Byudvikling

Anders Lund Madsen skal i en ny podcast være med til at belyse, hvad livskvalitet er, når man bor på landet og hvordan begrebet er koblet sammen med f.eks. fællesskaber, traditioner, stedsidentitet, lokale mødesteder, natur og afstande.

Høj livskvalitet på landet under luppen

Hvordan kan det være, at livskvaliteten er så høj i yderområderne, hvor man slås med en række udfordringer. Det prøver Anders Lund Madsen at finde svaret på sammen med en landdistriktsforsker i podcasten 'Trods dårlige odds'.
Andreas Munksgaard Weir er rykket fra Nørrebro til Bogø som planlægger i Vordingborg Kommune.

Unge arkitekter kan styrke udviklingen i kommunerne

Klimaforandringer, trængsel, fraflytning og butiksdød er nogle af de mange udfordringer kommunerne står overfor i dag. Samtidig har de svært ved at tiltrække arkitekter, men det skal kampagnen 'Planer for fremtiden' ændre på.

Kommuner begræder sløve procedurer for test af fremtidens elbusser

Det tager for lang tid at få godkendt ny teknologi inden for bæredygtig byudvikling og kollektiv transport, siger to borgmestre, der ser misundeligt mod andre lande, hvor godkendelsesprocesserne går hurtigere.
Skørping Station er opført i 1898 og i modsætning til andre stationsbyer fra samme tid, er den ikke anlagt i tilknytning til en eksisterende landsby, men som ren stationsby. Byen er således vokset op omkring stationen.

Skønhedskonkurrence mellem danske stationsbyer

Stationsbyerne rummer historiske, kulturelle og bygningsmæssige kvaliteter, som det er værd at bevare for eftertiden. Det mener organisationen Historiske Huse, som står bag konkurrencen 'Danmarks Smukkeste Stationsby', hvor 10 stationsbyer er nomineret.
Lokalområder vigtigere end nogensinde – også i genåbningen efter corona. Resultater fra undersøgelse viser, at f.eks. at byerne begynder at være tilbage på det samme aktivitetsniveau som det var før corona – men på en lidt ny måde.

Ny rapport: Pladser og lokalområder er blevet vigtigere samlingssteder

En ny rapport viser, at byrum og lokalområder har haft stor betydning under corona-krisen, og levende byrum er derfor vigtige i hele landet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.