Videomøder, nærhed og idyllisering

Læring af coronakrisen: Hvad vi kan lære af digitale møder. Alle kommer til tiden, vi har få afbrydelser, og møderne afsluttes hurtigt. Har vi idylliseret nærheden ved fysiske møder, og hvem tør sige, at jeg vil hellere spare en time ved et digitalt møde? spørger skoleleder Maike Raahauge.

Coronatidens ambivalente erfaringer

'På tværs af landet oplever jeg mig som en del af en digital flok, hvor kolleger landet over række ud,' skriver skoleleder Maike Raahauge, der oplever, at det perifere og digitale bliver tæt, og det nære bliver afskåret og distanceret i en mærkelig, ambivalent tid.
Digitale samtaler er ikke blot form. De kan bruges til at skabe mening i samtalerne for borgerne, lyder det fra arbejdsmarkedscheferne Lone Lollesgaard, Vesthimmerland, og Jannie Knudsen, Jammerbugt Kommune.

Frikommuneforsøg gav forspring i coronakrise

Sagsbehandlere i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner har i flere år holdt samtaler med arbejdsløse uden at mødes fysisk. Det var en stor fordel, da coronakrisen ramte, fortæller de to arbejdsmarkedschefer.
(Arkiv)

Hjemme eller på kontoret: Medarbejdere må nu arbejde, hvor de vil

En aarhusiansk virksomhed har valgt at lade medarbejderne arbejde, hvor de vil. Mange medarbejdere er mere glade og produktive, når de arbejder hjemmefra.
Hvad skal værten genlære efter corona, når mødestrukturen befinder sig i et limbo mellem virtuelle og fysiske møder?

Imellem virtuelle og fysiske møder

I otte uger har ledere haft en Tetris-tætpakket-videomødekalender, men hvad sker der med mødelederens rolle, når vi pludselig kan mødes i et mix af fysiske og virtuelle mødedeltagere? spørger skoleleder Maike Raahauge.
Bureaukratiet har mange ansigter. I gamledage var data opbevaret i kasser. I dag skal lederne indtaste dem i IT-systemer

Bureaukratiet trives også under coronakrisen

Den offentlige sektor er blevet kritiseret for sine mange it-systemer, hvor man registrerer alt muligt. Under coronakrisen er dokumentationskravene steget, skriver leder Janni Juhl-Petersen.

Er coronakrisen enhver direktørs søde organisationsdrøm?

Det er drømmestof at se en hel organisation flyve i samme retning med hjerte og vilje som brændstof. I en dybt kompliceret situation har vi skabt fælles viden, styret mod et fælles mål drevet frem af gensidig respekt og løbende evaluering. Men vi kender stadig ikke scenariet for den post-corona ny-normal-situation, som utvivlsom vil byde på nye og stadig ukendte udfordringer.

Forandringsledelse under COVID-19: Coronakrisen er IT-værktøjers uforudsete generalprøve – så hvad h...

Coronakrisen blev den begivenhed, som for alvor kastede mange offentlige ledere og medarbejdere hovedkulds ud i at arbejde med nyt IT-løsninger. Og der både er problemer at undgå og gevinster at hente, også på den anden side af pandemien, hvis IT-løsningerne accepteres, læres og integreres i at løse kerneopgaverne.

Ledelse i en krisetid: Sæt fokus på motivation, distance og omdømme

Med coronakrisen er rammebetingelserne med ét blevet ændret for at udøve offentlig ledelse. Tre fokuspunkter kan hjælpe dig som leder med at skabe resultater i en krisetid: medarbejdermotivation, distanceledelse og omdømmeledelse.
Den offentlige leders hverdag er under coronaudbruddet end med at blive pakket som containere på et skib eller klodser i spillet Tetris

En pakket dag i skolelederens fodspor

Ledere i det offentlige har altid en tæt pakket dag, men de digitale muligheder gør nu, at de kan pakke dagens opgaver og møder uden overgang som i et spil Tetris. Det skriver skoleleder Maike Raahauge.
Aarhusborgmester Jacob Bundsgaard finder inspiration ved de effektive beslutningsprocesser, der er sat i værk under Covid-19. Her ses han sammen med rådmand Bünyamin Simsek og politidirektør Marian Thomsen på et pressemøde for nylig.

Borgmestre: Coronakrisen skærper vores arbejde

To borgmestre har under nedlukningen fundet værdifuld viden om, hvordan kommunerne kan effektiviseres. Den nye viden vil blive brugt på den anden side af pandemien.
Aula, Outlook, lederportalen, Teams, Facebook og skolens telefon og postkasse er de syv kommunikationskanaler, som rammer skoleleder Maike Raaghauges ledelsesrum. De suppleres nu med en coronaportal.

Veje ind i mit ledelsesrum

Den kommunale leder er underlagt multiple kommunikationskanaler, hvis antal er steget mærkbart under coronakrisen. Det samme er antallet af chefer, der har direkte instruktiv effekt på den daglige ledelse, skriver skoleleder Maike Raahauge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.