Esbjerg Kommune

Aborrebjerget er Møns højeste punkt (143 m), og med den åbne 360-graders udsigt er det et af de absolut bedste steder at nyde stjernehimlen på Møn.

Godt kig til stjernerne trækker turister til kommuner

Stjernerne står så klar på nattehimlen, og der er så lidt lysforurening, at Møn og Nyord i Vordingborg Kommune er blevet Nordens første såkaldte 'Dark Sky Community'. Nu vil vadehavs-øen Mandø også være et Dark Sky-område, der tiltrækker turister i den mørke tid udenfor højsæsonen.
Billedet stammer fra det nyeste museum blandt Sydvestjyske Museer - HEX - museum of witch hunt. I 15- og 1600-tallet var de fleste overbevist om, at hekse mødtes til sabbat. For at komme frem til de store fællesmøder, måtte heksene flyve, og dette kunne naturligvis foregå på kost, men også andre redskaber, dyr og sågar forheksede mennesker. Til højre i billedet bliver en heks smurt med flyvesalve, mens en anden flyver op gennem skorstenen til venstre.

Museer får lov at få kassekredit

Sydvestjyske Museer er som så mange andre udfordret af corona-krisen og dårlig økonomi i løbet af 4. kvartal i 2020. Derfor har museerne bedt Esbjerg Kommune om en garanti for optagelse af en kassekredit på to millioner kroner. Garantien er nu bevilget.
May-Britt Andrea Andersen (K) står bag beslutningen om at hænge Dannebrog op i byrådssalen i Esbjerg.

Dannebrog i salen? Nationalsymbolet deler byråd

I Syd- og Sønderjylland er Dannebrog på vej ind i byrådssalene i både Esbjerg og Aabenraa, men beslutningen om at hænge det nationale symbol sker sjældent, uden en følelsesladet debat.
Bag facaden på Esbjerg Rådhus er der fra byrådets politikere udtrykt frustration over forvaltninger, der har overtaget styringen fra politikerne. (Arkiv)

Kommune gør det nemmere at få borgerforslag i salen

Esbjerg Kommune forlænger forsøgsordning med borgerforslag, selvom ikke ét eneste forslag er sluppet igennem nåleøjet i de to år, forsøget har kørt. Kravet til antallet af fornødne underskrifter sættes kraftigt ned fra 2.000 til 500.
Esbjerg Kommune tager den grønne omstilling seriøst med flere tiltag i både offentlig transport og renovation, siger Søren Heide Lambertsen (V), formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Nu skal der skraldes grønt i Esbjerg

Fra i dag ruller Esbjerg Kommunes renovationsvogne ud på gader og veje med biogas i brændstoftankene - udvundet af blandt andet lokal madaffald. 'Det danner en fin rød tråd,' siger udvalgsformand.
Hans Erik Møller (S), næsteformand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, står med en ekstraregning på millioner for ulovligt opkrævet rengøringsbetalinger til borgere på botillbud. (Arkiv)

Handicappede har i årevis fejlagtigt betalt for rengøring

Esbjerg Kommune har gennem flere år opkrævet betaling for mad og rengøring af svært handicappede i botilbud. Nu skal kommunen betale millioner tilbage til borgerne.
De Konservative i Randers Kommunes byråd foreslår, at man hænger et værk om af den lokale kunstner Sven Dalsgaard i stedet for at sætte Dannebrog i hjørnet af byrådssalen. Billedet her er fra en tidligere udstilling af Dalsgaard på Randers Kunstmuseum.

‘Jeg væmmes’: Dannebrog deler vandene

Store følelser og modsatrettede synspunkter blev luftet for fuld udblæsning på byrådsmøde i Randers, hvor et flertal nu har bestemt, at Dannebrog fremover skal pryde byrådssalen.
Bag facaden på Esbjerg Rådhus er der fra byrådets politikere udtrykt frustration over forvaltninger, der har overtaget styringen fra politikerne. (Arkiv)

Byrådspolitikere i opråb: Embedsmændene har taget magten

'Min oplevelse er, at det i høj grad er forvaltningen, der sætter dagsordenen i kommunen.' Det har lokalpolitiker i Esbjerg skrevet - og fået opbakning fra andre politikere. Skriveriet udløste i går et krisemøde i byrådet.
Landets kommuner har forskelligt syn på, hvorvidt de yder tilskud til forældres børnepasning i hjemmet eller ej. (Arkivfoto)

Tilskud til pasning af egne børn deler kommuner

Der er stor forskel på, hvorvidt man som hjemmegående forældre kan få tilskud til pasning af egne børn. Kommunerne har forskellige forudsætninger, lyder det fra Aarhus, der ikke yder tilskud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.