Hans Erik Møller (S), næsteformand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, står med en ekstraregning på millioner for ulovligt opkrævet rengøringsbetalinger til borgere på botillbud. (Arkiv)

Handicappede har i årevis fejlagtigt betalt for rengøring

Esbjerg Kommune har gennem flere år opkrævet betaling for mad og rengøring af svært handicappede i botilbud. Nu skal kommunen betale millioner tilbage til borgerne.
De Konservative i Randers Kommunes byråd foreslår, at man hænger et værk om af den lokale kunstner Sven Dalsgaard i stedet for at sætte Dannebrog i hjørnet af byrådssalen. Billedet her er fra en tidligere udstilling af Dalsgaard på Randers Kunstmuseum.

‘Jeg væmmes’: Dannebrog deler vandene

Store følelser og modsatrettede synspunkter blev luftet for fuld udblæsning på byrådsmøde i Randers, hvor et flertal nu har bestemt, at Dannebrog fremover skal pryde byrådssalen.
Bag facaden på Esbjerg Rådhus er der fra byrådets politikere udtrykt frustration over forvaltninger, der har overtaget styringen fra politikerne. (Arkiv)

Byrådspolitikere i opråb: Embedsmændene har taget magten

'Min oplevelse er, at det i høj grad er forvaltningen, der sætter dagsordenen i kommunen.' Det har lokalpolitiker i Esbjerg skrevet - og fået opbakning fra andre politikere. Skriveriet udløste i går et krisemøde i byrådet.
Landets kommuner har forskelligt syn på, hvorvidt de yder tilskud til forældres børnepasning i hjemmet eller ej. (Arkivfoto)

Tilskud til pasning af egne børn deler kommuner

Der er stor forskel på, hvorvidt man som hjemmegående forældre kan få tilskud til pasning af egne børn. Kommunerne har forskellige forudsætninger, lyder det fra Aarhus, der ikke yder tilskud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.