(Arkiv)

Hjemme eller på kontoret: Medarbejdere må nu arbejde, hvor de vil

En aarhusiansk virksomhed har valgt at lade medarbejderne arbejde, hvor de vil. Mange medarbejdere er mere glade og produktive, når de arbejder hjemmefra.

To kommuner går sammen med erhvervslivet om tænketank

En stigning i ledigheden på op mod 50 procent på under seks uger har fået Tårnby og Dragør kommuner til at danne en tænketank sammen med det lokale erhvervsliv. Ideen er genstart i fællesskab. Første resultat er én indgang til jobcenteret.

Forandringsledelse under COVID-19: Coronakrisen er IT-værktøjers uforudsete generalprøve – så hvad h...

Coronakrisen blev den begivenhed, som for alvor kastede mange offentlige ledere og medarbejdere hovedkulds ud i at arbejde med nyt IT-løsninger. Og der både er problemer at undgå og gevinster at hente, også på den anden side af pandemien, hvis IT-løsningerne accepteres, læres og integreres i at løse kerneopgaverne.
Selvom landet nu lukkes langsomt op er der fortsat stor risiko for at hjælpepakkerne ikke når frem og virksomheder må lukke fordi myndighederne er for langsomme.

Bureaukratialarm: Hjælpepakkerne går for langsomt

Mange SMV’er oplever, at der er gået bureaukrati i hjælpepakkerne. Noget, der skulle være en akuthjælp, lader vente på sig. 'Vi har søgt tre hjælpepakker, men endnu ikke fået svar,' siger Freddy Hejgaard, der ejer tre tvangslukkede virksomheder.

Skoler og dagtilbud er vigtige tandhjul for, at erhvervslivet kan genåbne

Omkring 460.000 medarbejdere i private virksomheder har børn op til 5. klasse. Ifølge Dansk Industri er pasning af børn og åbning af skoler et af flere vigtige skridt i den gradvise genåbning af Danmark.
Ørsteds tidligere demonstrationsanlæg for produktion af 2. generations bioethanol i Kalundborg skal nu danne rammen om nødproduktion af ethanol.

Staten går sammen med private giganter om produktion af ethanol

Genåbningen vil øge behovet for håndsprit. Staten opretter nu sammen med giganter i dansk erhvervsliv et konsortium, hvis formål er at sikre egenproduktion af ethanol på en tredjedel af det daglige behov.
De første trin i den gradvise genåbning af landet bliver udvidet på grund af en positiv udvikling. Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

OVERBLIK: Sådan vil regeringen genåbne Danmark

11. marts lukkede statsministeren og regeringen for store dele af landet for at begrænse coronaepidemien. I dag begynder den gradvise genåbning.
De seneste uger har mange forældre skullet hjælpe med lektielæsning og børnepasning, mens de har passet arbejdet hjemmefra. (Arkivfoto)

Skoler og børnehaver åbner: Tusindvis af forældre kan få arbejdsro

460.000 ansatte i det private har børn, som har mulighed for at vende tilbage i skole eller daginstitution i dag og de kommende dage.
Mange danskere arbejder hjemmefra under coronakrisen. Flere ledere overvejer at gøre mere brug af hjemmearbejde for medarbejdere - også når coronakrisen er overstået. (Arkivfoto)

Hver femte chef vil have mere hjemmearbejde efter coronakrise

Coronakrisen har fået flere danske chefer til at skifte holdning til hjemmearbejde, viser ny undersøgelse.

Genåbning: Børn foran erhvervsliv

Der mangler nogle mellemregninger for mig som mor. Hvorfor sendes børn ud i frontlinjen frem for mindre erhvervsdrivende, der kan have gavn af det, skriver Veronica Wolters-Petersen i dette indlæg.
Arbejdstilsynet foretager i øjeblikket ikke kontrol på landets arbejdspladser på grund af coronakrisen. Det undrer forsker og fagforbund. (Arkiv)

Arbejdstilsynet er fraværende i coronakrisen

Arbejdstilsynet bliver hjemme under coronakrisen, mens arbejderne stadig skal møde frem på farlige byggepladser. Det er et svigt fra regeringens side, mener forskere og 3F.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) erkender, at det er en kamp mod uret at få støttepakkerne til at virke hurtigst muligt. (Arkiv)

Virksomheder må klare lønningsdag uden statsstøtte

Over 15.000 firmaer med hjemsendte medarbejdere har søgt om lønkompensation. Men udbetaling trækker ud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.