Der er mange med ikkevestlig baggrund, der er smittet med coronavirus i Danmark. Selv om borgere med ikkevestlig baggrund udgør knap ni procent af befolkningen, udgør de hver fjerde bekræftet smittetilfælde. (Arkiv)

Hver fjerde coronasmittet har ikkevestlig baggrund

Personer af ikkevestlig herkomst er overrepræsenteret i statistikker over coronasmittede i Danmark.
Der er kvinder i Danmark, der lever i ægteskaber, som reelt er fængsler, siger udlændingeminister Mattias Tesfaye (S). (Arkiv)

Minister vil inddrage mindreåriges pas for at hindre ægteskaber

Mindreårige skal have inddraget pas ved mistanke om, at de skal giftes religiøst i udlandet.
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fortæller, at erhvervsklyngerne skal være med til at danne bro mellem forskningsmiljøer og virksomheder. (Arkiv)

Nye erhvervsklynger når ud i landet – på nær Region Sjælland

Der er udpeget 14 nye erhvervsklynger - men ingen i Region Sjælland. Direktør mener, at chance forspildes.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mener, at de indefrosne feriepenge er en "saltvandsindsprøjtning" til den danske økonomi, der lider under coronakrisen.

Nu er tre ugers feriepenge klar til at blive udbetalt

Frem til 1. december kan man bestille tre ugers indefrosne feriepenge til udbetaling via borger.dk.
Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S). (Arkiv)

Kvinde skrev under på shariakontrakt for at blive skilt

Imam er politianmeldt, efter kvinde har skrevet under på blandt andet at betale 75.000 kroner for at blive skilt.
Bag facaden på Esbjerg Rådhus er der fra byrådets politikere udtrykt frustration over forvaltninger, der har overtaget styringen fra politikerne. (Arkiv)

Kommune gør det nemmere at få borgerforslag i salen

Esbjerg Kommune forlænger forsøgsordning med borgerforslag, selvom ikke ét eneste forslag er sluppet igennem nåleøjet i de to år, forsøget har kørt. Kravet til antallet af fornødne underskrifter sættes kraftigt ned fra 2.000 til 500.
Lisbeth Torfing (EL), formand for Horsens Kommunes udvalg for beskæftigelse og integration. (Arkiv)

Kommune gør økonomisk rådgivning til ledige permanent

Det har været en succes i Horsens Kommune at tilbyde gældsrådgivning til borgere uden job. Ordningen er nu forlænget som led i budgetforhandlingerne: "Nogle er kommet i beskæftigelse igen," siger udvalgsformand.
Michael Larsen (R), formand for Plan- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune er tilfreds med flexboligordningen, der sikrer salg af ellers usælgelige huse. (Arkiv)

Flexboliger giver medvind til landsbyer

Salget af helårshuse uden bopælspligt - flexboliger- er steget i hele landet. I Vordingborg Kommune mener udvalgsformand, at ordningen har givet nyt liv til de små bysamfund, hvor usælgelige huse ellers kunne ende som tomme og faldefærdige bygninger.
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) mener ikke, at elløbehjul bør spille en central rolle i trafikken i København. (Arkiv)

Borgmester vil forbyde elløbehjul på kommunale arealer

Teknik- og miljøborgmester Nina Hedeager Olsen vil bruge ny lov til at begrænse udlejningen af elløbehjul.
I april 2019 blev Statsforvaltningen nedlagt til fordel for Familieretshuset, mens der i byretterne blev oprettet en særskilt ret til behandling af familieretlige sager - Familieretten. (Arkivfoto)

Familiers trivsel er ikke bedre efter skilsmissereform

Et år efter ny skilsmissereform har hverken børn eller forældre det bedre. Ventetider er del af forklaring.
Åbningstiderne i borgerservice i Sønderborg Kommune ændres fremover, så borgerne i langt højere grad kan komme i tale over telefonen med medarbejderne. (Arkiv)

Fremtidens borgerservice: Færre fremmøder – mere telefontid

Erfaringerne fra corona-nedlukningen får nu Sønderborg Kommune til at overveje permanente ændringer af borgerservice. Åbningstiden for fysisk fremmøde skal sættes ned, mens der skrues op for digital og telefonisk betjening.
(Arkiv)

I 89 kommuner er der nu færre huse til salg end sidste år

Det samlede udbud af huse til salg er for fjerde måned i træk på det laveste niveau i de seneste 10 år i næsten alle landets kommuner sammenlignet med samme periode sidste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.