Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fortæller, at erhvervsklyngerne skal være med til at danne bro mellem forskningsmiljøer og virksomheder. (Arkiv)

Voksende kritik af erhvervsklynger

Regionsrådsformand, rektorer, borgmestre og topchef i Sparekassen Sjælland langer ud efter regeringens beslutning om ikke at placere en eneste af 14 nye erhvervsklynger i Region Sjælland.
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fortæller, at erhvervsklyngerne skal være med til at danne bro mellem forskningsmiljøer og virksomheder. (Arkiv)

Nye erhvervsklynger når ud i landet – på nær Region Sjælland

Der er udpeget 14 nye erhvervsklynger - men ingen i Region Sjælland. Direktør mener, at chance forspildes.
Københavns Lufthavn er på grund af et lavere aktivitetsniveau under corona nødt til at nedlægge stillinger.

Københavns Lufthavn vil fyre cirka hver fjerde medarbejder

På grund af lavere aktivitet er Københavns Lufthavn nødt til at skære 650 ud af 2600 fuldtidsstillinger.
I Vejle Kommune viser nyt udbudsmateriale, at pris vægter 70 procent og kvalitet 30 procent, når byrådet skal træffe afgørelse om ny leverandør af måltider til visiterede borgere. (Arkiv)

Madlevering i udbud: Pris vigtigere end kvalitet

Prisen vejer tungere end smag og kvalitet, når Vejle Kommune i udbudsrunde skal beslutte, hvem der fremover skal levere mad til flere hundrede borgere.
Skatteminister Morten Bødskov siger mandag, at indsatsen mod skatteunddragelse bliver styrket. (Arkiv)

100 nye medarbejdere skal granske skattely

For at bekæmpe, at internationale virksomheder bliver for kreative på skatteområdet, styrkes kontrollen.
Sidste sommer var stranden pakket med biler og badende ved Blokhus i Nordjylland. Billedet bliver formentlig anderledes i år, hvor coronapandemien har ændret vores adfærd fremadrettet.

Kickstart af dansk turisme skal skabe nye aktiviteter og omsætning

Med et samlet budget på i alt 30 mio. kr. går Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og et bredt udsnit af turismeaktører nu sammen om at kickstarte dansk turisme på tværs af landet.
(Arkiv)

Hjemme eller på kontoret: Medarbejdere må nu arbejde, hvor de vil

En aarhusiansk virksomhed har valgt at lade medarbejderne arbejde, hvor de vil. Mange medarbejdere er mere glade og produktive, når de arbejder hjemmefra.

To kommuner går sammen med erhvervslivet om tænketank

En stigning i ledigheden på op mod 50 procent på under seks uger har fået Tårnby og Dragør kommuner til at danne en tænketank sammen med det lokale erhvervsliv. Ideen er genstart i fællesskab. Første resultat er én indgang til jobcenteret.

Forandringsledelse under COVID-19: Coronakrisen er IT-værktøjers uforudsete generalprøve – så hvad h...

Coronakrisen blev den begivenhed, som for alvor kastede mange offentlige ledere og medarbejdere hovedkulds ud i at arbejde med nyt IT-løsninger. Og der både er problemer at undgå og gevinster at hente, også på den anden side af pandemien, hvis IT-løsningerne accepteres, læres og integreres i at løse kerneopgaverne.
Selvom landet nu lukkes langsomt op er der fortsat stor risiko for at hjælpepakkerne ikke når frem og virksomheder må lukke fordi myndighederne er for langsomme.

Bureaukratialarm: Hjælpepakkerne går for langsomt

Mange SMV’er oplever, at der er gået bureaukrati i hjælpepakkerne. Noget, der skulle være en akuthjælp, lader vente på sig. 'Vi har søgt tre hjælpepakker, men endnu ikke fået svar,' siger Freddy Hejgaard, der ejer tre tvangslukkede virksomheder.

Skoler og dagtilbud er vigtige tandhjul for, at erhvervslivet kan genåbne

Omkring 460.000 medarbejdere i private virksomheder har børn op til 5. klasse. Ifølge Dansk Industri er pasning af børn og åbning af skoler et af flere vigtige skridt i den gradvise genåbning af Danmark.
Ørsteds tidligere demonstrationsanlæg for produktion af 2. generations bioethanol i Kalundborg skal nu danne rammen om nødproduktion af ethanol.

Staten går sammen med private giganter om produktion af ethanol

Genåbningen vil øge behovet for håndsprit. Staten opretter nu sammen med giganter i dansk erhvervsliv et konsortium, hvis formål er at sikre egenproduktion af ethanol på en tredjedel af det daglige behov.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.