De gode ting i kølvandet på coronakrisen

Selv om der ikke har været udfyldt skemaer, gennemført sprogtest og vi kun holdt få trivselssamtaler, så ser vi større trivsel og fantastiske læringsmiljøer, skriver leder Janni Juhl-Petersen.

Med hygiejneregler solidt i bagagen bliver fokus nye styrkede lærerplaner

'Jeg ønsker mig ikke tilbage til tiden før Covid-19. Jeg håber, at vi som samfund lærer af de gode ting, som Covid-19 har bragt med sig,” skriver leder Janni Juhl-Petersen.

Genåbning af dagtilbud version 7.0

Vi er i fase 2. Jeg gætter på, at de retningslinjer, der er meldt ud nu, kommer til at gælde i et godt stykke tid, og at vi kan komme ud af det vakuum, som genåbningen har været, skriver leder Janni Juhl-Petersen.
(Arkiv)

Mindre børnegrupper har været godt for børnenes trivsel

De mindre børnegrupper i daginstitutionerne, som er indført under coronakrisen, har positiv virkning på børnenes trivsel. Det svarer 59 procent af det pædagogiske personale i ny undersøgelse fra FOA.
Bureaukratiet har mange ansigter. I gamledage var data opbevaret i kasser. I dag skal lederne indtaste dem i IT-systemer

Bureaukratiet trives også under coronakrisen

Den offentlige sektor er blevet kritiseret for sine mange it-systemer, hvor man registrerer alt muligt. Under coronakrisen er dokumentationskravene steget, skriver leder Janni Juhl-Petersen.

Nye anbefalinger gør pædagogen til gårdvagt

Hvis børn skal have lov til at være børn, og kvadratmeterkravet ophæves samtidig med, at varigheden af ansigt-til-ansigts kontakter skal reduceres, bliver pædagogen så gårdvagt? spørger leder Janni Juhl-Petersen.
(Arkiv)

SF vil forlænge barsel under coronakrise

For at spare både børn og institutioner vil SF lade forældre bliver på barsel. Det skriver SF i en pressemeddelelse.
Landets dagtilbud har været udfordret i coronakrisen. I Københavns Kommune har man eksempelvis benyttet arealer i Tivoli. (Arkiv)

Kommuner: Yderligere åbning presser vuggestuer og børnehaver

Kapacitetsmangel er ved at være en realitet ude i landets kommuner, lyder det fra kommuneformand.
Et samlet beløb på 6,5 mio. kr. er på vej tilbage til forældre, der har betalt for skolefritidsordning, der ikke er blevet benyttet under corona-nedlukningen. (Arkiv)

Aalborg betaler 6,5 mio. kr. tilbage til forældre

7.500 forældreindbetalinger til fritidsordninger i Aalborg Kommune under nedlukningen skal betales tilbage, mener kommunens skoleudvalg.

Troværdighed og dynamiske planer

'Hvor længe kan jeg stadig fremstå som en troværdig leder, når mine planer hele tiden bliver justeret og rettet?' Det spørgsmål stiller leder Janni Juhl-Petersen sig selv i dagens blog-spot.

Minimumsnormeringer ind ad bagvejen

På den anden side af besværet får vi en masse med over. Mere personale, trivsel hos bekymringsbørn, mindre sygdom, mindre skrig ved aflevering og mindre madspild, skriver leder Janni Juhl-Petersen.
Vi venter på Mette Frederiksen, men hvem og hvad venter hun på?

Ventetiden – et vakuum for spørgsmål og svar

Corona har sat dagtilbudslederen i et tomrum mellem Mette Frederiksens næste udmelding og en serie af ubesvarede spørgsmål. Samtidig skal lederen se i øjnene, at fremtidens ledelse er en blanding af sundhed, pædagogik og rapporteringer til corona-bureaukratiet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.