Nu får nogle kommuner fire gange så meget som andre i tilskud pr. dagpengemodtager

En lang række land- og yderkommuner får i 2020 endnu større fordel af en indbygget skævhed i det særlige beskæftigelsestilskud. Se tallene for alle kommuner her.

Nye tal: Sådan udvikler kommunernes samlede indtægter sig i 2020

Der er stor forskel på, hvordan kommunernes samlede indtægter udvikler sig i 2020. Se de nye tal fra Social- og Indenrigsministeriet her.

Regeringen på vej med ny fattigdomsgrænse

Statsministeren mener ikke, at familier med to børn og to forældre kan kaldes fattige med et rådighedsbeløb på over 250.000 kroner om året.

31 pressede kommuner får økonomisk tilskud i 2020

Lolland og Langeland får flest ekstra millioner fra staten i 2020. Samlet er 519 millioner kroner fordelt, og det er 50 mio. kr. mere end i 2019.

Ekstra millioner på vej til landdistrikterne

LAG-midlerne har til formål er at skabe liv og aktivitet i landdistrikterne via lokale aktionsgrupper, og fokus er rettet mod bæredygtighed og grøn omstilling.

+80-årige stiger dramatisk i mange hovedstadskommuner

Mange hovedstadskommuner forventer store stigninger i indbyggere over 80 år i 2020. Især Egedal og Greve er økonomisk udfordrede af udviklingen.

Ni kommuner vil sætte skatten op

Regeringens ambition om at holde de samlede kommunale skatter i ro ser ud til ikke at blive opfyldt. Kommunerne har samlet set tænkt sig at hæve skatterne med næsten en halv milliard kroner - stik imod kommuneaftalens intention.
Thomas Gyldal Petersen fra Herlev beskylder partifælle og borgmesterkollega for at ville skabe "sociale dødsfælder" på grund af et forslag om at afskaffe den særlige kommunale hovedstadsudligning.

Facebook-strid varsler splid i S om kommunal udligning

Voldsomt opgør mellem socialdemokratiske borgmestre viser, at reformen af den kommunale udligning kan skabe dyb splid i Socialdemokratiet. Læs de vigtigste dele af debatten mellem markante S-borgmestre her.

Regeringen sløjfer pulje til hurtigere internet i provinsen

Fra næste år vil regeringen ikke længere hjælpe borgere og virksomheder med dårligt internet i provinsen. Landdistrikternes Fællesråd kalder det et stort tab for tyndt befolkede områder.

Her er de største vindere og tabere i årets fordeling af udligning og tilskud

Der er både markante vindere og tabere, hvis man ser på, hvor meget de enkelte kommuner fik i udligning og en bred vifte af statstilskud pr. indbygger i 2019 sammenlignet med 2020. Se de største vindere og tabere her.
Regeringen vil sammen med præsentationen af finanslovsudspillet 2. oktober fremlægge en model for fordelingen af midler til de sociale indsatser. Satspuljen, der blev nedlagt sidste år, og det skaber stor usikkerhed i flere eksisterende projekter.

Sociale projekter for mest udsatte står uden finansiering til nytår

Nedlæggelsen af satspuljen i 2018 kan få konsekvenser for adskillige sociale initiativer for børn og unge efter nytår.

Stadig flere ressourceforløb ender med førtidspension

Stadig flere borgere kommer på førtidspension efter ressourceforløb, viser tal fra STAR. Der er dog meget stor forskel på tildeling af førtidspension i kommunerne. Se tallene her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.