med rockbandet Mew.

Finanslov sløjfer besparelser på kulturområdet

Fra næste år bliver omprioriteringsbidraget på kulturområdet fjernet. 'Slut med faste, årlige sparekrav for de danske kulturinstitutioner', siger kulturministeren.
Den nye beskæftigelsesminister udviser i et svar til Haderslev Kommune ingen forståelse for, at kommunen forsøger at administrere tildelingen af overførselsindkomster strammere for at styre økonomien.

Kommentar: Ministerskifte svækker kommunernes mulighed for at spare på overførsler

Den nye beskæftigelsesminister har ingen forståelse for, at fattige kommuner strammer administrationen af sociale ydelser. Forståeligt, men så må Folketinget sikre alle kommuner en solid økonomi, skriver NB-Økonomis chefredaktør i denne kommentar.
En otte måneder lang forsinkelse af letbanen i Odense kan komme til at koste Odense Kommune og byens borgere dyrt. (Arkivfoto)

Forsinkelse af letbane vil koste Odense 180 millioner

Den nye letbane i Odense ventes at blive otte måneder forsinket, og det kommer til at koste kommunen dyrt.

Så mange penge har kommunerne i kassen

Ni ud af de rigeste 13 kommuner ligger i hovedstaden. Se tallene for alle kommuner her.
Kommunerne må finde størstedelen af pengene til stigende sundhedsudgifter på andre velfærdsområder. KL-formand kalder situationen uholdbar.(Arkivfoto)

Stigende sundhedsudgifter udhuler kommunal velfærd

Sundhedsudgifterne er steget markant i både kommuner og regioner siden 2007, men kommunernes samlede økonomiske ramme er ikke fulgt med, viser ny opgørelse.
Der bliver ikke skøjteløb på Kongens Nytorv denne vinter, for Københavns Kommune har ikke bevilget midler til at anlægge banen.

Skøjtebaner droppes på grund af anlægsloft

Stram økonomi betyder, at Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune ikke bevilliger midler til en ny skøjtebane på Kongens Nytorv. Det fremgår af TV 2 Lorry.
Jens Ive (V), borgmester i Rudersdal Kommune.

V-borgmester: Fattige kommuner skal have penge fra store byer

Borgmester foreslår udligningsreform, der vil tage penge fra de store byer og give dem til 25-35 økonomisk udfordrede kommuner.
Københavns overborgmester Frank Jensen skal sammen ed sine borgmesterkollegaer i de store byer aflevere en stor del af sin udligning, hvis det står til Venstre stærke borgmester i Rudersdal, Jens Ive.

Analyse: Både provinsen og hovedstadskommuner splittes i udligningsdebat

Den hårde to-frontskrig mellem provinsen og hovedstaden står for fald. Læs i denne analyse chefredaktør Arne Ullums bud på, hvilke grupper vi vil se træde frem i de kommende uger.
Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune.

Kolding Kommune skal spare: Nedlægger 141 stillinger

For at få de kommende års økonomi til at hænge sammen skal Kolding Kommune sige farvel til medarbejdere.

Minister lover ændring af beskæftigelsestilskud i udligningsreform

Land- og yderkommunerne bliver taberne, når store skævheder i tilskud bliver rettet op. Se tal for alle kommuner.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) kalder det ærgerligt, at kommunerne ikke har kunnet blive enige med hinanden om at overholde aftalen om ikke at hæve skatterne i 2020. (Arkivfoto)

Kommuner øger samlet skatterne og straffes igen

Kommunerne øger samlet skatterne grundet uvished med udsigt til en ny udligningsreform, der skal omfordele.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.