En stak print fra Facebook blev smidt på bordet foran den sygemeldte Jesper Søndergaard Poulsen, der skulle forklare kommunen, hvordan han kunne tage til udlandet og dyrke hobby.

Tagget på Facebook: Mand skulle forklare hobby for kommunen

En stak print fra Facebook blev smidt på bordet foran den sygemeldte Jesper Søndergaard Poulsen, der skulle forklare kommunen, hvordan han kunne tage til udlandet og dyrke sin hobby.
Michael Valentin, tidligere direktør for Akademikernes A-kasse, har været anmeldt for blandt andet at have modtaget returkommission i form af vinrejser. Han er nu renset. (Arkivfoto)

Rigsadvokat renser a-kasses fyrede direktør

Rigsadvokaten frafalder alle anklager mod Michael Valentin, tidligere direktør i Akademikernes A-kasse, for at have overtrådt straffeloven.
Med sociale investeringer kan fx fonde hjælpe folk som Jacob George tilbage på arbejdsmarkedet. I Jacobs tilfælde som P-vagt. (Arkivfoto)

Jacob har været arbejdsløs i 11 år – nu vil investorer score kassen på ham

Med 'sociale investeringer' kan fonde og pensionsselskaber investere i mennesker på lige fod med vindmøller og brintbiler.

Middelklassen kan nu forsikres mod jobcenteret

250.000 danskere kan sige farvel til jobcenteret og få højere ydelse. Et nyt lønsikringsprodukt kan medføre udvikling på arbejdsmarkedet, som minder om de private sundhedsforsikringer.
Tina Christensen

Kommunen krævede en forklaring, da de så sygemeldte Tina ‘skræve over en bænk’

Tina Christensen fik problemer, da en kommunal sagsbehandler så hende til en musikfestival.
Torben Hedegaard er hobbyfotograf, og fotograferer ivrigt i Nationalpark Thy. Men det har fået Thisted Kommune til at standse udbetalingen af sygedagpenge. (Arkivfoto)

Hobby-fotos koster Torben sygedagpengene

En anonym henvendelse om, at en sygemeldt mand sælger fotos via Facebook, har fået kommunen til øjeblikkeligt at lukke for kassen og melde ham rask.
Beskæftigelsesborgmester i København Cecilie Lonning-Skovgaard (V) mener ikke, at a-kasserne gør nok for at anspore deres medlemmer til at søge mindre attraktive job. (Arkivfoto)

Borgmester: A-kasser overbeskytter luddovne nyuddannede

'Luddovne' akademikere skal straffes, hvis de ikke tager et job i Netto, mener beskæftigelsesborgmester. A-kasser og kolleger genkender ikke billedet.
(Arkivfoto)

Ét minuts forsinkelse kostede mand dagpengene

Fristerne i arbejdsløshedsreglerne er meget strenge, viser ny sag. A-kassechef glæder sig over, at systemet til sidst alligevel viser 'menneskelighed'.

Jurister: Jobcentre diskriminerer med nyt profileringsværktøj

Jobcentre landet over bruger blandt andet oplysninger om arbejdsløses herkomst til at tilrettelægge jobindsats. Det er ifølge flere eksperter ulovlig diskrimination.

Kommunerne skal ikke bevilge ny seniorpension, kræver partierne bag aftalen

Beskæftigelsesministeriet skal i den kommende tid undersøge hvilken myndighed, der kan overtage bevilling af førtidspension til nedslidte seniorer fra kommunerne. Venstre har skærpet holdningen og står nu bag kravet om, at kommunerne ikke skal administrere ordningen.

Flere er på offentlige forsørgelse efter årrække med fald

Folkepensionsalder er i år steget til 65,5 år, og det betyder, at flere er på efterløn og førtidspension.

KL og regeringen vil kortlægge kommunernes beskæftigelsesudgifter

Regeringen og KL vil kortlægge beskæftigelsesudgifterne i kommunerne. Det sker efter kritik af stigende administrationsudgifter og et samtidigt fald i antal arbejdsløse. Thomas Kastrup-Larsen, formand for KLs arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, er ikke enig i kritikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.