Akademikere i politiet, som arbejder med politiefterforskning, kan eksempelvis være nogle, der hjælper ved Nationalt Cyber Crime Center (NC3). Nu er flere af dem blevet fyret. (Arkivfoto)

64 ved Rigspolitiet er blevet fyret – nogle går selv

Omkring 90 personer er torsdag blevet afskediget fra Rigspolitiet. Nogle af de ansatte er frivilligt fratrådt.
Statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringen vil fjerne knap 900 årsværk fra Rigspolitiet for at skabe mere nært politi, blandt andet med 20 nye nærpolitistationer. (Arkivfoto)

Støttepartier advarer mod halvering af Rigspolitiet

Regeringens støttepartier deler ambitionen om mere nærpoliti, men frygter for Rigspolitiets arbejde.

Bortfald af finansieringstilskud kan opveje effekt af udligningsreform

Mange af de 60 vinderkommuner kan tabe det hele på gulvet igen, hvis regeringen fjerner det såkaldte finansieringstilskud ved forårets kommuneforhandlinger. Tilskuddet er netop givet som kompensation for, at der ikke er gennemført en udligningsreform.
Fungerende finansminister Morten Bødskov og social- og indenrigsminister Astrid Krag ved dagens præsentation af regeringens forslag til udligningsreform.

Regeringen dropper nuværende udligningssystem og indfører et nyt

Reformen af den kommunale udligning er langt mere vidtgående, end det fremgik af pressemødet. Hele det grundlæggende system bag udligningen droppes og erstattes af et nyt system.
Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) på pressemødet torsdag om regeringens udspil til en udligningsreform i Finansministeriet.

S-borgmestre går i rette med regeringens kommunaludspil

Regeringens forslag til en ny omfordeling af penge mellem kommunerne vil koste velfærd, lyder det fra flere socialdemokratiske borgmestre.

Udligningsreform flytter 1,4 mia. fra hovedstad til provins – se kortet her

Reform større end ventet. Hovedstadsudligning nedlægges, men videreføres i ændret form. 30 yderkommuner får 950 mio. kr. Seks nordsjællandske kommuner skal betale 600 mio. kr.
Regeringen planlægger at offentliggøre sit udspil til udligningsreform torsdag, bekræfter flere kilder overfor NB-Økonomi. Samtidig peger mere og mere på, at der bliver tale om en større reform end forventet.

Regeringsudspil til udligningsreform sender penge fra øst til vest

Torsdag vil regeringen fremlægge udspil til en udligningsreform, der skal fordele penge mellem kommuner. Det kommer til at skabe politisk røre, forudsiger chefredaktør Arne Ullum.

Kommuner på vej til at bruge 400 mio. for lidt på service i 2019

Kommuner ramt af stop-go politik. Først frygtede de overforbrug, nu frygter man underforbrug på service i 2019.
Mette Frederiksen fortalte i dag Socialdemokratiets kommunale bagland, at regeringen vil flytte penge fra rige til fattige kommuner.

Regeringen parat med udligningsreform: De rige kommuner skal betale for de fattige

Regeringen har lagt sig fast på, at der skal flyttes penge fra kommuner med få sociale problemer og indvandrere til kommuner med mange sociale problemer og indvandrere, ligesom der skal flyttes penge fra by- til landkommuner. Læs mere om indholdet i regeringens plan her.
Demokratikommissionen mener også, at der skal være krav om, at foreninger, som bruger mere end halvdelen af deres omsætning på partistøtte, skal offentliggøre deres medlemslister.

Kommission savner mere gennemsigtighed i partistøtte

Offentligheden skal kunne se, præcis hvor mange penge store donorer giver til partier, mener kommission.
Fregatten Jylland er blandt de museer, der får eftergivet 90 procent af et lån hos Arbejdsmarkedets Feriefond. (Arkivfoto)

Institutioner får afskrevet trecifret millionbeløb

En række låntagere får helt eller delvist eftergivet lån, som de har optaget i Arbejdsmarkedets Feriefond. Se listen over institutionerne her.
Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet med den kommunale udligning, så der også tages højde for forskelle i borgernes leveomkostninger.

Hovedstadskommuner: Leveomkostninger ind i udligning

Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet for den kommunale udligning, så de høje leveomkostninger i hovedstaden også regnes med.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.