Slagteriet i Holstebro og projektet Ovation er blandt årets modtagere af de regionale kulturudviklingsmidler. Projektet skal give kunstnere kompetencer til at skabe bæredygtige virksomheder og projekter gennem et udviklingsforløb.

Midtjyllands kulturliv får knap 12 millioner kroner fra regionsrådet

Region Midtjylland støtter kulturlivet med 11,9 mio. kroner til 19 forskellige kulturprojekter rundt i regionen. Pengene går til at skabe innovative kulturaktiviteter på tværs af regionen i en hård coronatid.
Gratis færgebilletter er populære og skabte kø flere steder i landet. (Arkiv)

Gratis færgebilletter virkede efter hensigten

Som del af politisk sommerpakke var færger gratis for gående og cyklister i juli. Over en million tog på tur.
(Arkiv)

Regioner runder en halv million test for coronasmitte

Landets sygehuse er nu oppe på at foretage i gennemsnit 12.500 coronatest på hverdage.

Kommune refunderer ikke penge til musikskolens elever

Forældre til elever i kultur- og musikskoler skal ikke regne med at få refunderet elevbetaling trods lukning under coronakrisen. Sådan er det i Esbjerg, og Kulturministeriet har givet grønt lys til det.
I følge AKKS' undersøgelse forventer garderne et meget stort tab på indtægtssiden. De har i foråret og sommeren normalt lønnede engagementer, som er med til at finansiere aktiviteter resten af året, og disse er nu blevet aflyst. Samtidig har netop disse foreninger forholdsvist høje faste udgifter, som skal dækkes ind af indtægterne.

Kommuners hjælp til kulturliv falder på et tørt sted

Kommunernes hjælp til det lokale forenings- og kulturliv har været kærkommen. Det viser en undersøgelse af konsekvenserne af coronakrisen udarbejdet af Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS).
Støtten kommer til at gå til driften af Den Fynske Landsby, for det koster at have både dyr og vedligeholdelseskrævende bindingsbygninger.

Museum får stor støtte fra private via finte i Ligningsloven

Odense Bys Museer har fået overraskende stor støtte fra 400 privatpersoner via en mulighed i Ligningsloven. Opbakningen til kulturinstitutionerne betyder meget i disse coronatider, hvor billetindtægter udebliver.
Kulturmininster Joy Mogensen har meldt ud, at der er ekstra støtte på vej til medier, kunstnere, folkeoplysningen og folkehøjskoler.

Hjælpepakker til kulturlivet forlænges

Folketinget har godkendt et forslag fra regeringen om at forlænge hjælpepakker til medievirksomheder, kunstnere med kombinationsindkomster, folkeoplysning og folkehøjskoler til og med 8. juli 2020.
Knap 400.000 personer er i Danmark blevet testet for coronavirus, siden man begyndte at teste i slutningen af januar. Men selv om flere testes, oplever 34 kommuner at have været helt uden nye smittetilfælde den seneste uge. (Arkivfoto)

31 kommuner vest for Storebælt er uden nye coronatilfælde

Næsten alle kommuner på Fyn og en stor del af dem i Jylland har ikke registreret nye coronatilfælde i en uge.
Genåbningen efter coronakrisen er helt sikkert en god nyhed for mange af bibliotekernes brugere og bibliotekarer, også selvom åbningen til at starte med bliver i begrænset omfang.

Biblioteker genåbner gradvist

Fra på mandag kan man igen låne bøger på biblioteket. I Køge Kommune slår tre biblioteker dørene op for afhentning af materialer, som er reserveret på forhånd. Og så er der frit lejde for lånte bøger.
Gehl har sammenlignet data fra før og efter COVID-19-udbruddet og undersøgelsen har givet et indblik i, hvordan bylivet har forandret sig under COVID-19 både i den enkelte by og på tværs af byerne.

Stort behov for lokale mødesteder under coronakrisen

Lokale mødesteder er vigtigere end nogensinde her under coronakrisen. Det viser en undersøgelse, som konsulentfirmaet Gehl har gennemført med data fra Helsingør, Horsens, København og Svendborg.
Royal Stage er en del af Frederiksborg Centre, som politikerne i Hillerød byråd nu vil give en hjælpende hånd ved at fremrykke udbetalingen af støtten.

Ekstra støtte til kulturlivet i Hillerød

Politikerne i Hillerød Byråd vil droppe at tage husleje og fremrykke tilskud for at hjælpe kultur- og foreningslivet, så alle kommer gennem coronakrisen.
Kulturminister Joy Mogensen og Københavns børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen kom på besøg, da børnene fra Martha Hjemmet havde første dag på SMK.

Midlertidig børnehave i museum

Statens Museum for Kunst åbner nu dørene for en gruppe børnehavebørn fra Københavns Kommune. Det sker for at afhjælpe pladsproblemer på grund af Covid-19.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.