Statsminister Mette Frederiksen (S) mener, det er naturligt, at nogle borgmestre vil være utilfredse med regeringens udspil til en udligningsreform. (Arkivfoto)

Mette F. om udligningskritik: Selvfølgelig ærgrer nogle sig

Statsministeren ryster ikke på hånden over udligningsreformen, selv om udspillet er blevet mødt med kritik.

Bortfald af finansieringstilskud kan opveje effekt af udligningsreform

Mange af de 60 vinderkommuner kan tabe det hele på gulvet igen, hvis regeringen fjerner det såkaldte finansieringstilskud ved forårets kommuneforhandlinger. Tilskuddet er netop givet som kompensation for, at der ikke er gennemført en udligningsreform.
Fungerende finansminister Morten Bødskov og social- og indenrigsminister Astrid Krag ved dagens præsentation af regeringens forslag til udligningsreform.

Regeringen dropper nuværende udligningssystem og indfører et nyt

Reformen af den kommunale udligning er langt mere vidtgående, end det fremgik af pressemødet. Hele det grundlæggende system bag udligningen droppes og erstattes af et nyt system.
Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) på pressemødet torsdag om regeringens udspil til en udligningsreform i Finansministeriet.

S-borgmestre går i rette med regeringens kommunaludspil

Regeringens forslag til en ny omfordeling af penge mellem kommunerne vil koste velfærd, lyder det fra flere socialdemokratiske borgmestre.

Udligningsreform flytter 1,4 mia. fra hovedstad til provins – se kortet her

Reform større end ventet. Hovedstadsudligning nedlægges, men videreføres i ændret form. 30 yderkommuner får 950 mio. kr. Seks nordsjællandske kommuner skal betale 600 mio. kr.
Regeringen planlægger at offentliggøre sit udspil til udligningsreform torsdag, bekræfter flere kilder overfor NB-Økonomi. Samtidig peger mere og mere på, at der bliver tale om en større reform end forventet.

Regeringsudspil til udligningsreform sender penge fra øst til vest

Torsdag vil regeringen fremlægge udspil til en udligningsreform, der skal fordele penge mellem kommuner. Det kommer til at skabe politisk røre, forudsiger chefredaktør Arne Ullum.
(Arkiv)

Kommunalt pengespild: Taxa kørte forgæves en hel uge

Selvom to børn var på skiferie, blev taxachauffør alligevel sendt til specialskole for at hente dem. Regningen for de tomme taxature havner hos Norddjurs Kommune.
Mette Frederiksen fortalte i dag Socialdemokratiets kommunale bagland, at regeringen vil flytte penge fra rige til fattige kommuner.

Regeringen parat med udligningsreform: De rige kommuner skal betale for de fattige

Regeringen har lagt sig fast på, at der skal flyttes penge fra kommuner med få sociale problemer og indvandrere til kommuner med mange sociale problemer og indvandrere, ligesom der skal flyttes penge fra by- til landkommuner. Læs mere om indholdet i regeringens plan her.
Var et en talefejl eller vil social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) reducere den indbyggede ulighed i udligningssystemet ved en kommende reform?

Minister udelader afgørende ord i formålet med udligning

Minister skærpede formålet med udligning i talen på KØF. Det er uklart, om det var en fejl eller et signal om bedre forhold for fattige kommuner.

Fakta: Flygtninges beskæftigelse er steget til det dobbelte siden 2016

Se her, hvor hvor mange flygtninge, der i din kommuner er kommet i arbejde siden 2016. Både antal og andel er opgjort. 
Den daværende V-regering besluttede i oktober 2015, at omkring 4.000 arbejdspladser i staten skulle flyttes fra hovedstaden til provinsen. Det kniber stadig med at få planen effektueret. (Arkivfoto)

Statsjob til provinsen er udskudt i årevis

I 2015 blev det meldt ud, at 4.000 statslige arbejdspladser skulle rykke til provinsen. Men flere flytninger er endnu ikke gennemført.
KL-formand Jacob Bundsgaard har allerede sidste år anbefalet kommuner, at de ikke deltager i frikommuneforsøg, fordi der var alt for meget arbejde med at få projekterne op at gøre. Regeringen vil nu gentænke ordningen.

Regeringen dropper forsøg med frikommuner

Med en kommende nærhedsreform vil regeringen gentænke frikommuneforsøg, som for nuværende er droppet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.