Lange ventetider på coronatest har presset så mange skoler og institutioner i knæ på personalefronten, at dagtilbud eksempelvis kan blive nødt til at lukke eller tage imod færre børn, vurderer Elisa Rimpler, der er formand for pædagogernes fagforening, Bupl. (Arkiv)

Pædagoger vil foran i testkøen: Partier er uenige

Mange institutioner har nået en kritisk grænse for, hvor tyndt personalet kan smøres ud, mener skoler og dagtilbud. Konservative vil give pædagoger fortrinsret til coronatest, men det møder modstand fra SF og Venstre.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal forsøge at strikke en model for minimumsnormeringer sammen. (Arkiv)

Nu skal rød blok finde en model for minimumsnormeringer

Med finansloven for 2020 blev rød blok enig om, at lovbundne minimumsnormeringer skal indfases senest i 2025.
(Arkiv)

Næsten hver anden kommune vil spare på dagtilbudsområdet

44 procent at landets kommuner har lige nu planer om at spare på 0-5-års-området i 2021. Få kommuner er ambitiøse, mens resten hænger i bremsen, siger BUPL’s formand Elisa Rimpler.
(Arkiv)

Pædagogers efteruddannelse styrtdykker

De seneste fem år er antallet af pædagoger, der tager formel efteruddannelse som master- og diplomuddannelser faldet kraftigt, viser ny undersøgelse.
Formand for Pædagogisk Sektor i FOA Kim Henriksen.

FOA: Skru op for pædagogisk efteruddannelse

Selv om kommunerne burde sende langt flere af de ansatte i børnehaver og vuggestuer på efteruddannelse for at sikre det kvalitetsløft, forældre og regering ønsker, sker det modsatte, konstaterer ny rapport.
Formand for Pædagogisk Sektor i FOA Kim Henriksen.

FOA: Skru op for pædagogisk efteruddannelse

Selv om kommunerne burde sende langt flere af de ansatte i børnehaver og vuggestuer på efteruddannelse for at sikre det kvalitetsløft, forældre og regering ønsker, sker det modsatte, konstaterer ny rapport.
Børnehaverne stod tomme i en måned fra midt i marts. De genåbnede med nye rutiner, og det er mange lederes oplevelse, at det øgede børnenes trivsel. (Arkiv)

Hverdagen blev vendt på hovedet – og det gav glade børn

Børnehaveledere oplevede øget børnetrivsel i genåbning, viser en rundspørge om coronaerfaringer.
Flertallet af pædagogiske ledere i dagtilbud og på skole- og fritidsområdet oplever, at kommunerne har slækket på beredskabet og holder igen med ressourcer til rengøring og hygiejnetiltag, der skal begrænse smittespredningen. Det viser en ny undersøgelse fra Bubl. (Arkiv)

Pædagoger: Kommuner slækker på smitteberedskab

Ledere i landets dagtilbud oplever, at ekstra ressourcer til rengøring enten forsvinder eller bliver mindre.
Kolding Kommune oplever ikke den samme vækst i antallet af underretninger om mistrivsel blandt børn som andre kommuner. Der bliver dog til stadighed ved med at komme underretninger om skilsmissebørn, som mistrives.

Succes med kvalificerede underretninger i Kolding

Modsat andre syd- og sønderjyske kommuner med stærk stigning i antallet af underretninger om mistrivsel blandt børn og unge er stigningen kun moderat i Kolding. Familiechef vurderer, at kommunens skoledagtilbud-rådgivere er årsagen.
(Arkiv)

Pædagoger: Corona-normeringer har styrket børnenes trivsel

Pædagogerne i landets vuggestuer og børnehaver har oplevet et markant løft i børnenes trivsel og udvikling under de første uger af genåbningen, hvor der var flere pædagoger til færre børn end normalt, viser ny stor undersøgelse.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kalder det uacceptabelt, at der i nogle tilfælde kan gå år mellem tilsyn i dagtilbuddene. Sammen med Kommunernes Landsforening, hvorfra Thomas Gyldal Petersen (S) ses på billedet, vil hun ændre tilsynsprocesserne. (Arkivfoto)

Minister: Uacceptabelt at der går år mellem tilsyn i dagtilbud

Pernille Rosenkrantz-Theil overvejer at flytte ansvar for tilsyn væk fra kommunerne.

BLOG: Nu kommer der liv på rådhuset

Genåbning betyder, at vi skal samle trådende op, men hvor efterlod vi dem og hvilke skal blive liggende? 'Jeg tror, at det kan være en udfordring, at vi ikke finder trådene de samme steder og derfor får samlet forskellige tråde op,' skriver leder Janni Juhl-Petersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.