Plejepersonale med corona-symptomer eller med coronasmittede i familien opfordres ifølge FOA i flere tilfælde til at møde på job. (Personerne på fotoet har ikke relation til artiklen).

FOA: Chefer beder plejepersonale med symptomer om at gå på job

Et par gange om ugen hører fagforbundet FOA fra blandt andre sosu'er, der opfordres til at bryde corona-retningslinjer. Virolog er rystet.
De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj.

Prognose: Flere kvinder bliver borgmestre

NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.
I sommer blev plejecentret Kongsgården i Aarhus Kommune og beboeren Else landskendt, da TV 2 afslørede graverende plejesvigt i dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden".

Aarhus reorganiserer ældreplejen efter skandale

Byrådet i Aarhus har besluttet sig for at reorganisere ældreplejen, og der bliver nedsat en styregruppe med repræsentanter for ansatte og pårørende. Det sker i kølvandet på afsløringen af ydmygende plejesvigt.
Omsorgs-medarbejdere i det offentlige - blandt andre sosu'er og sygeplejersker - forventer, at de kan få en mærkbar fremgang i løn- og arbejdsvilkår. Og vi har krav nok, oplyser Mona Striib, som er formand for Forhandlingsfællesskabet og FOA.

Trods corona: Nu vil offentligt ansatte påskønnes

Tirsdag lød startskuddet til forhandlinger om overenskomster for alle offentlige ansatte. Selvom økonomien er i corona-knæ, vil fagbevægelsen have forbedringer for blandt andre sosu'er og sygeplejersker, siger topfigur.
Hjemmehjælpere føler sig ikke værdsat nok, når de får chokolade, mens mellemledere får ekstra ferie for at yde ekstra under coronakrisen.

Corona-travlhed: Ledere får en uges ekstra ferie – medarbejdere får fire stykker chokolade

Ekstra travlhed med corona udløser en uges ekstra ferie til mellemledere i kommune, mens medarbejdere kun bliver belønnet med lidt chokolade. Et mega dårligt signal at sende, lyder det fra FOA.
Billund Kommune har vundet principiel sag i Vestre Landsret om diskriminering på baggrund af fyring anlagt af fagforbundet FOA. (Arkiv)

Kommune frifundet for diskriminerende fyring af overvægtig

Vestre Landsret mener ligesom jysk kommune og andre domstole, at det ikke var diskriminerende at fyre en overvægtig medarbejder i dagplejen. Dermed vinder kommunen en principiel sag, anlagt af FOA.
I forhold til at lede - f.eks. borgerservice - har det været en hjælp under coronakrisen, at der er færre krav ovenfra. Det oplyser hver tredje leder i det offentlige.

Hver tredje leder i det offentlige: Færre krav har hjulpet mig som leder under corona

Det var en hjælp i corona-foråret, at der var færre målkrav, procesregler og dokumentationskrav. Det fortæller knap hver tredje leder i det offentlige ifølge ny måling.
Der skal tænkes nyt for at indføre fire dages arbejdsuge i børnehaver. Det erkender man i Odsherred Kommune.

Kortere arbejdsuge skal afprøves i børnehaver

Odsherred Kommune gør sig bemærket på landsplan ved at have indført en fire dages arbejdsuge for administrative medarbejdere. Nu vil kommunen også afprøve, om man i daginstitutioner med succes kan indføre en kortere arbejdsuge.
Borgmester Karsten Søndergaard (V) i Egedal Kommune lover job til ledige, der tager en sosu-uddannelse, efter de er belevet ledige under coronakrisen. (Arkiv)

Kommune garanterer sosu-job til coronaledige

Tag sosu-uddannelsen, så har vi et job til dig bagefter. Den garanti giver nordsjællandske Egedal Kommune til de borgere, der er blevet ledige under coronakrisen.
Sønderborg Kommune og FOA kan ikke blive enige om betaling til dagplejere, der under coronakrisen skal gøre ekstra rent i hjemmet. (Arkiv)

FOA: Dagplejere arbejder gratis for kommunen

Dagplejerne i Sønderborg Kommune arbejder hver dag en time gratis med rengøringen, og det er ikke rimeligt, mener fagforbundet FOA. Kommunens politikere vil ikke blande sig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.