Michael Larsen (R), formand for Plan- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune er tilfreds med flexboligordningen, der sikrer salg af ellers usælgelige huse. (Arkiv)

Flexboliger giver medvind til landsbyer

Salget af helårshuse uden bopælspligt - flexboliger- er steget i hele landet. I Vordingborg Kommune mener udvalgsformand, at ordningen har givet nyt liv til de små bysamfund, hvor usælgelige huse ellers kunne ende som tomme og faldefærdige bygninger.
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) mener ikke, at elløbehjul bør spille en central rolle i trafikken i København. (Arkiv)

Borgmester vil forbyde elløbehjul på kommunale arealer

Teknik- og miljøborgmester Nina Hedeager Olsen vil bruge ny lov til at begrænse udlejningen af elløbehjul.
I april 2019 blev Statsforvaltningen nedlagt til fordel for Familieretshuset, mens der i byretterne blev oprettet en særskilt ret til behandling af familieretlige sager - Familieretten. (Arkivfoto)

Familiers trivsel er ikke bedre efter skilsmissereform

Et år efter ny skilsmissereform har hverken børn eller forældre det bedre. Ventetider er del af forklaring.
Åbningstiderne i borgerservice i Sønderborg Kommune ændres fremover, så borgerne i langt højere grad kan komme i tale over telefonen med medarbejderne. (Arkiv)

Fremtidens borgerservice: Færre fremmøder – mere telefontid

Erfaringerne fra corona-nedlukningen får nu Sønderborg Kommune til at overveje permanente ændringer af borgerservice. Åbningstiden for fysisk fremmøde skal sættes ned, mens der skrues op for digital og telefonisk betjening.
(Arkiv)

I 89 kommuner er der nu færre huse til salg end sidste år

Det samlede udbud af huse til salg er for fjerde måned i træk på det laveste niveau i de seneste 10 år i næsten alle landets kommuner sammenlignet med samme periode sidste år.
Borgmester Hans Østergaard (V) i Ringkøbing-Skjern Kommune er skuffet over, at regeringen sløjfer bredbåndspuljen. (Arkiv)

Bredbåndspulje sparet væk: ‘Regeringen svigter landdistrikterne’

Det er følelser som ærgrelse, svigt og forvirring, tre borgmestre står tilbage med efter udspillet til finanslov. Regeringen vil spare 100 mio. kr. og nedlægge bredbåndspuljen, der skal sikre bedre internetdækning i landdistrikterne.
Rabih-Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, mener, at demokratiet lider, når borgerne ikke føler sig godt informerede om deres kommune og nærområder. (Arkiv)

Ny undersøgelse: For mange borgere ved ikke nok om det lokale demokrati

En undersøgelse i Aarhus Kommune viser, at over hver tredje borger i kommunen mener, at de ved for lidt om de kommunalpolitiske processer. 'Det er et demokratisk problem', siger rådmand.
(Arkiv)

Flere og flere fra eliten fravælger folkeskolen

Eliten sender i stigende grad sine børn i fri- og privatskoler. Det konkluderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en ny analyse.
(Arkiv)

Sundhedsminister erkender: For lang ventetid på coronatest

Magnus Heunicke (S) håber fra efterårsferien at kunne foretage 50.000 coronatest om dagen, skriver DR.
Dragør er en eftertragtet by, som mange danskere gerne vil bo i. (Arkiv)

Klar dom fra danskerne: Her vil vi ikke bo!

Danskerne hader Jammerbugt, Thisted, Morsøe, Frederikshavn og Lemvig kommune og elsker Dragør, Tårnby, Samsø og Vallensbæk. Find ud af, hvor populær din kommune er i artiklen.
I seks af landets kommuner er der krav om at bære mundbind i den kollektive trafik. (Arkiv)

Krav om mundbind gælder også i tog gennem jyske kommuner

I seks af landets kommuner skal der bæres mundbind i den kollektive trafik. Det gælder også ved gennemrejser.
Ifølge socialminister Astrid Krag vil pladserne hurtigt være klar til brug. Hun peger på, at der under coronakrisens begyndelse blev afsat penge til 55 akutpladser. I det tilfælde viste kvindecentrene, at de var i stand til at handle hurtigt, mener Astrid Krag. (Arkiv)

Krisecentre for voldsramte kvinder får 100 ekstra pladser

Der er afsat midler til op mod 100 ekstra pladser på kvindekrisecentre. I dag er der 628 permanente pladser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.