(Arkiv)

Norske minimumsnormeringer virker: Flere børn pr. ansat

Et halvt år efter minimumsnormeringer blev indført i Norge, lever næsten alle dagtilbud op til kravene. De gør det dog ikke hele dagen, og pædagogandelen er stadig for lav, viser ny statistik.
(Arkiv)

Fem interessante resultater fra undersøgelse af børnehavers kvalitet

Tre ud af fire børn i alderen tre til fem år bruger de fleste af deres vågne timer i kommunale børnehaver. Det gør børnehaverne til en vigtig arena i forhold til børnenes trivsel og udvikling, viser resultater fra EVA.
Med den nye aftale om minimumsnormeringer forsøger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil sammen med forligspartierne at skubbe private daginstitutioner ud af markedet ved ikke at give dem en krone.

Ideologisk korstog mod private daginstitutioner

Med aftalen om udmøntning af 500 millioner kroner til mere pædagogisk personale, har politikerne lagt i støbeskeen til et A og B hold. Daginstitutionernes Landsorganisation kalder det absurd politik fra en S-ledet regering.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Per Nikolaj Bukh: Pulje til normeringer er håbløs eller komisk

Det er umuligt at sige, om kommunerne næste år vil bruge tilskuddet på pædagoger m.m. Og det er lige så umuligt at sige, om kommunerne reelt får flere penge af staten. Det siger professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh.

Aftale om flere penge til pædagoger giver mere bureaukrati

Ny politisk aftale om flere pædagoger til daginstitutionerne. SF indikerer, at det giver mere bureaukrati med revisor og regnskab.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal sørge for, at der kan indføres minimumsnormeringer i dagsinstitutionerne i 2025. (Arkivfoto)

FAKTA: Fordeling af penge til flere voksne i daginstitutioner

De første 500 millioner kroner til flere voksne i landets daginstitutioner er på vej til kommunerne. Se listen over de kommuner, der modtager mest og mindst.
For nylig udkom en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut, der viste, at kvaliteten halter i flere kommunale børnehaver i landet. Nu rettes der kritik mod undersøgelsens metoder. (Arkivfoto)

Kritik: Undersøgelse af børnehaver måler ikke kvalitet

Det er forkert, at undersøgelse måler børnehavers kvalitet kun ved hjælp af observationer, siger lektorer om ny Eva-undersøgelse.
I 2005 blev det muligt at etablere private daginstitutioner og dermed tjene penge på børnepasning. Fra 2007 er det gået fra 216 til 577 private daginstitutioner i 2019. (Arkivfoto)

Partier vil fordele 500 millioner til normeringer efter børnetal

Kommuner med mange børn under fem år vil formentlig få mest ud af den første halve milliard til flere voksne.
(Arkiv)

Institutionslukning: Politikere var ikke ordentligt klædt på

Kommunalforsker mener, at Greve Byråd fik en mangelfuld fremstilling af sagen, da de besluttede at lukke Børnehuset Syd.
Børn helt ned til seks måneder skal kunne komme i vuggestue, hvis der er behov for det. Det foreslår fagforbundet Bupl i en ny børneplan. (Arkivfoto)

Pædagoger: Udsatte spædbørn skal tidligt i vuggestue

Det skal være muligt for sundhedsplejersker og familiepædagoger at anbefale børn tidlig vuggestuestart.
En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) viser, at der i halvdelen af de kommunale børnehaver mangler legematerialer af god kvalitet. (Arkivfoto)

Undersøgelse: Ikke alle børnehaver giver børn nok opmærksomhed

Evalueringsinstitut har undersøgt kvaliteten i kommunale børnehaver. 19 procent af børnehaverne vurderes til at være af gode - seks procent vurderes som utilstrækkelige.
(Arkivfoto)

Fagforbund uenige om børnehave-undersøgelses resultater

BUPL er stærkt kritisk over for ny landsdækkende undersøgelse i danske børnehaver, mens FOA hæfter sig ved et rystende ringe niveau.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.