Coronaen kan skubbe på digital udvikling i sundhedsvæsnet
Fremover kommer vi til at bruge digitale løsninger endnu mere i vores kontakt med sundhedsvæsnet, end vi gjorde før coronapandemien, vurderer flere eksperter.
Når du ikke kan lytte til vandrørene
'I denne tid mangler jeg mine vandrør for at forstå og opsamle de små vibrationer, der er på en skole, så jeg kan tage ting før fjeren, bliver til fem høns,' skriver skoleleder Maike Raahauge.
Borgmestre vil lære af corona og lade syge arbejde hjemme
Coronakrisen har gjort det klart for flere sjællandske borgmestre, at der er mange fordele ved hjemmearbejde.
Videomøder, nærhed og idyllisering
Læring af coronakrisen: Hvad vi kan lære af digitale møder. Alle kommer til tiden, vi har få afbrydelser, og møderne afsluttes hurtigt. Har vi idylliseret nærheden ved fysiske møder, og hvem tør sige, at jeg vil hellere spare en time ved et digitalt møde? spørger skoleleder Maike Raahauge.
Coronatidens ambivalente erfaringer
'På tværs af landet oplever jeg mig som en del af en digital flok, hvor kolleger landet over række ud,' skriver skoleleder Maike Raahauge, der oplever, at det perifere og digitale bliver tæt, og det nære bliver afskåret og distanceret i en mærkelig, ambivalent tid.
Frikommuneforsøg gav forspring i coronakrise
Sagsbehandlere i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner har i flere år holdt samtaler med arbejdsløse uden at mødes fysisk. Det var en stor fordel, da coronakrisen ramte, fortæller de to arbejdsmarkedschefer.
Hjemme eller på kontoret: Medarbejdere må nu arbejde, hvor de vil
En aarhusiansk virksomhed har valgt at lade medarbejderne arbejde, hvor de vil. Mange medarbejdere er mere glade og produktive, når de arbejder hjemmefra.
Imellem virtuelle og fysiske møder
I otte uger har ledere haft en Tetris-tætpakket-videomødekalender, men hvad sker der med mødelederens rolle, når vi pludselig kan mødes i et mix af fysiske og virtuelle mødedeltagere? spørger skoleleder Maike Raahauge.
Bureaukratiet trives også under coronakrisen
Den offentlige sektor er blevet kritiseret for sine mange it-systemer, hvor man registrerer alt muligt. Under coronakrisen er dokumentationskravene steget, skriver leder Janni Juhl-Petersen.
Er coronakrisen enhver direktørs søde organisationsdrøm?
Det er drømmestof at se en hel organisation flyve i samme retning med hjerte og vilje som brændstof. I en dybt kompliceret situation har vi skabt fælles viden, styret mod et fælles mål drevet frem af gensidig respekt og løbende evaluering. Men vi kender stadig ikke scenariet for den post-corona ny-normal-situation, som utvivlsom vil byde på nye og stadig ukendte udfordringer.
Forandringsledelse under COVID-19: Coronakrisen er IT-værktøjers uforudsete generalprøve – så hvad h...
Coronakrisen blev den begivenhed, som for alvor kastede mange offentlige ledere og medarbejdere hovedkulds ud i at arbejde med nyt IT-løsninger. Og der både er problemer at undgå og gevinster at hente, også på den anden side af pandemien, hvis IT-løsningerne accepteres, læres og integreres i at løse kerneopgaverne.
Ledelse i en krisetid: Sæt fokus på motivation, distance og omdømme
Med coronakrisen er rammebetingelserne med ét blevet ændret for at udøve offentlig ledelse. Tre fokuspunkter kan hjælpe dig som leder med at skabe resultater i en krisetid: medarbejdermotivation, distanceledelse og omdømmeledelse.