Rådmand Søren Windell (K) i Odense Kommune tror ikke, at kommunen alene kan løfte behovet for flere ældreboliger de kommende år. (Arkiv)

Rådmand efterlyser, at private investerer i byggeri af plejeboliger

Odense Kommune kan meget vel komme til at mangle flere hundrede plejeboliger de kommende ti år. Det får rådmand til at håbe på, at flere private virksomheder vil investere i byggeri af plejeboliger.
Dragør er en eftertragtet by, som mange danskere gerne vil bo i. (Arkiv)

Klar dom fra danskerne: Her vil vi ikke bo!

Danskerne hader Jammerbugt, Thisted, Morsøe, Frederikshavn og Lemvig kommune og elsker Dragør, Tårnby, Samsø og Vallensbæk. Find ud af, hvor populær din kommune er i artiklen.
(Arkiv)

Professor: Ændret betaling kan lokke læger til yderområder

Færre har en praktiserende læge. S lovede flere læger til yderområder, men krise kom i vejen, skriver Jyllands-Posten.
KL og regeringen udlægger økonomiaftalen forskelligt. Social- og indenrigsministeren lover velfærdsløft, mens KL kun lover uændret velfærd.

Økonomiaftale sikrer kun uændret velfærd for den enkelte borger

Mens social- og indenrigsministeren taler om et generelt løft af servicen, så mener KL, at økonomiaftalen isoleret set giver uændret velfærd. Professor siger, at der ikke er tale om nogen gavebod.

Sådan sikres det gode hverdagsliv i landsbyerne

Realdania har udgivet ’Længe leve landsbyerne’. Det er et bud på, hvordan kommuner kan planlægge strategisk og sikre levedygtige landsbyer. Metoden er udviklet i samarbejde med Holstebro, Vejen og Norddjurs Kommuner.
Borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, synes det er urimeligt, at kommunen skal betale til andre i udligning. (Arkiv)

Borgmestre ser vidt forskelligt på udligningsreform

Reaktionerne er vidt forskellige, når borgmestrene vurderer konsekvenserne af den nye udligningsreform, der blev vedtaget i går. Her er både dyb frustration og stor glæde.
Forskningsprojektet skal undersøge relationerne mellem livskvalitet, stedbundne potentialer, fællesskaber og det byggede miljø i yderområder og landdistrikter. Billedet her er taget i landsbyen Torup, hvor Halsnæs Lilleskole har arbejdet med byrummet omkring skolen og skabt større sammenhæng til resten af byen.

Hvorfor er livskvaliteten højest på landet?

Et stort forskningsprojekt undersøger frem mod 2022, hvad der giver folk i yderområderne deres høje livskvalitet. I Danmark har folk nemlig en højere livskvalitet på landet end i byerne, men vi ved meget lidt om hvorfor.
Erhvervsministeren oplyser, at der i 2021 bliver sendt 93 millioner kroner til lokale grupper i landdistrikterne, der skal skabe arbejdspladser og udvikling. (Arkiv)

Regeringen sender 93 millioner til landdistrikter

Erhvervsministeriet oplyser, at lokale aktionsgrupper, der støtte i landdistrikter, får 93 millioner i 2021.
En ny udligningsreform skal tage afsæt i kommunernes økonomiske udgangspunkt - først og fremmest beskatningsgrundlag og udgiftsbehov, herunder kommunernes udgifter til velfærdsydelser, mener 40 borgmestre. (Arkivfoto)

40 borgmestre advarer om udligning i ubalance

40 borgmestre fra især landkommuner har sendt et åbent brev til Folketingets partier med otte forslag og et samlet ønske om flere penge.

Danmark vokser stadig mere skævt

Væksten er nu i nogle få geografiske knudepunkter - se de enkelte kommuners placering her. Kommunerne tæt på København står for en stadig større del af Danmarks BNP.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Borgmester vil have udligningsreform til folkeafstemning

Venstre bør love at få udligningsreformen sendt til folkeafstemning, hvis ikke den får et bredt flertal bag sig. Det mener Gentoftes borgmester.
(Arkiv)

Unge lærer at tvivle på en fremtid i provinsen

Skolesystemet er langt fra altid en medspiller, når det gælder om at få unge fra provinsen til at blive på hjemegnen, viser ny forskning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.