Rigtig mange byggematerialer kan genanvendes, og med bygcirkulært.dk bliver det nemmere. Her er det 400 gamle lysarmaturer, som man normalt ville have smidt ud. Men via et samarbejde med Fischer Lighting endte de alle med at blive genanvendt.

Ny national portal til genbrug af byggematerialer

En ny portal, bygcirkulært.dk, har set dagens lys. Her kan man udveksle byggematerialer til genbrug og dermed undgå byggespild. Kommune står bag initiativet.
Udvalgsformand Merete Due Paarup (R) er stærkt bekymret over genhusningsprojekt i Kolding Kommune.

Ghetto-indsats giver store bekymringer

Udvalgsformand i Kolding slår alarm: Beboere i knap 1.100 lejligheder i ghetto skal genhuses, men der er langt fra oveblik over den enorme opgave, der venter kommunen.
Der er markant forskel på, hvor meget kommunerne investerer i blandt andet byggeri af plejecentre, skoler og vejarbejde.

Stor forskel på kommuners investeringer i byggeri

Rødovre Kommuner ligger helt i top, mens Brønderslev ligger helt i bund, når det gælder investeringer i byggeri og anlæg. Det viser ny opgørelse fra DI Dansk Byggeri. Se, hvor meget din kommune har investeret i forhold til andre.
(Arkiv)

Elendigt indeklima i skoler kan blive fortid for 3 milliarder

Indeklimaproblemerne i danske klasselokaler er så store, at elevernes indlæring og sundhed er mærkbart påvirket. Ny rapport har en løsning og sætter pris på.
Michael Larsen (R), formand for Plan- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune er tilfreds med flexboligordningen, der sikrer salg af ellers usælgelige huse. (Arkiv)

Flexboliger giver medvind til landsbyer

Salget af helårshuse uden bopælspligt - flexboliger- er steget i hele landet. I Vordingborg Kommune mener udvalgsformand, at ordningen har givet nyt liv til de små bysamfund, hvor usælgelige huse ellers kunne ende som tomme og faldefærdige bygninger.
PFA med topchef Allan Polack i spidsen (ses i midten) vil bruge milliarder på at opføre plejehjem og seniorboliger. (Arkiv)

Pensionskasse og fond skyder milliarder i plejehjem og seniorboliger

Kunder hos pensionskassen PFA vil få fortrinsret til plejehjem og seniorboliger i ti kommuner, som skal drives af medejeren OK-Fonden.
Politikerne på Hillerød Rådhus (billedet) har besluttet at sælge 63 lejligheder i boligsocialt område. Lejerne er bekymrede. (Arkiv)

Kommune sælger ud af omstridte udlejningsboliger

Hillerød Kommune har sat "Til salg"-skilt op ved ti opgange med udlejningsboliger efter årelang kamp med bl.a. skimmelsvamp og dårlige renoveringsprojekter. Lejerne frygter, at en ny ejer vil sætte huslejen op eller rive bygningerne ned.
Borgmester John Bræddder (G) kæmper sammen med byrådet i Guldborgsund for at få et boligområde fjernet fra ghettolisten. (Arkiv)

Til kamp mod ghettoerne med nye initiativer

Både i Guldborgsund og Kolding er man optaget af at få fjernet boligområder fra ghettolisterne. Den ene kommune vil sætte beboerantallet ned, den anden vil samarbejde med store arbejdspladser.
(Arkiv)

I 89 kommuner er der nu færre huse til salg end sidste år

Det samlede udbud af huse til salg er for fjerde måned i træk på det laveste niveau i de seneste 10 år i næsten alle landets kommuner sammenlignet med samme periode sidste år.
Rådmand Søren Windell (K) i Odense Kommune tror ikke, at kommunen alene kan løfte behovet for flere ældreboliger de kommende år. (Arkiv)

Rådmand efterlyser, at private investerer i byggeri af plejeboliger

Odense Kommune kan meget vel komme til at mangle flere hundrede plejeboliger de kommende ti år. Det får rådmand til at håbe på, at flere private virksomheder vil investere i byggeri af plejeboliger.
Det er uvist, hvor mange job til lokalområdet byggeriet af Storstrømsbroen kaster af sig. Sådan her kommer broen til at se ud, når den er færdig.

Fik millioner til at få ledige i job på bro – ingen aner om det har virket

Kommuner fik mere end 10 millioner skattekroner til at få ledige i job i forbindelse med opførelsen af Storstrømsbroen. Men ingen kan svare på, hvor mange der er kommet i job på byggeriet.
Det kan blive dyrt for små virksomheder beskæftiget i byggeriet, når kommuner er lang tid om at behandle byggesager, lyder det fra Dansk Byggeri. (Arkivfoto)

Kommuner er måneder om at behandle byggesager

Mens nogle kommuner kan behandle byggeansøgninger på få dage, varer det måneder i andre kommuner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.