60 kommuner vil låne 4,8 mia. kroner

Hele 60 kommuner har søgt Social- og Indenrigsministeriet om lov til at låne 4,8 milliarder kroner. Det er mere end fem gange den samlede pulje.
Borgmester i Hørsholm Kommune Morten Slotved (K) kan spare på beskæftigelsesområdet i næste års budget i forventning om, at indsatsen ikke forringes. (Arkiv)

Besparelser skal gøre jobindsatsen mere effektiv

En ekstern rapport overbeviser flertal i Hørsholm Kommunes byråd om, at beskæftigelsesområdet kan effektiviseres via nedskæringer. Det følges nu op under budgetforhandlinger.
Bag rådhusmurene i Gentofte kan man være godt på vej til at sikre skattenedsættelser i flere yderkommuner. For at yderkommunerne kan få tilskud til skattenedsættelser, er de nemlig afhængige af, at Gentofte vil lave større skattestigninger.

Gentofte kan sikre skattelettelser i yderkommuner

Gentofte Kommune vil sætte skatten op. Det giver paradoksalt nok yderkommuner bedre mulighed for at sænke skatten. Forstå her, hvordan det hænger sammen.

Kæmpe forskelle i udgifterne til folkeskolen på tværs af landet

I Ishøj Kommune bruger man næsten dobbelt så mange penge på folkeskolen per elev, som man gør i Dragør Kommune. Se kortet med alle kommuners udgifter her.
Peder Hvelplund fra Enhedslisten vil have ældreplejen øverst på regeringens dagsorden under finanslovsforhandlingerne.

Støttepartier kræver bedre ældrepleje på finansloven

Mediestorm om dårlige forhold på plejehjem giver støttepartier blod på tanden forud for efterårets finanslovsforhandlinger.
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S) er glad for, at Ankestyrelsen har slået fast, at kommuner ikke må bruge en ordning, hvor private konsulenter kun får penge, såfremt de finder besparelser på socialområdet. (Arkivfoto)

Kommunerne får nej til sparekonsulenters resultatløn

Socialpædagoger forventer, at borgere behandles bedre af kommuner efter styrelses nej til sparekonsulenter.
Der er 21 skoler i Hedensted Kommune, og det skal der blive ved med at være, mener et enigt læringsudvalg. (Arkiv)

Lokalpolitikere: Små skoler skal bevares, koste næsten hvad det vil

Den decentrale skolestruktur en del af Hedensted Kommunes dna, mener politikerne, der vil bevare de små skoler, selvom de er dyre. 'Ellers kan vi lige så godt lukke helt ned,' lyder det fra byrådsmedlem.
Finansminister Nicolai Wammen (S) har stor fokus på at spare på konsulenter. Men forbruget på konsulenter steg i 2019 - også efter valget 5. juni.

Staten brugte seks milliarder kroner på konsulenter i 2019

Trods stort politisk fokus på udgifterne til eksterne konsulenter i staten steg de i 2019 - også efter valget.
Ledsagerordning i Odense Kommune blev ulovligt suspenderet i januar. Nu har kommunen rettet ind efter henvendelse fra Socialministeriet. (Arkiv)

Kras kritik af enormt overforbrug i forvaltning

'Som en teenager, der bruger løs af dankortet uden at tjekke kontoen'. Sådan betegner økonomiprofessor forbrugsmønstret i Odense Kommunes børne- og ungeforvaltning. Rådmanden erkender dårlig styring.
Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S), håber på, at hans kommune kan få en større andel af servicerammen for 2021, når borgmestrene til efteråret skal fordele den ekstra milliard, man har fået fra økonomiaftalen.

Faaborg-Midtfyn vil hæve servicen, men forudser kamp om servicerammen

Faaborg-Midtfyn vil bruge cirka 30 mio. fra udligningsgevinst på serviceløft. Borgmester erkender, at det kræver tilbageholdenhed i andre kommuner.
(Arkiv)

Tomme busser og tog udløser kæmpe regning for Movia

Trafikselskabet Movia er presset af coronakrisen og vil derfor bede kommuner og regioner om økonomisk hjælp.

Kommunerne klar til at renovere og bygge for knap 22 milliarder

Kommunerne har på grund af Corona-krisen allerede aftalt fremrykning af anlægsopgaver for 2,5 milliarder til 2020, men behovet for nybyggeri og renoveringer af blandt andet veje og skoler er stadig hele 21,6 milliarder i 2021.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.