Knap 400.000 personer er i Danmark blevet testet for coronavirus, siden man begyndte at teste i slutningen af januar. Men selv om flere testes, oplever 34 kommuner at have været helt uden nye smittetilfælde den seneste uge. (Arkivfoto)

31 kommuner vest for Storebælt er uden nye coronatilfælde

Næsten alle kommuner på Fyn og en stor del af dem i Jylland har ikke registreret nye coronatilfælde i en uge.
Genåbningen efter coronakrisen er helt sikkert en god nyhed for mange af bibliotekernes brugere og bibliotekarer, også selvom åbningen til at starte med bliver i begrænset omfang.

Biblioteker genåbner gradvist

Fra på mandag kan man igen låne bøger på biblioteket. I Køge Kommune slår tre biblioteker dørene op for afhentning af materialer, som er reserveret på forhånd. Og så er der frit lejde for lånte bøger.
Gehl har sammenlignet data fra før og efter COVID-19-udbruddet og undersøgelsen har givet et indblik i, hvordan bylivet har forandret sig under COVID-19 både i den enkelte by og på tværs af byerne.

Stort behov for lokale mødesteder under coronakrisen

Lokale mødesteder er vigtigere end nogensinde her under coronakrisen. Det viser en undersøgelse, som konsulentfirmaet Gehl har gennemført med data fra Helsingør, Horsens, København og Svendborg.
Royal Stage er en del af Frederiksborg Centre, som politikerne i Hillerød byråd nu vil give en hjælpende hånd ved at fremrykke udbetalingen af støtten.

Ekstra støtte til kulturlivet i Hillerød

Politikerne i Hillerød Byråd vil droppe at tage husleje og fremrykke tilskud for at hjælpe kultur- og foreningslivet, så alle kommer gennem coronakrisen.
Kulturminister Joy Mogensen og Københavns børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen kom på besøg, da børnene fra Martha Hjemmet havde første dag på SMK.

Midlertidig børnehave i museum

Statens Museum for Kunst åbner nu dørene for en gruppe børnehavebørn fra Københavns Kommune. Det sker for at afhjælpe pladsproblemer på grund af Covid-19.
Særlig pulje skal hjælpe sårbare grupper i samfundet til at komme ud af isolationen i fbm. coronakrisen.

Kulturliv skal hjælpe de sårbare grupper

Ny aftale blev indgået 25. april om 10 mio. kroner til nye initiativer, som kan hjælpe sårbare og udsatte grupper ud af isolation.
Når folkebibliotekerne åbner igen i fbm. coronakrisen, skal der retningslinjer for, hvornår bøgerne må lånes videre.

Bibliotekernes bøger skal i karantæne

Når Danmarks mest besøgte kulturinstitution – bibliotekerne - åbner igen, skal det ske kontrolleret og ansvarligt, derfor skal bøgerne i karantæne inden næste udlån.
Værket i Randers er et af seks større, kommunale koncert- og kulturhuse, som nu kan ansøge om støtte fra den nye nødpulje.

Sådan vil politikerne hjælpe kulturlivet

Mindre begivenheder kan nu også få kompensation, og kommunale kulturinstitutioner sidestilles med selvejede.
Inden for i Plesnersalene på Skagens Museum.

Museets krise påvirker lokalmiljøet

Et lukket Skagen Museum har stor betydning for museets egen økonomi, men også det omgivende samfund påvirkes, når turister og andre gæster udebliver.
En stor hjælpepakke skal sikre Aarhus et fortsat rigt og mangfoldigt kulturliv efter coronakrisen. Lige nu står der 'aflyst' ud for alle arrangementer i Musikhusets kalender.

Kriseramt kultur i Aarhus står til støtte på 75 millioner

Salling Fondene og Aarhus Kommune går sammen om en ny støtteordning på 75 mio. kroner for at hjælpe et coronaramt kulturliv i Aarhus. Kulturaftalen forventes vedtaget i Aarhus Byråd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.